Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór profesji

Maliniak4554

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeszcze raz Witam.
W Aiona jestem typowym lamusem, porobiłem kilka postaci i już miałem przekraczać kilkunasty lvl wojem-templariuszem, lecz dobija mnie fakt iż:
- Skilli zbyt wiele to on nie ma (fakt że na wyższych lvlach ma, aczkolwiek może wbije w tym roku 50lvl, a może nie xD)
- Jest to klasa nudna (podbiegasz i aby mieć dobre makro to siedzisz się patrzysz)
- Wojami się nagrałem chyba zbyt wiele
I teraz mam pytanie, spodobały mi się Inżynier oraz typowy mag. Z tego co czytałem wolałbym inżyniera-etertech, co do maga to typowego kleryka. Nie zależy mi na pvp, chce miło sobie wbijać lvle i mieć radochę z grania :D
Czyli w sumie, do typowego grania na luzie / nawalaniu skillami / bez uciekania "ojezu zaraz mnie zabije mob który ma 2lvle mniej" podpowiedzielibyście etertech czy kleryk? :D

Opublikowano

­Nie ma czegoś takiego w Aionie, jak granie sobie na luzie bez pvp. Ta gra opiera się głównie na pvp, a maksymalny lvl możesz wbić w niecały miesiąc, jeżeli jeszcze się w tej grze dobrze nie orientujesz (normalnie zajmuje to z 2 tygodnie).

Co do skilli, to jeszcze istnieje coś takiego, jak stigmy.

Dziwie się, że grając tankiem boisz się o to, że Cie mob zabije i szukasz innych profesji do zagrania, skoro to jedyna profesja, która może ustać atak kilka mobów, odejść od kompa, zrobić sobie herbaty, po czym wrócić i je dobić.

igNMhIy.png

Opublikowano

Czyli spierdzieliłem coś z używaniem skilli / kompletowaniem eq? :D zainteresowanie etertechem zaczęło się od tego że przy 11lvlu przebiegł obok mnie gościu robotem, wiec wrzuciłem to w google i ciekawi mnie jak się tym gra :D

Opublikowano

­

Czyli spierdzieliłem coś z używaniem skilli / kompletowaniem eq? :D zainteresowanie etertechem zaczęło się od tego że przy 11lvlu przebiegł obok mnie gościu robotem, wiec wrzuciłem to w google i ciekawi mnie jak się tym gra :D

Możliwe. Dla tanka eq z plate, mieczyk/mace i tarcza, dodatkowo atrybuty takie, jak crit damage, atak damage, czy hp.. Ma jeszcze skill, który zwiększa ma pż.

Co do Eter techa niestety za dużo się nie wypowiem bo nie miałam nigdy styczności z tą profesją. Aczkolwiek słyszałam, że nie jest to najfajniejsza profesja i jest trudna do ogarnięcia na wyższym lvl.

Edit: EterTech na pewno pod względem "ustania" przy mobie nie jest lepszy niż templariusz. Templariusz, to typowy tank, czyli profesja z największą ilością deffa i pż, przeznaczona między innymi po to, by np na instancjach przytrzymywać moby i rzucać się na nie, jako pierwszy.

igNMhIy.png

Opublikowano

No dobra, wiem więcej niż wiedziałem na początku (ciężko znaleźć aktualne informacje, co aktualizacja w tej grze to coś się zmienia.. posty z lat 2011/12/13 w większości nieaktualne dlatego też napisałem tutaj.
Dziękuję bardzo i pozdrawiam serdecznie :)

Opublikowano

Ja myślę, że też dużo ma do rzeczy to czy zamierzasz choćby za rok wbić 65 lvl, czy nie interesuje Cię end game i masz zamiar powoli sobie wbijać lvl i zatrzymać się dajmy na to na 50 lvl'u..  Oczywiścię nie patrząc już teraz kryteriami czy jest sens zatrzymywania się czy nie, bo ja to jestem bardziej z tych co to nie muszą być pro elo tylko w ramach wolnego czasu spędzić sobie go bawiąc się w grze..  I własnie odnośnie tego, jeśli nie wbijałbyś dalej lvl'a to najlepiej sobie też zobaczyć jakie możliwości ( skile itp. ) ma dana klasa na danym lvl'u, bo na end game to każdemu dochodzi w kij skili itd. itd. 
A mówię o tym dlatego, że np. zatrzymując się Łowcą na niskim lvl'u ja np. bardziej bym się wkurzał, bo gdy zacząłem go expić to do chyba 30 lvl'a miałem więcej pułapek niż skili do bicia co mnie irytowało.. natomiast z czasem wbijając 65 lvl no to wiadomo przewaga jest znaczna skili atakujących.. 

Jeśli masz dużo wolnego czasu to myślę, że mógłbyś się bawić na 65 lvl'u, ale mając go tylko chwilkę to ja teraz np. nie bardzo mam co robić na 65 lvl'u, bo tak naprawdę cały tydzień zajmuje mi zrobienie garniaków, bo nie mam teraz opcji by przysiąść przy tym pełnej godzinki tylko więcej afczenia, a co za tym idzie jak się wraca do kompa no to garniak przejęty przez ( w moim przypadku ) Asmo. O instancji to już w ogóle nie mówię, bo tam to chcąc nie chcąc trzeba cały czas być aktywnym, inaczej nikt Cię więcej nie weźmie nigdzie, lub nie zaliczy Ci tego co masz do zaliczenia. 

Także co do wyboru klasy pooglądaj sobie jeszcze na necie jak te klasy wyglądają aktulanie, poczytaj troche i biorąc też czas pod uwagę wtedy zdecyduj jaka klasa sprawiała by Ci frajde w ciągu tego czasu, który będziesz mógł przeznaczyć. 

Opublikowano

Klerykiem łatwo się expi, pvp też można skutecznie unikać, a nawet jeśli ktoś Cię złapie i zabije, to sobie wstajesz w tym samym miejscu, w którym zginąłeś i nie musisz tak jak inne postaci, biec spod kiska/obelisku. Co prawda ciężko będzie Ci kogoś zabić, ale i innym będzie ciężko zabić Ciebie.

Z innych przyjemnych postaci jest też bard, bardzo fajna postać zarówno do pve, jak i pvp. Ma parę sleepów i stunów, dzięki którym można łatwo zabić przeciwnika na serię lub szybko uciec.

Na kleryku jest większa odpowiedzialność w grupie, bo musisz wszystkich trzymać przy życiu, natomiast jako bard odnawiasz raz na jakiś czas manę + oczywiście dpsujesz.

Moim mainem jest kleryk, ale dla funu i odreagowania "presji" śmigam sobie bardem i jestem bardzo zadowolona.

Tanków Ci nie będę polecać, bo sama za nimi nie przepadam i w żadnych grach nie gram tankami, a właśnie supportami, co świadczy o tym, że wybór postaci jest kwestią bardzo indywidualną i nikt na forum nie może Ci powiedzieć, kim Ci się będzie lepiej grało.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

A na temat Eter techa powiem że jak dla mnie bardzo przyjemna postać do expienia, ma dużo deffa ale nie ma znowu tak dużo jak templar ale może wytankować niektóre instancje, ale nadrabia DPSem. Wiele osób się wypowiada że on jest słaby i wolny lecz z tym się nie mogę zgodzić, również podobno jest trudny do ogarnięcia lecz to nieprawda. Ma również najciekawsze skiny broni które co raz przychodzą z nową aktualizacją. Jak byś chciał zagrać na luzie to ci go mogę polecić, mam wiele postaci na max lvlu lecz najprzyjemniej grało mi się właśnie EterTechem.  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...