Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 - Via WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uważam że tworzenie nawet najgorszych kopi gier typu tibia jest  dobre . Przecież zawszę się czegoś nauczy . Tak w ogóle  kiedyś zrobiłem kiedyś prototyp gry via www o metin 2 ale nie publikowałem go ze względu na prawa autorskie :P 

Opublikowano

Rób rób ja z chęcią w to zagram :)

Nie to że coś ale prawdopodobnie autor przestał pracować na tak zwaną ,, grą '' ;)

Opublikowano

moim zdaniem bez sensu. kto by gral via www jak moze miec pelnego klienta 3d

Bez sensu jest również pisanie w tym temacie ponieważ autor przestał nad tym czymś pracować i popieram cie lepiej pobrać klienta 3d niż grać w wersję via www 99% mniej rozbudowaną niż sama gra no i co tutaj więcej pisać moderator powinien ten temat zamknąć. ;)

Opublikowano

Dobry pomysł ! Na pewno będę grał ;)

Jezus widzisz a nie grzmisz

Nie znacie innych sposobów na nabijanie postów niż ,, Będę grał '' założe się że jak coś do czegoś to nikt z was nie będzie grał...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Autor żyje??

daj jakieś oznaki życia ss czy coś. ­

Był online 4 dni temu . Powinien napisać chociaż czy nadal pracuje nad tym projektem czy już zakończył .

Opublikowano

Projekt jest napisany w ok 40%. Nie pisałem dalej, ponieważ przydarzył mi się wypadek (...,piłka nożna ...) Mówię całkiem poważnie, po rehabilitacji gdy wrócę do siebie na pewno go skończę (kiedy tego jeszcze sam nie wiem) ! Administracje proszę o wstrzymanie tematu. Przepraszam wszystkich zainteresowanych. 

// Programista HTML i CSS

xkUrggS.png

Zapraszam do współpracy !

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chyba zapomniałeś że do tego potrzebne jest pozwolenie od gameforge ;)

WE NO PRAWY GORNY WYLOGUJ SIE

Fajna inicjatywa

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Opublikowano

Na czym stanęły prace? Bo ja zagram.

Na tym iż autor połamał się i nie ma jak pracować nad ,, grą ''.

[To tak dla żartów nie chce obrazić Autora]

PS. Pisanie gier przeglądarkowych według mnie jest ,, niczym '' ponieważ wystarczy 1-2 dni i już gra stworzona nie to co w językach takich jak C++ itp.

Opublikowano

PS. Pisanie gier przeglądarkowych według mnie jest ,, niczym '' ponieważ wystarczy 1-2 dni i już gra stworzona nie to co w językach takich jak C++ itp.

Napisać grę w c+ + też możesz w 1-2 dni a nawet w godzinę .  Nie wiem jaka gra została zrobiona w dwa dni ale żadnej szanującej się gry która została zrobiona w tydzień nie znam .

Wiadomo można zrobić grę przeglądarkową w 2 dni ale to będzie poprostu gó*no . 

Opublikowano

Na tym iż autor połamał się i nie ma jak pracować nad ,, grą ''.

[To tak dla żartów nie chce obrazić Autora]

Według mnie, nie ma to znaczenia ile gra jest pisana, niektórzy wymyślą prostą 'klikankę' która polega na klikaniu w jajko i nagle cała polska klika w jajko, jak myślisz ile taka gra powstawała, nie licząc grafik to samego kodu jest tam kilka linijek, tutaj bardziej się rozchodzi o fabułę i grafikę. Znam kilka gier który wybiły się tylko dlatego, że mają zajebi*stą grafikę oraz zero fabuły. Zgodzę się, że nie w każdym środowisku napiszesz każdym językiem, np. aplikacja okienkowa w PHP, da się ? da, ale po co, skoro są lepsze do tego języki.

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista

"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Potrzebujesz czegoś? Oznacz mnie @Salur

Opublikowano

Napisać grę w c+ + też możesz w 1-2 dni a nawet w godzinę .  Nie wiem jaka gra została zrobiona w dwa dni ale żadnej szanującej się gry która została zrobiona w tydzień nie znam .

Wiadomo można zrobić grę przeglądarkową w 2 dni ale to będzie poprostu gó*no . 

