Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to odpowiedni sprzęt do gier?

vCastir.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy na tym sprzęcie pójdą wszystkie najnowsze gry? ( mniej więcej )
http://www.morele.net/inventory/info/Ds2Yya/
Chodzi czy by weszły takie gry:
Wszystkie serie GTA ( PRZEDEWSZYSTKIM Gta 5 )
Na najwyższych ustawieniach
Wszystkie serie Battlefield
Wszystkie serie Call of Duty
Oraz wszystkie serie Farcry

Wiem że może przesadzam, a jeżeli coś nie pójdzie ( jakiś sprzęt ) to proszę mi powiedzieć jaki sprzęt ( czy karta graficzna itp, ) jest zła by wszystkie te gry mi poszły.

Oraz, składam pierwszy raz komputer, więc proszę o informacje, czy coś do tego komputera mi brakuje.
Daje naj. dla najlepszej odpowiedzi, która odpowie na wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam.

5120514749178281372145.png

Opublikowano

16 gb ram bez sensu xD gta v nie pojdzie na najwyzszych  far cry 4 tak srednio  ,zasilacz zmien na Antec 500w ,plyta za 500 zl co za bezsens :D  ta grafika tez taka srednia ,wez r9 280x ew 970 (doloz z 200zl)

Pomoglem? Daj like:) Nic nie stracisz:)
Dzisiaj startuje moj serwer,link na dole godzina 17;00 1 Osoba VIP:)

http://www.mpcforum.pl/topic/1043844-zapowiedz-spolszczone-mcmmo-frakcje-skrypt-na-drop-1-osoba-wygrywa-vipa-duzo-skryptow-wszystko-dopracowane-zapraszamy/#entry8821556-Wyraz swoja opinie:)

Opublikowano

Nie potrzebne ci jest 16gb ram zmień na 8gb, a dołóż do karty graficznej np 4gb.

Płyte zmień na  Gigabyte ga-b85m-d3h  - około 250zł

Kartę graficzną na Asus r9 290 4gb 512 bit - około 1200 zł

Opublikowano

16 gb ram bez sensu xD gta v nie pojdzie na najwyzszych  far cry 4 tak srednio  ,zasilacz zmien na Antec 500w ,plyta za 500 zl co za bezsens :D  ta grafika tez taka srednia ,wez r9 280x ew 970 (doloz z 200zl)

Czemu 16 gb ram bez sensu i płyta za 500 zł bez sensu? 0.o

Czekam na dalsze odpowiedzi.

Proszę dawać linki do kart, i pisać jaśniej by szybciej dostać naj.

Nie potrzebne ci jest 16gb ram zmień na 8gb, a dołóż do karty graficznej np 4gb.

Czyli skoro zamienie 16gb na 8gb i dołoże do karty ok. 4gb to wszystkie gry mi pójdą na najlepszych ustawieniach? ;p

I co do dysku, poradzi mi ktoś jaki kupić?

Opublikowano

Wszystkie gry, które wymieniłeś pójdą bez większego problemu, natomiast musisz liczyć się z tym, że nie wszystkie pójdą ci na max'a (no chyba, że lubisz grać poniżej 30fps, to wtedy co innego). Swoją drogą jak na pierwszy składany komputer to nawet Ci on wyszedł, sugerowałeś się jakimiś poradnikami ? czy coś ? 16Gb ram nie potrzebne aż tyle, skoro będziesz tylko i wyłącznie grał z tego co wnioskuje, jeżeli natomiast zamierzasz zajmować się renderingiem itp. to myślę, że fajnie mieć na pokładzie 16Gb ram, a tak to tylko będzie się marnować. Na twoim miejscu bym wziął trochę mocniejszy zasilacz tak min. 550w, ale to tylko moja sugestia, i dokupił bym jeszcze dysk ssd 128Gb na system :)

Opublikowano

Czyli skoro zamienie 16gb na 8gb i dołoże do karty ok. 4gb to wszystkie gry mi pójdą na najlepszych ustawieniach? ;p

I co do dysku, poradzi mi ktoś jaki kupić?

