Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS/Ściny

Bazantinf1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od dłuższego czasu mam problem jakim jest mała liczba FPS podczas gry. Przeważnie jest to około 60/100. Problem występuję od dłuższego czasu. Uprzedzam,że przeskanowałem komputer antywirusem,wyczyściłem CCleanerem- lecz mało to pomogło można powiedzieć nic. Moje parametry komputera :

Procesor AMD 4x3,2 Ghz

4 GB ramu

Karta graficzna

NVIDIA GeForce GTX 560 Ti | NVIDIA

System Windows 7-64 bitowy

Internet 6MB.

Uważam,że mam dosyć dobry komputer dlatego nie mam zielonego pojęcia dlaczego mam tak mało FPS.

Proszę o poradę! :D

Opublikowano

Siemanko, mam ten sam problem. Crysis 2 chodzi mi na maksymalnych detalach bez pierdnięcia, a śmieszny warrock mi klatkuje przy 16 graczach, ta gra jest po prostu mega spierdolona i zlagowana i jeszcze bardziej zbugowana i taka juz chyba zostanie :D

Opublikowano

Dokładnie. Ja tego wgl nie rozumiem. Niektórym przy słabszych kompach WR śmiga z*********e a np. nam którzy mamy dosyć dobre kompy ni c***a...

Ilość procesorów, rodzaj karty graficznej, system - jest wiele dupereli, a nawet same aktualizacje do systemu też mają na to wpływ. Po prostu gra już dawno została taka jaka była i stoi w tym miejscu, czyli ciągle to samo będzie działać tak jak działało. Chociaż nie wiadomo jaki tam jest syf w tej grze to może być sprawka zarówno tego.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Jak format nie pomoże to nie wiem co może pomóc haha :D A ticketa do nich pisać to nawet nie ma co... Podobno trzeba po pierwsze długo czekać a po drugie nie specjalnie mogą pomóc w takich sprawach :/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak kolega napisał wyżej na słabszych kompach gra działa bez problemu a to dlatego że to jest stara gra a tych głąbów w supporcie technicznym nie stać na udoskonalenie gry pod lepsze kompy ja mam i7 4470 3.9 ghz karta redeon r9 270 2gb 16 gb ramu i ta gra mi nie chce działać tak żeby cieszyć się normalną rozgrywką zawsze pojawiają się jakieś błędy kłopoty z grą która w efekcie wyłączają gre moim zdaniem póki wieśniaki w technicznego nie wezmą się za tą gre pod lepsze kompy to c**j z tego będzie :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Bo masz AMD to zacina. WR dziala na 1 rdzeniu, wiec wszystkie procki intela beda lepsze. Musialbyc zmienic proca ..

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Człowieku będę procka zmieniał? :D Mam dobrego ale widać nie na Warrocka haha. Mogliby k***a jego zajebana mać coś zmienić w tej grze bo już c**j strzela.. Czego uważasz,że na AMD tnie? Pzdr

Opublikowano

Człowieku będę procka zmieniał? :D Mam dobrego ale widać nie na Warrocka haha. Mogliby k***a jego zajebana mać coś zmienić w tej grze bo już c**j strzela.. Czego uważasz,że na AMD tnie? Pzdr

Sam miałem AMD i zmieniłem na i3. Różnica kosmiczna, a mniej GHz, 2 rdzenie i trochę starszy.

Poza tym AMD jest gorsze w działaniu 1 rdzeniowym od intela. Dlatego w WR najlepiej grać na intelu.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

Ja mam AMD 2x240 ....2rdzenie i warrock smiga na16 jak ta lala i ci co maja i7 to moje zlotko wciąga je nosem ,trzeba znać się na boksie by dobrze po ustawiać a nie pierdolllll......c że zakurzony PC pozdrowienia .:-)

Bazantin jutro ci pomoge na TS :-) by śmigło wszystkich dobrze ,tu to tylko znają się na hakach , i pierdola głupoty że PC zakurzony wymyślają takie cuda że każdy łyka jak młody rekin.

Opublikowano

O z*********e by było.. Ale jakieś c**je muje dzikie węże c**j wie co to nie wchodzę w to niedawno miałem formata prawie spierdoliłem nieźle kompa dlatego się w jakieś niepewne rzeczy nie bawię ale pogadamy to pomyślimy :) dzięki napisz mi na pw jak możesz

Opublikowano

Ja mam AMD 2x240 ....2rdzenie i warrock smiga na16 jak ta lala i ci co maja i7 to moje zlotko wciąga je nosem ,trzeba znać się na boksie by dobrze po ustawiać a nie pierdolllll......c że zakurzony PC pozdrowienia .:-)

Bazantin jutro ci pomoge na TS :-) by śmigło wszystkich dobrze ,tu to tylko znają się na hakach , i pierdola głupoty że PC zakurzony wymyślają takie cuda że każdy łyka jak młody rekin.

Śmigać może śmigać, ale na stówę nie masz 140 FPS. Byłoby fajnie gdybyś pokazał screena tego dowodu  :rolleyes:

@ Topic

Zawsze można też spróbować pobawić się ustawieniem koligacji. Czasem doda kilka FPS

MAL

Opublikowano

Najlepiej zasilacz 400-700 W, Intel i7, RAM 8-32 GB i grafikę dobrą (jakiegoś GTX'a 800M)­

Wyjdzie z 3-5k zł, ale sprzęt masz zaje*****!

Dobra zaszalałem  :) 

Zrób po prostu reinstalke systemu.

Opublikowano

Zrobiłeś całkowity format (usunęło wszystkie pliki), czy tylko przeinstalowałeś system, a pliki niesystemowe zostały? Też zauważyłem, że kiedy miałem już lekko zapchany system, to w wr było mniej fps, a po formacie na czyściutkim systemie śmigało aż miło. Z biegiem czasu windows się rozrasta (8 zwłaszcza..) i to może być też powodem spadków FPS.

Opublikowano

Wiesz co,że przy okazji jeszcze kupiłem nowy dysk i to się tak odbyło,że Stary dysk odlaczylem na nowym zainstalowalem system i przegralem ze starego dysku na ten nowy dysk np Warrocka i niektore inne. Czyli ze dupa nie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...