Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4600zł

Pegas©

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chcę złożyć sobie komputer do 4600zł :) Chcę naprawdę dobry sprzęt.

Posiadam już dysk ssd, więc proszę o stworzenie zestawu bez niego i bez napędu dvd bo mi to nie potrzebne.

Proszę was o złożenie mi kompa pod najbardziej wymagające gry, najlepiej przez morele.net

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Zobacz ten zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/gcvIB1/

I rabat:

Pod OC i do gier ;) A i nagrywarkę dodałem z przyzwyczajenia, usuń ;p

Opublikowano

Tutaj masz propozycje mojego zestawu dla Ciebie: http://www.morele.net/inventory/info/IKr4kO/. Prawie wszystkie sprawdzone przeze mnie podzespoły (RAM, Zasilacz, Płyta, Dysk, Obudowa, Chłodzenie, Pasta, Procesor oraz w pewnym sensie karta graficzna). Napisałem w pewnym sensie karta graficzna, ponieważ jest to wersja 100ME, która jest przemalowana na zielono oraz posiada backplate co jest na +, po prostu jest lepsza od czerwonej wersji MSI GTX 970. Osobiście polecam Ci produkty MSI, jeszcze nigdy się nie zawiodłem.

Dodam jeszcze że RAMy zmieszczą się pod chłodzeniem oraz samo chłodzenie zmieści się obudowy, w morelach będą mieli problem z zamontowaniem chłodzenia w płycie, ponieważ trzeba odkręcić górny radiator aby dostać się do śrubki od chłodzenia. Nie jestem pewny ale musiałbyś też dopisać że chcesz aby na procesor była nałożona pasta która została dodana do zamówienia.

Opublikowano

Wszystko jak najbardziej spoko, tylko chce go sam złożyć :). Oni mają mi po prostu części dostarczyć. Czekam na jeszcze jakieś propozycje. Chciałbym żeby ten komputer był naprawdę koksem jeśli chodzi o gry ;)

Co do hdd 1tb mi nie potrzebne :D Sweojego wykorzystuje ledwo 120gb... Wolę postawić na szybkość niż na pojemność

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Wszystko jak najbardziej spoko, tylko chce go sam złożyć :). Oni mają mi po prostu części dostarczyć. Czekam na jeszcze jakieś propozycje. Chciałbym żeby ten komputer był naprawdę koksem jeśli chodzi o gry ;)

Co do hdd 1tb mi nie potrzebne :D Sweojego wykorzystuje ledwo 120gb... Wolę postawić na szybkość niż na pojemność

Kup tego HDD, bo na 120GB SSD gier nie zmiescisz, a prędkość dysku nie wpływa na fps w grach. Uwierz dokup dysk twardy albo jakiś pojemny na dane i gry, bo potem będziesz żałował.

Opublikowano

Nie wiem czemu mam wątpliwości do zasilaczy, te 550w starczy?

Ja na tym zasilaczu mam i7 4790k podkręcony do 4,80Ghz + GTX 970 również podkręcony. Wszystko smiga, taki zasilacz Ci starczy nawet do OC.

Opublikowano

Na ile lat taki pc starczy?

Nie wiadomo, zależy od twórców gier, ale i nie tylko. Może być jakieś bum, nowa technologia, super wydajna i super tania, wtedy na taką się będzie trzeba przesiąść. Jeśli chodzi o gry, to na ultra w najbardziej wymagające tytuły powinieneś pograć jeszcze z rok, później nie wiadomo, postęp jest zbyt szybki.

Przy okazji polecam kupić na esc.pl. Strona może nie powala, ale kupiłem tam i jestem zadowolony, a ceny są naprawdę niższe, z resztą sam sprawdź. Dodaj do koszyka swój zestaw z moreli i porównaj.

Opublikowano

@CiasteczkoMen Zmienie ten zasilacz... Znalazłaby się jakaś obudowa z oknem? Ten silentium też ma te 5 lat :P

edit@ ta co ja wybrałem obudowa jest 1cm szersza

edit2@Przekonałem się do tego 300R :D

2ivh0ly.jpg

Opublikowano

Na twoim miejscu już w takim przedziale cenowym nie oszczędzał na zasilaczu, i zainwestował w min. 600W, oczywiście markowy, z tego względu, że później nie będziesz musiał kupować specjalnie nowego zasilacza, żeby np upgradować kartę graficzną, albo zmieniać procek. Zastanów się.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...