Gry jak narazie nie wymagają ramu powyżej 8gb, więc 16gb ci jest nie potrzebne. Tak gry pójdą na lepszych ustawieniach.

Co do dysku to sam ustal jaką chcesz pojemność.

Opublikowano

Wszystkie gry, które wymieniłeś pójdą bez większego problemu, natomiast musisz liczyć się z tym, że nie wszystkie pójdą ci na max'a (no chyba, że lubisz grać poniżej 30fps, to wtedy co innego). Swoją drogą jak na pierwszy składany komputer to nawet Ci on wyszedł, sugerowałeś się jakimiś poradnikami ? czy coś ? 16Gb ram nie potrzebne aż tyle, skoro będziesz tylko i wyłącznie grał z tego co wnioskuje, jeżeli natomiast zamierzasz zajmować się renderingiem itp. to myślę, że fajnie mieć na pokładzie 16Gb ram, a tak to tylko będzie się marnować. Na twoim miejscu bym wziął trochę mocniejszy zasilacz tak min. 550w, ale to tylko moja sugestia, i dokupił bym jeszcze dysk ssd 128Gb na system :)

No i to rozumiem!

Sensowna odpowiedź, która ma szczegóły, cholernie zrozumiałem wszystko, co chodziło Ci po głowie.

Co do Sprzętu ( edytuje ) gdy powie czy taki sprzęt jest już lepszy

A więc do zmiany:

Zasilacz

Z POPRZEDNIEGO

TEN: 

http://proline.pl/?p=AER+PGS+VP-PRO+600W&ceneo_spo=true

Karta Graficzna

Z POPRZEDNIEGO

TEN:

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-r9-290-4gb-ddr5-512-bit-2dvi-hdmi-dp-box-r9290-dc2-4gd5-633517/

Co wy na to? Teraz pójdą na maksymalnych? i na 60+?

@sylwo221

Opublikowano

Jeżeli decydujesz się na radeona, to zmiana zasilacza jest na +, gdyż radeon co prawdą więcej pobiera watt, ale i jest wydajniejszy od gtx 960, więc tu duży plus. Co do gier, na r9 290, to o serię Battlefield nie musisz się martwić, z tego względu, że wspiera ona autorski sterownik od radeona (mantle), i z tym sterownikiem osiągniesz stałe a nawet i ponad 60fps przy ustawieniach ultra oczywiście. Seria call of duty, również nie powinna sprawiać, żadnych problemów tej karcie, natomiast Far Cry 3-4 oraz gta v na ultra mogą nie dawać ci stałego 60fps, ale na pewno zapewnią taki fps, żeby gra była przyjemna i grywalna. Jeszcze dużo zależy od tego, na jakiej rozdzielczości będziesz pogrywał w owe gry, jeżeli będzie ona niższa niż 1080p, to możesz się liczyć z większą ilością klatek, i to sporo.

Opublikowano

[quote name="sylwo221" post="12110107" timestamp="143timestam

Jeżeli decydujesz się na radeona, to zmiana zasilacza jest na +, gdyż radeon co prawdą więcej pobiera watt, ale i jest wydajniejszy od gtx 960, więc tu duży plus. Co do gier, na r9 290, to o serię Battlefield nie musisz się martwić, z tego względu, że wspiera ona autorski sterownik od radeona (mantle), i z tym sterownikiem osiągniesz stałe a nawet i ponad 60fps przy ustawieniach ultra oczywiście. Seria call of duty, również nie powinna sprawiać, żadnych problemów tej karcie, natomiast Far Cry 3-4 oraz gta v na ultra mogą nie dawać ci stałego 60fps, ale na pewno zapewnią taki fps, żeby gra była przyjemna i grywalna. Jeszcze dużo zależy od tego, na jakiej rozdzielczości będziesz pogrywał w owe gry, jeżeli będzie ona niższa niż 1080p, to możesz się liczyć z większą ilością klatek, i to sporo.

