Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS/Ściny

Bazantinf1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nwm dlaczego masz taki problem, ja mam ta sama karte graficzna co ty, i procka 3.0 ghz x2, i bardzo dobrze mi chodzi, zadnych scinek nie ma. 

#Edit. A moze to przez twoj zasilacz? Czytalem gdzies, ze zasilacz poprawia prace komputera.

Opublikowano

Nwm czy dobre patrzę Ale pisze XFX PRO550W

Zasilacz nie najgorszy, ja tez mam 550 w, czyli nie jest zle, czyli juz nie mam pomyslow co moze byc tego przyczyna, moze zmien ustawienia na najnizsze? Zmien tez ustawienia w karcie graficznej, jak masz nvidie to tam mozna sie pobawic, do tego mozesz jeszcze zmienic wyglad na windowsa 98, mi to zawsze dodawalo 20 fps + :  ) 

Opublikowano

Nawet na dobrym sprzęcie są frame lagi. Ja mam niby 140 fps ale co z tego jak ten serwer muli w c**j?

Opublikowano

Podaj parametry starego i nowego dysku. Może tutaj leży problem?
No i jeszcze jedno pytanie.. Na pewno masz podłączony monitor pod kartę dedykowaną, a nie zintegrowaną?
Pogrzeb jeszcze w konfiguracji nvidii, bo może jest tam coś w stylu przełączania trybu wydajności. Pewnie możesz też dodać grę do jakiejś listy i wtedy dodaj WRLauncher, WRUpdater i system/WarRock.exe do tej listy i ustaw im wysoką wydajność.

Zaktualizuj DirectX do najnowszego i po formacie zainstaluj wszystkie aktualizacje (u mnie to zrobiło różnicę).

Przeskanuj RAM'y Memtestem

Opublikowano

Stary dysk był to HDD 1000 GB

Nowy SSD 480 GB.

Co masz na myśli z tymi dyskami? Jeżeli na tym i na tym raz czy dwa normalnie było po 140 fps...

Hmm

Opublikowano

Myślałem, że po wymianie dysku tak się stało. Ale w takim wypadku to raczej nie dysk. Więc zrób jeszcze ten Memtest, bo może po prostu RAM Ci się kończy

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podłączam sie pod temat, nie będe nowego zakładał, chciałem wrócic do WarRock'a po dłuższym czasie a tu c**j, przy strzelaniu lub jakiejś akcji 10-15 fps ( w porywach do 20) jak spokojnie jest to moze i 25 mam :D, obojętnie jakie detale, GTA V i BF 4 na max lata w 50-60 fps a tu takie gowno, mam i5, 8 gb ramu, GTX850m, pomożcie, bo bym z chęcią wrócil do tej gierki, sentyment mam do niej ^_^ ale z takim gównem to nie ma opcji.

bezziomka.jpg
Opublikowano

Podłączam sie pod temat, nie będe nowego zakładał, chciałem wrócic do WarRock'a po dłuższym czasie a tu c**j, przy strzelaniu lub jakiejś akcji 10-15 fps ( w porywach do 20) jak spokojnie jest to moze i 25 mam :D, obojętnie jakie detale, GTA V i BF 4 na max lata w 50-60 fps a tu takie gowno, mam i5, 8 gb ramu, GTX850m, pomożcie, bo bym z chęcią wrócil do tej gierki, sentyment mam do niej ^_^ ale z takim gównem to nie ma opcji.

Skopany silnik gry nic nie zrobisz. Mam to samo CS:GO na max. ustawieniach śmiga lekko 150-180 fps baaaa Batllefield 4 na średnich 50-60 a Warrock ledwo 60 na najniższych :D Śmiech na sali, ale co zrobisz.

Opublikowano

Moim zdaniem problem to procesor. Procesory AMD nie są najlepsze do WarRock'a też mam i nie Jestem zadowolony. Mój kolega ma Intel Core i3 i WarRock chodzi mu płynnie na full detalach także wymiana procesora powinna pomóc :D 

Opublikowano

Moim zdaniem problem to procesor. Procesory AMD nie są najlepsze do WarRock'a też mam i nie Jestem zadowolony. Mój kolega ma Intel Core i3 i WarRock chodzi mu płynnie na full detalach także wymiana procesora powinna pomóc :D

Z tym się zgodzę, ale jak zauważysz kolega wyżej piszę, że ma i5 ja mam i7 i też mam problem. 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...