Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna czy procesor?

mersik11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem, gdyż nie wiem co kupić, procesor, czy kartę graficzną.Gram w coraz nowsze produkcję i czasami mi spadki FPS, dlatego zastanawiam się nad kupnem jednej z tych części.Jeżeli miałbym kupować już kartę to myślę nad MSI GTX 970, natomiast procesor to i7-4770 3.4 GHz.Moja płyta główna to ASRock H61M-ITX.Dodatkowo bierzcie pod uwagę, że mój obecny procesor pod obciążeniem automatycznie przełącza się na 3.3GHz!Specyfikacja poniżej.Pytanie jest do osób które się na tym dobrze znają !

post-508987-0-68953900-1434815370.jpg

Opublikowano

@Oski0202

Myśle, ze lepszym wyborem byłaby zmiana procesora. Te spadki FPS mogą być spowodowane podbijaniem napięcia przez procesor(chociaz tego nie jestem do konca pewny)

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Podaj moc i markę zasilacza.

Nie mam teraz kartki z marką i mocą zasilacza, ale dodatkowe 200-300zł na nowy zasilacz nie będzie mnie bolało :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...