Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Easymetin2 Co Ma Dropic

biskupx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tego bota, to wersje 12 (najnowasza, ta jeszcze przed wersja ze sprzedawaniem dropu) i jak sobie ustawiam co ma zbierac a co nie, to dziala przez jakis czas, a np jak potem wylacze kompa czy cos podobnego to sie pierdoli i znowu zbiera wszystkie smieci, wiec wpadlem na pomysl, zeby plik z tym pickup skopowiac wraz z zapisana zawartoscia co mam zbierac a co nie, no ok zrobilem tak, ale jak podmieniam to nadal zbiera wszystko...dodam, ze jak sam w opcjach zmienie w bocie to nadpisuje ten plik i tak w kolko, pomozcie co mam zrobic, bo troche to wkurzajace jest, ze jak chce zalaczyc bota to musze z 30min ustawiac co ma zbierac a co nie. Prosze o pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

@UP

boze....gdzie sie takie zjebane ryje jak ty rodza?

Przeciez kurwa pisze, ze jakby mozna bylo ustawic w 2 minuty to bym sobie ustawial...a to schodzi z 30minut....wiec zamknij ryja i nie nabijaj se postow....

Opublikowano

W jakim katalogu masz bota? (dokładnie) Jest w nim folder user? Jaki masz system? Zaraz dojdziemy o co chodzi ;)

@Reszta - dzieciaki nie wyzywać się -.-'

Ta cierpliwa sygnatura czeka na wenę jego właściciela. :-)

Opublikowano

Zainstaluj bota do jakieś normalnej lokalizacji, możliwe, że bot koliduje z plikami z gry. Zobacz, czy folder z grą nie ma uprawnień tylko do odczytu (sprawdź też folder z botem itp..) Zobacz, czy jak w grze wprowadzisz odpowiednie restrykcje na itemy, czy w pliku 'pickup_s' się coś zmienia.

@DOWN: musiałem czytać 3 razu ale skumałem xD

Opublikowano

To co napisales to sprawdze jutro juz, ale co do tego

Zobacz, czy jak w grze wprowadzisz odpowiednie restrykcje na itemy, czy w pliku 'pickup_s' się coś zmienia.

To jak juz mowilem, mam ten plik z itemami ktorych ma nie zbierac i go tam kopiuje, i wlaczam bota to wcale w ustawieniach nie ma ich zaznaczonych tylko jest czysto, czyli zbiera wszystko, ale jak juz sam w ustawieniach bota zaznacze zeby czego nie zbieral i wezme ok, to na ten plik co skopiowalem nadpisuje sie nowy, w ktorym sa te nowe ustawienia ktorej przed chwila wprowadzilem, no i dupa bo tamten stary ktory kopiuje ma ponad 37 kb i sa tam wszystkie smiecie ktorych nie chce, a ten nowy ma 1kb i sa tam tylko te nowe co zaznacze.

Wiem, ze torche niezrozumiale to opisuje, ale mysle ze zrozumiesz xD

Pozdrawiam

Opublikowano

ja mam tam w folderze cfg ten plik z pickups a w nim tak jak chcesz wszystko na ignoruj , waży 65kb .Jednak jeżeli włączam gre to wszystko jest puste ;/ musze sam ustawiać .Wszystkie inne ustawienia się same zapisują , ale nie pickup.adnrzejt ratuj ! ;p

Opublikowano

rzalmilol no ja mam dokladnie ten sam problem

dodam, ze te pliki z haslami do kont, jak sobie podmienie to dzialaja normalnie, tylko cos nie chce trybic jak podmienie ten plik z pickup_s

Opublikowano

Jak ustawisz bota to w pliku z tymi ustawieniami zaznacz tylko do odczytu. Może pomoże, może nie.

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Przede wszystkim sprawdźcie czy plik 'pickup_s' nie ma atrybutu tylko do odczytu ;) Jeśli ma zmieńcie go.

Opublikowano

Rzal to zainstaluj bota do innego folderu (jaki masz system? w 7 inaczej to wygląda) bo pewnie masz w folderze gry ;D

Opublikowano

Hmm dzinwe, osoby mające XP i bota gdzieś na dysku (nie istotne gdzie) nie mogą zapisywać informacji do pliku mimo, że nie jest zabezpieczony przed odczytem. Jeśli przyczynicie się do tego to rozwiążemy widzę jednak nie jednostkowy problem

Napiszcie wersje systemu, dodatki SP, jakie macie frameworki (wszystkie) i jaką wersje maszyny java, może do czegoś dojdziemy.

Opublikowano

andrzej chyba zle mnie zrozumiales, ja moge zapisywac informacje (to co ustawie w bocie w opcjach) do pliku, tylko to nie dziala w druga strone, bo jak wkleje plik pickup_s (w ktorym mam zaznaczone co ma ignorowac) i podmieni sie ze starym to w bocie juz go nie odczytuje, tylko nadal jest czysto (nic nie zaznaczone co mam ignorowac) dopiero jak sam ustawie w bocie cos, to nadpisuje mi na ten plik "dobry" i ten nowy nadpisany plik, zawiera te dane co wprowadze w opcjach bota xD

Opublikowano

andrzej chyba zle mnie zrozumiales, ja moge zapisywac informacje (to co ustawie w bocie w opcjach) do pliku, tylko to nie dziala w druga strone, bo jak wkleje plik pickup_s (w ktorym mam zaznaczone co ma ignorowac) i podmieni sie ze starym to w bocie juz go nie odczytuje, tylko nadal jest czysto (nic nie zaznaczone co mam ignorowac) dopiero jak sam ustawie w bocie cos, to nadpisuje mi na ten plik "dobry" i ten nowy nadpisany plik, zawiera te dane co wprowadze w opcjach bota xD

Lol...

To nie jest tak, że jak plik jest domyślnie pusty, odpalasz bota i nic nie masz zaznaczone i nagle zmienisz zawartość pliku to ptaszki ci się nie zaznaczą w bocie. To się robi tak, że zakładasz nową postać w bocie (tz logujesz sie i odpalasz postać) wyłączasz metina i bota i w folderze user\nazwa postaci masz ten plik pickup_s, usuwasz go i wklejasz ten co chcesz, odpalasz ponownie bota i metina, wchodzisz w ustawnienia filtra i masz! :)

Opublikowano

andrzej no to ja tak robie, bo glupi nie jestem, ale nadal nic sie nie zmienia, a jak sam pozaznaczam w bocie to wszystko jest ok, aby do reloga, bo potem zbiera wszystko, mam dokladnie tak samo jak rzalmmilol

Opublikowano

Skoro robisz tak jak Ci napisałam i masz tak, że bot przywraca oryginalny plik pickup_s to nie potrafię Ci pomóc. Zobacz jeszcze instalując od nowa boa 2.2.1 w innej lokalizacji.. Jak to nie pomoże to pojęcia nie mam :(

Opublikowano

andrzej ...ja i on zapewne też ma ten plik pickup już uzupełniony , ja tak mam .Ale gdy włącze gry to tak jakby bot wogóle tego pliku nie czyta , ani nie zmienia .

no dokladnie ja mam to samo, dodam tylko, ze jak wtedy w opcjach bota sam zmienie co ma ignorowac i wcisne ok to automatycznie nadpisuje sie ten plik i nic z tego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...