To zależy ile osoba może poświęcić w ciągu dnia godzin na grę np. niektórzy poświęcają 2-3 godziny a inni 4-6 godzin. Gra przeglądarkowa napisana w 2 dni nie musi być gównem a  co innego pisanie gry w języku C++, musiałbyś wtedy umieć bibliotekę graficzną aby cokolwiek zrobić no chyba że robisz ,, konsolową ''.

Salur, 21 Gru 2015 - 21:50, napisał:
Według mnie, nie ma to znaczenia ile gra jest pisana, niektórzy wymyślą prostą 'klikankę' która polega na klikaniu w jajko i nagle cała polska klika w jajko, jak myślisz ile taka gra powstawała, nie licząc grafik to samego kodu jest tam kilka linijek, tutaj bardziej się rozchodzi o fabułę i grafikę. Znam kilka gier który wybiły się tylko dlatego, że mają zajebi*stą grafikę oraz zero fabuły. Zgodzę się, że nie w każdym środowisku napiszesz każdym językiem, np. aplikacja okienkowa w PHP, da się ? da, ale po co, skoro są lepsze do tego języki.

Zgadzam się z tobą w 100% ale proszę zobaczyć co autor zrobił... Podobno gra jest napisana w 40% ale ja nic na zdjęciach nie widzę poza screenshot'ami zrobionymi w grze i wstawionymi na stronę albo obrazkiem ustawionym jako tło. Co najwyżej można zauważyć TEKST i zapewne to jest postęp tworzenia gry. 

Opublikowano

To zależy ile osoba może poświęcić w ciągu dnia godzin na grę np. niektórzy poświęcają 2-3 godziny a inni 4-6 godzin. Gra przeglądarkowa napisana w 2 dni nie musi być gównem a  co innego pisanie gry w języku C++, musiałbyś wtedy umieć bibliotekę graficzną aby cokolwiek zrobić no chyba że robisz ,, konsolową ''.

W takim razie dlaczego nie zrobisz gry przeglądowej , a jak zrobiłeś to pokaż .

Z tego co wiem to niektóre gry via www zarabiają niemałe pieniądze , więc po co męczyć się z c++ 

Opublikowano

W takim razie dlaczego nie zrobisz gry przeglądowej , a jak zrobiłeś to pokaż .

Z tego co wiem to niektóre gry via www zarabiają niemałe pieniądze , więc po co męczyć się z c++ 

Kiedyś tworzyłem gry przeglądarkowe aktualnie przestałem więc nie mam co pokazywać a co do C++ to wole się pomęczyć ale mieć satysfakcje z pracy.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Niestety gry przeglądarkowe nie są już tak popularne jak kiedyś. Ciężko o graczy.

Projekt kończ, nawet dla zdobycia doświadczenia w programowaniu. I na drugi raz nie pisz tutaj, znajdź jakieś ciche forum i dogaduj się z ludźmi, którzy Cię wesprą, a nie zhejtuja, bo po MPC tylko tego można się spodziewać.

Z 3 czy tam 2 lata temu też przedstawiłem swój projekt, prac nie przerwałem (pisze do dzisiaj jak mnie najdzie ochota :)) ale postanowiłem gry nie udostępniać ze względu na opinie z tego działu: "10 graczy max", "nie te czasy na gre przeglądarkową", "łamiesz prawa autorskie" itd.

SSy dla ciekawskich:

Nie poddawaj się, bo ktoś napisał Ci, że lipa pomysł :)

Opublikowano

Niestety gry przeglądarkowe nie są już tak popularne jak kiedyś. Ciężko o graczy.

Projekt kończ, nawet dla zdobycia doświadczenia w programowaniu. I na drugi raz nie pisz tutaj, znajdź jakieś ciche forum i dogaduj się z ludźmi, którzy Cię wesprą, a nie zhejtuja, bo po MPC tylko tego można się spodziewać.

Z 3 czy tam 2 lata temu też przedstawiłem swój projekt, prac nie przerwałem (pisze do dzisiaj jak mnie najdzie ochota :)) ale postanowiłem gry nie udostępniać ze względu na opinie z tego działu: "10 graczy max", "nie te czasy na gre przeglądarkową", "łamiesz prawa autorskie" itd.

SSy dla ciekawskich:

Nie poddawaj się, bo ktoś napisał Ci, że lipa pomysł :)

Wyglada ladnie Smudzias ;)

4830328594.png

SMITE | Sezon 2 Diamond | US

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...