Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Radeon R9 280 do procesora AMD-A8

babcialeopol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam pytanie gdyż chciałbym dokupić do swojego kompa nową kartę graficzną a dokładnie Radeon R9 280. I zastanawiam się jak ta karta będzie działać z moim kompem, oraz w co i na jakich ustawieniach będę mógł pograć(np. Wiedzmin 3).

Mój komputer;

- Amd A8-6600k APU with radeon hd graphics 3,90 Hz

- 8GB ram DDR3

- płyta główna Asus A55BM-A/USB3 FM2+ A55 2DDR3

- zasilacz Chieftee Zasilacz iArena GPA-500S8 500W 

Opublikowano

Chodzi ci o to czy poradzi sobie z nowszymi grami czy jest opłacalna na tle innych?

Myślę ze w takiego wiedzmina3 na ultra około 30fps ze spadkami, bardziej komfortową grę zauważył byś na detalach wysokich oscylowało by to pewnie w granicach 40+/-

Sama karta myślę że jest opłacalna do tego możesz przeprowadzić oc i będzie podobna co wersja z x

A poza tym jaki masz budżet na karte i czy interesuje cie uzywane modele?

Opublikowano

@premul Sorry, źle przeczytałem temat, nie zwróciłem uwagi na tą "najważniejszą" końcówkę.

Co do autora, to na tej karcie myślę, że spokojnie byś pograł we wszystkie nowe gry (oczywiście na przyzwoitych ustawieniach), w takiego wiedźmina może nie na ultra, bo to będzie nie grywalne ale tak na wysokich można spróbować.

Lecz również bym ci polecił GTX 960 tak jak @premul z tego względu, że amd ze sobą nie tworzą idealnej pary, i lepiej będzie jak zaopatrzysz się w kartę z konkurencyjnej firmy. Ale nie mówię, że r9 280 to zły wybór, tylko pod ten procesor to nie za dobry.

Opublikowano

AMD+AMD to średnie połączenie, z tym się zgodzę, ale nie wmawiaj, że gtx 960 jest wydajniejszy od R9 280x, ciekawe gdzie jest wydajniejszy z tą szyną 128bit'ową, która dusi się w grach przy mocnym obciążeniu pamięci. GTX 960 VS R9 280X

Ale tutaj jest mowa o r9 280 bez X ;/

Opublikowano

Chodzi ci o to czy poradzi sobie z nowszymi grami czy jest opłacalna na tle innych?

Myślę ze w takiego wiedzmina3 na ultra około 30fps ze spadkami, bardziej komfortową grę zauważył byś na detalach wysokich oscylowało by to pewnie w granicach 40+/-

Sama karta myślę że jest opłacalna do tego możesz przeprowadzić oc i będzie podobna co wersja z x

A poza tym jaki masz budżet na karte i czy interesuje cie uzywane modele?

Jeśli chodzi o budżet to nie jest z byt wysoki, tak około 800zł max nie chcę więcej wydawać. Chodzi mi właśnie o to czy jest opłacalna i czy również poradzi sobie z nowymi grami. Dodam że jest właśnie promocja na tego R9 280 i jest do kupienia za 790 zł, nie wiem czy duża promocja ale jakaś zawsze xD

Opublikowano

Co to za brednie że przy kompozycji amd uzyskam mniejsza wydajność niż przy amd i nvidia, to jest bzdura. Proszę o dowód.

Sterowniki AMD narzucają większe obciążenie na procka niż sterowniku NVIDI a jak wszyscy wiemy procki AMD to najlepszych nie należą.

Opublikowano

Lepiej weż

http://www.x-kom.pl/p/221841-karta-graficzna-pci-e-msi-geforce-gtx960-2048mb-128bit-oc-armor-2x.html

Przy połączeniu AMD+Nvidia uzyskasz większą wydajność niż przy AMD+AMD

Jak się pytałem jednego z informatyków co pracuje w sklepie ze sprzętem, mówił że to wgl nie ma znaczenia. Sam gtx może spoko ale znowu trochę droższy i do tego przeraża mnie tylko 2gb pamięci oraz ta szyna. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...