Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gry podobne do CS'a?

MoVinek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, zna ktoś może ciekawe, popularne lub zyskujące popularność gry jak CS?
Większość gier jakie widziałem, to bronie kupuje się już w "menu" i jest opcja kupna za realne pieniądze i kto kupi lepszą broń ten z reguły wygrywa. 
A chciałbym spróbować z czymś na zasadzie CS, gdzie wygrana zależy od skilla i ta gra może kiedyś być po prostu kolejnym głównym tematem.

Tak jak to było z 1.6 --> cs:go

Ktoś, coś? c:

Opublikowano

Teraz cs bardziej przypomina Call of Duty niż 1.6 :D

Ze skillowymi grami teraz jest ciężko, twórcy gier stawiają bardziej na przystępność dla niedzielnego gracza, niż na e-sportową rozgrywkę. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to Quake Live - esencja skillowości. Stare, brzydkie, ale tyle godzin co ja przy tym za dzieciaka przesiedziałem, to na wszystkich grach ze steama razem wziętych nie mam.

Opublikowano

CoD? Chyba WAS popierdoliło.

Co do gier to:

Wolfenstein: Enemy Territory - taka ,, nowsza '' wersja to dirty bomb, chociaż wiele elementów jak BH tam nie ma. Sam W:ET jest bardzo rozbudowany, strzelanie to nie tylko, że sobie kucniesz i wycelujesz w głowę - tutaj to trzeba na prawdę dużo się poruszać, a granaty, naloty itp. wszystko wymaga jakiejś nauki/taktyki.

Combat Arms - tutaj są dwa tytuły, starszy i nowy. Tutaj natomiast rozrywka jest ostra - skaczesz, kucasz, snajperka tutaj to tylko quick zoomy, a bronie z czego to wiem mają różny odrzut (raz w górę, raz na boki, a czasami i w te wszystkie strony) - tutaj movement to co innego niż w CS, bo praktycznie by przeżyć w niektórych trybach to musisz znać każdą wystającą rurkę, a przy tym ruchu jest chaos.

Starsze tytuły wymagają więcej skill'a.

pyhvh7E.png

Opublikowano

@Szymon2727

Co do Combat Arms, to pamiętam jak kiedyś grałem, że przeważnie w każdym meczu ktoś miał jakąś broń za realne pieniądze i tyle było grania, ale kiedy to ja grałem... :v

Opublikowano

Ghost Recon ? CoD? TF2 ? Niby w jaki sposób te gry są podobne do cs-a ? To że jakaś gra jest sieciowym FPS-em nie znaczy że jest podobny do CS. CS jest grą polegającą czysto na skillu. Ghost Recon - Niemalże P2W, Cod - LVL, TF - Gra dla Funu.

CO najwyżej Quake.

Opublikowano

Ghost Recon ? CoD? TF2 ? Niby w jaki sposób te gry są podobne do cs-a ? To że jakaś gra jest sieciowym FPS-em nie znaczy że jest podobny do CS. CS jest grą polegającą czysto na skillu. Ghost Recon - Niemalże P2W, Cod - LVL, TF - Gra dla Funu.

CO najwyżej Quake.

Jest coś takiego jak promod w cod4 :)
  • 1 rok później...
Opublikowano

Insurgency - tak krzyczą że podobne ale nie podobne a łączy te gry praktycznie tylko to że są dobrzy i zły i jest na source  B) Mimo wszystko polecam spojrzeć na ten tytuł. 

Doje**ł jak sosna w dzika...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...