A inne najnowsze gry? Pojda idealnie? Co moglbym zmienic by te 60 fps mi szlo stale? Dzieki jeszcze raz za kolejna super odpowiedz! Milo Pozdrawiam

Opublikowano

Nigdy nie utrzymasz stałego fps'u, zawsze będzie jakiś tam minimalny spadek. Ta karta r9 290, powinna sobie spokojnie poradzić z nowszymi produkcjami na ultra, bez mniejszego problemu. Natomiast jeżeli zależy Ci tak bardzo na utrzymaniu w każdej grze tego minimalnego progu 60fps'ów, to myślę, że możesz pokusić się na r9 290x, albo po prostu spróbować wykręcić r9 290 do zegarów jaką ma r9 290x(fabrycznie podkręcona).

Opublikowano

Nigdy nie utrzymasz stałego fps'u, zawsze będzie jakiś tam minimalny spadek. Ta karta r9 290, powinna sobie spokojnie poradzić z nowszymi produkcjami na ultra, bez mniejszego problemu. Natomiast jeżeli zależy Ci tak bardzo na utrzymaniu w każdej grze tego minimalnego progu 60fps'ów, to myślę, że możesz pokusić się na r9 290x, albo po prostu spróbować wykręcić r9 290 do zegarów jaką ma r9 290x(fabrycznie podkręcona).

Kolego, już prawie zasłużyłeś by dostać najlepszą odpowiedź, bardzo się starasz, jak widać.

Proszę Cię jeszcze o ostatnie dwie odpowiedzi:

Czy Wiedźmin 3 (Którego kurcze pominełem, a na nim mi zależy) także pójdzie mi na najwyższych?

Do maksymalnie 3700 ( i tak już przepłacam około 500 zł ) jaki sprzęt byłby najlepszy ? tak żeby najlepiej poszedł na te wszystkie najnowsze gry, ponieważ sporo pieniędzy wydaje, a chce chociaż mieć gwarancje że pogram sobie w wszystkie znakomite produkcje.

Jeżeli twoim zdaniem do tej ceny jest najlepszy ten sprzęt to napisz, bez wymieniania :)

Pozdrawiam gorąco

Dysk i napęd na SATA masz? Bo nie widzę ich w koszyku.

Poza tym jaki budżet? Bo może by się udało GTX 970 wstawić.

Budżet do 3500/3700

Dysk, ze starego komputera planuje, napęd dokupie, bo to są groszowe sprawy ;)

Opublikowano

Wiedźmin spokojnie pójdzie na ultra, nawet dam Ci film, jak się sprawuję ta karta w wiedźminie FILM co prawda, typ na filmie ma trochę słabszy procesor, dlatego możesz dodać sobie te 3-5fps'ów ile w rzeczywistości będziesz mieć, pewnie też będziesz zmartwionym tym faktem, że nie ma tych stałych 60 na ultra, ale powiem Ci, że komputer za 4k+ nawet ma problem z 60fps na ultra, 

Opublikowano

Wiedźmin spokojnie pójdzie na ultra, nawet dam Ci film, jak się sprawuję ta karta w wiedźminie FILM co prawda, typ na filmie ma trochę słabszy procesor, dlatego możesz dodać sobie te 3-5fps'ów ile w rzeczywistości będziesz mieć, pewnie też będziesz zmartwionym tym faktem, że nie ma tych stałych 60 na ultra, ale powiem Ci, że komputer za 4k+ nawet ma problem z 60fps na ultra, 

Zasługujesz na najlepszą odpowiedź, i dużo łapeczek.

Za niedługo dopytam Ci się coś na PW.

Dzięki stary!

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...