Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HoTS tnie się...

simoc007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakie są wymagania HoTS? Mam:
procesor: intel core 2 - 2,3Ghz na rdzeń
RAM: 2GB
Karta graf.: GTX 610 OME (czyli, a prawdziwa GTX 610 bo GTX610 bez OME to tak naprawdę 410 z nowym softem) - 2GB RAM

i... HoTS tnie się jak niewiem na minimalnych... Inne gry działają płynnie LoL również.  Dlaczego HoTS się tnie opóźnienie w tej grze to jakies 15sekund. potem w sekundę przelatuje to co było w te 15s i znowu stoji...

Opublikowano

Bo LoL jest słabszy od hotsa nawet względem grafiki.

Rekomendowane dla LoLa:

Pentium 4 3 GHz,

2 GB RAM,

karta grafiki 512 MB (GeForce 8800 lub lepsza),

750 MB HDD

Rekomendowane dla Heroes of the Storm:

Intel Core i5 3.3 GHz/AMD FX-8350 4 GHz,

4 GB RAM,

karta grafiki 1 GB GeForce GTX 650/Radeon HD 7790 lub lepsza,

10 GB HDD

Nie możesz porównywać tych gier, tym bardziej, że hots nie ma jeszcze perfekcyjnej optymalizacji (ale i tak jest dobra).

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Witam,

i znowu stoji...

Stwierdzam, że to wymaga natychmiastowego leczenia. #analfabeta

@topic

Zdecydowanie za mało Ram(teraz min. 4-8 gb) jak i grafika R.I.P In Pepperoni.

Deadboy

Opublikowano

lol na wysokich wymaganiach płynie działa, a w HoTS nie idzie grać na minimalnych;/

pełny ekran w oknie, wyłączenie muzyki

mi pomaga. 

EARISE.PL - 12.08.2021 18 ! 
Metin 2

Counter-Strike : Global Offensive - Suprime
Heroes of The Storm - Rank 1 Assasin [*] 
League of Legends - Diamond I toplaner [*]

Opublikowano

zawsze na pełnym gram i na wyłączonych dźwiękach nawet na lolu... ale HoTS tnie jak niewiem. zainstalowałem na drugim kompie HoTS i pograłem i wogóle mi nie lezy Wole milion razy bardziej lola jedyny plus HoTS jaki zobaczyłem to taki że niema "dzieci śmieci" w HoTS a na LoLu są (chodzi mi cały czas o słowa na czacie"noob""report""ks" itp...)

Opublikowano

Nie uwierzę, że na takim laptopie LoL chodzi Ci płynnie, bo ja mam laptopa dwa razy lepszego i posiadam problemy z grą na max. detalach. 

HotS zdecydowanie wymaga lepszego sprzętu. Czasami jednak winą jest optymalizacja gry, bo jak wiadomo dopiero niedawno wyszła ona z beta testów. Kliknij w grze ctrl + alt + f i zobacz czy masz problem z FPSami, które dropią czy problem stoi w pingu. Najprawdopodobniej stoi w FPSach, jednakże czasami takie ścinki w grze są winą pingu. 

Opublikowano

Nie uwierzę, że na takim laptopie LoL chodzi Ci płynnie, bo ja mam laptopa dwa razy lepszego i posiadam problemy z grą na max. detalach. 

HotS zdecydowanie wymaga lepszego sprzętu. Czasami jednak winą jest optymalizacja gry, bo jak wiadomo dopiero niedawno wyszła ona z beta testów. Kliknij w grze ctrl + alt + f i zobacz czy masz problem z FPSami, które dropią czy problem stoi w pingu. Najprawdopodobniej stoi w FPSach, jednakże czasami takie ścinki w grze są winą pingu. 

1. gdzie napisałem że to laptop?

2. gdzie napisałem że max detale? - wysokie to nie max.

3. karta graficzna gtx610 OME rekompensuje mi wszystkie podzespoły. mówiąc szczeże jak włożyłem 3GB ramu do kompa chodził gożej niż przy dwóch GB. Mam dopasowane podzespoły pod siebie.

Opublikowano

Tyle to wiem ale dlaczego? i tak mi się nie podoba ta gra a przecież ma nawet gorszą grafe od WoWa więc to wina bizzarda że zrobili tak wymagającą grę przy takiej grafie. oni tracą... dobra temat do kosza może iść.

Opublikowano

Może masz problemy z pingiem. Ja na swoim lapku mam 70-100fps ale przy pingu 100-120 chodzi jakbym miał z 15 -.- a przy wyższym to już pokaz slajdów :(

10247215.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...