Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.pl - wakacje

Hraklo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć ludziska :v

zbliżaja sie wakacje (w sumie od zeszłego czwartku siedzę z dupskiem w domu, a w szkole już się raczej nie pojawie) i myślałem nad powrotem do metin2.pl

ostatni raz na plu grałem gdzieś rok 2007/8, bo potem odkryłem newlongjuyt2 i później nigdy nie wróciłem już na globale

nie mam tam nic (nawet założonego konta) więc gra typowo od zera - jedyna opcja to taka, że udałoby mi się jakoś wymienić eq z privów

a chcę tam grać żeby po tych 2msc sprzedać sobie konto, tylko mam kilka rozterek

• czy bez wydawania na is i wymiany eq (bo zapewne nie będzie chętnych/zaoferują mi śmieci) da się coś sensownego osiągnąć w te 2msc,
  • czy to co osiągnę będzie warte więcej niż 50zł (grając max 4h dziennie bo zapewne wyjadę do roboty z dziewczyną za granicę i będę wracał popołudniami, kładł się szybko spać bo z rana pobudka, a wiadomo, że częste będą wyjścia na miasto itd)
  • no i najważniejsze: czy jest w ogóle sens takiej gry czy lepiej popykać na popularnych privach i sprzedawać tam postacie, yangi za złotówki?

a, wiadomo, że grałbym na full odpale - jakieś wh, kamermody, mobberhacki, fb etc, etc

jeżeli nie ma sensu to od razu mówcie i popykam sobie luźno na jakichś privach, które są teraz (terios, santeria) lub takie, które wyjdą na początek wakacji (zapewne sporo)/w środku etc

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Sporo dostaniesz jak będziesz z privów wymieniał.

Przez 2 miesiące gry, pracowitych 4h dziennie, a nie stania w m1 na pewno przebijesz te 50 zł.

Ja i tak nie polecam ci gry na globalu, jak już patrzeć na zarobek to z privów zarobisz czasami w tydzień z 200 zł, a na PL dużo dużo mniej, jak nie nic. 

Opublikowano

Sporo dostaniesz jak będziesz z privów wymieniał.

Przez 2 miesiące gry, pracowitych 4h dziennie, a nie stania w m1 na pewno przebijesz te 50 zł.

Ja i tak nie polecam ci gry na globalu, jak już patrzeć na zarobek to z privów zarobisz czasami w tydzień z 200 zł, a na PL dużo dużo mniej, jak nie nic. 

ok, a co do privów - jakieś konkretne polecasz? nie śledzę za bardzo publikacji/zapowiedzi, ale wiem, że sporo teraz da się wyciągnąć z terios/santeria bo to popularne serwery

niektórzy polecają pandorę, ale grałem tam i gra coraz mniej ludzi i yangi ciężko schodzą chyba, że ktoś zamiast 10zł woła sobie piątaka, ale to jest strata poświęconego czasu na zarobek :v

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Teraz to tylko Terios będę polecał, bo nie ma nic ciekawego.

Natomiast startują wakacje, zaczep się jakiegoś dobrego serwera, który wystartuje, a na pewno więcej zarobisz niż na PL`u.

Opublikowano

Jeżeli chcesz na tym zarobić to na globala nie masz wcale co się nastawiać. W 2 miesiące po 4 godziny dziennie ciężko będzie Ci ogarnąć dobry ekwipunek, który będzie wart 50zł. Tak jak już mówiłem jeżeli nastawiasz się pod zarobek graj na topowych privach wiadomo na nich wszystko szybciej zdobędziesz i masz duży zakres wyboru czy wybierasz serwer easy czy serwer hard.

Opublikowano

Jeżeli chcesz na tym zarobić to na globala nie masz wcale co się nastawiać. W 2 miesiące po 4 godziny dziennie ciężko będzie Ci ogarnąć dobry ekwipunek, który będzie wart 50zł. Tak jak już mówiłem jeżeli nastawiasz się pod zarobek graj na topowych privach wiadomo na nich wszystko szybciej zdobędziesz i masz duży zakres wyboru czy wybierasz serwer easy czy serwer hard.

Najprościej jest zarobić na easy. Ludzie jeszcze więcej pakują hajsu w easy niż w harda. Ty wybijesz się w moment na serwerze, potem znajdziesz konkretne zarobki (a na easy serwerach jest to banalne) i lecisz ze sprzedażą.

Na hardzie te 4h ciężkie byłyby, bo zanim sam skompletowałby EQ, to nie byłoby takiego popytu na kupowane itemy.

Opublikowano

Jeżeli chcesz przez te 2 miechy zarobić to tak:

1) Szukasz jakiejś zapowiedzi ( np Alucard 20 czerwca jest nowy start )

2) Wbijasz duży lvl

3) Robisz full zaje*iste eq exp

4) Ciśniesz dungeony / dropasz itd

5) Sellasz ulepy itd

6) Po sprzedaniu ulep masz yangi ^^

7) Sprzedajesz yangi ( przeważnie za doładowania / psc  a psc lub doładowania sprzedajesz kolegom taniej o 5 zł i gotowe )

Opublikowano

Teraz to tylko Terios będę polecał, bo nie ma nic ciekawego.

Natomiast startują wakacje, zaczep się jakiegoś dobrego serwera, który wystartuje, a na pewno więcej zarobisz niż na PL`u.

wyczerpaliście już temat.      

przysiedzę trochę w publikacjach, zapowiedziach i będę grał na obecnych/przyszłych top serwerach gdzie online <1k - postaram się żeby to były jakieś easy coś jak terios bo tam najlepiej yangi się sprzedają i łatwo się wybić tak jak napisał exile wyżej.

dzięki ludziska za pomoc, na razie zawijam sobie luźno popykać na teriosie.

@Exíle

jak chcesz to podaj nick na pw to możemy się zgadać w grze czy coś.

Ebmy5Hc.png

Opublikowano

Możesz też iść na np: temide ;) Tam w ok 2 tyg zarobiłem prawie 100 zł na sprzedawaniu brył.

Sukces to drabina, po której nie sposób wspiąć się z rękami w kieszeniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...