Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konto z allegro

Husoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jakiś czas temu zakupiłem sobie konto do lola poprzez allegro, wydałem na nie 250 zł i ostatnio miałem dosyć dziwny problem ze strony sprzedającego. Na konto nie wchodziłem jakieś 10 dni ze względu na sprawy prywatne, sprzedawca myśląc, że przestałem używać kontaarrow-10x10.png postanowił odzyskać konto pisząc do supportu - oczywiście to mu się udało. Przeprowadziłem z nim rozmowę na skype (chat) i potwierdził, że zmienił dane do kontaarrow-10x10.png, zrobiłem zdjęcie z tej rozmowy na wszelki wypadek. Teraz tutaj nasuwa się pytanie, czy w przyszłości jeżeli będą jakieś problemy po raz kolejny ze strony sprzedającego, czyli kradzież zakupionego kontaarrow-10x10.png to ja jako kupujący mogę coś w tej sprawie zdziałać? Z tego co wiem to handelarrow-10x10.png kontami jest nielegalny, nie wiem czy allegro popiera sprzedawanie kont, ale Riot Games zaznaczył w regulaminie "Sprzedaż Konta. Każde Konto jest przypisane do konkretnego Użytkownika i Riot Games nie uznaje oraz wyraźnie zabrania przenoszenia Kont Użytkowników. Zabronione jest kupno, sprzedaż, przekazywanie lub wymiana Kont oraz składanie takich ofert; wszelkie próby powyższych czynności są nieważne. Wszelkie formy dystrybucji KONTA i/lub Danych Dostępu (poza wyraźnie dopuszczonymi w niniejszej Umowie lub wyraźnie dozwolonymi przez Riot Games) mogą skutkować zawieszeniem lub usunięciem Konta.", czy w takim wypadku mogę ubiegać się po odszkodowanie i złożyć wniosek do POK Programarrow-10x10.png Ochrony Kupujących) oraz zgłosić sprawę na policję?
Jeszcze jedno, czy jeżeli allegro oraz policja mi nie pomogą to mogę w jakiś sposób chociaż udowodnić supportowi Riot Games, że konto zostało nielegalnie sprzedane i prosić o skasowanie konta?

maybenow.png

Opublikowano

Jeżeli zgłosisz sprawę, oni i tak to przekażą do Riot Games.

Więc wyjdzie na jedno -> Zbanowanie konta.

Jeżeli chodzi o to, że nie uwierzą - pokaż im ostatnie transakcje na allegro, albo w ogóle aukcje. Najwyżej to zgłoś do supportu allegro, że chciałbyś przyjrzeć się jeszcze raz aukcji (tutaj numer). I tyle. Sprzedawca nie ma prawa teraz ukraść Ci tego konta, bo zapłaciłeś za niego.­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Zgłoś do allegro i tyle.Kiedyś kupiłem konto bn z d3+sc2 i po jakimś czasie typ odzyskał.Zgłosiłem sprawe do allegro i pare dni pózniej typ perm na allegro ,a ja zwrot hajsu na payu.  

Opublikowano

Zgłoszenie to perm ban na konto w grze, ban dla sprzedającego na allegro, tyle tylko że jak poczytasz regulamin allegro odnośnie odszkodowań to zobaczysz że konta. gold w grze i inne takie są z nich wyłączone więc kasy od nich nie odzyskasz. W tej sprawie trzeba załatwić to ze sprzedającym, a czy zrobisz to poprzez rozmowę bezpośrednio z nim czy spróbujesz zgłosić na policje to już inna para kaloszy.

Opublikowano

Rozumiem, dziękuje za pomoc. W najlepszym wypadku konto zostanie zbanowane, a czy gdybym zgłosił takową sprawę na policję to ona mogłaby zrobić coś ze sprzedawcą? Nie wiem, założenie sprawy w sądzie czy cokolwiek ? Nie znam się na tym, a pragnę jedynie sprawiedliwości.

maybenow.png

Opublikowano

Jeśli zgłosisz sprawę na policję to możesz liczyć, że po paru miesiącach coś z tego wyjdzie. Miałem pewną taka sytuacje z 50 zł z olx :)

banneranim.gif

Opublikowano

Rozumiem, dziękuje za pomoc. W najlepszym wypadku konto zostanie zbanowane, a czy gdybym zgłosił takową sprawę na policję to ona mogłaby zrobić coś ze sprzedawcą? Nie wiem, założenie sprawy w sądzie czy cokolwiek ? Nie znam się na tym, a pragnę jedynie sprawiedliwości.

Jeżeli nie będą znali danych adresowych do sprzedawcy, najwyżej wyjdzie na to, że oleją tą sprawę.

Bo po co szukać igły w stogu siana?

­

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Przejedź się do tego kolegi i wytłumacz mu dogłębnie że kupiłeś to za SWOJE pieniądze.

P.S miałem kiedyś podobny przypadek z kontem w grze sikroad.. jednak sprawę olałem bo szkoda byłoby mi moich nerwów za 250 zł...

True love survives all

Opublikowano

Generalnie jeśli chcesz zawiadomić policję prokuraturę to możesz użyć tego http://staticpics2.allegrostatic.pl/uploaded/1/banners/zawiadomienie_o_popelnieniu_przestepstwa.pdfNa podstawie takiego wniosku  policja/prokuratura musi rozpocząć czynności sprawdzające i ma bodajże 6 tygodni na czynności wszczęcie/odmowę wszczęcia postępowania przygotowawczego (w razie odmowy możesz złożyć zażalenie na decyzję). Tyle tylko, że jak mieszkasz z rodzicami dobrze jest ich uprzedzić, że spodziewasz się listu/telefonu z policji/prokuratury bo zapewne zechcą Cię przesłuchać, a i informację o wszczęciu postępowania też listownie przesyłają.

Opublikowano

Generalnie jeśli chcesz zawiadomić policję prokuraturę to możesz użyć tego http://staticpics2.allegrostatic.pl/uploaded/1/banners/zawiadomienie_o_popelnieniu_przestepstwa.pdfNa podstawie takiego wniosku  policja/prokuratura musi rozpocząć czynności sprawdzające i ma bodajże 6 tygodni na czynności wszczęcie/odmowę wszczęcia postępowania przygotowawczego (w razie odmowy możesz złożyć zażalenie na decyzję). Tyle tylko, że jak mieszkasz z rodzicami dobrze jest ich uprzedzić, że spodziewasz się listu/telefonu z policji/prokuratury bo zapewne zechcą Cię przesłuchać, a i informację o wszczęciu postępowania też listownie przesyłają.

A następnie uprzejmy list o umorzeniu postępowania z powodu: Nie wykrycia sprawcy/ braku dowodów / niskiej szkodliwości czynu (zbędne skreślić).

Opublikowano

Piszesz wyjątkowo głupio bo sprawca jest wskazany w piśmie, dowody załączone, a policja/prokuratura nie ma uprawnień do umorzenia z uwagi na niską szkodliwość czynu, to ostatnie może zrobić sąd kiedy chodzi o odstąpienie od kary.

Opublikowano

Piszesz wyjątkowo głupio bo sprawca jest wskazany w piśmie, dowody załączone, a policja/prokuratura nie ma uprawnień do umorzenia z uwagi na niską szkodliwość czynu, to ostatnie może zrobić sąd kiedy chodzi o odstąpienie od kary.

Tym razem to ty pierdolisz głupoty.

Prokurator decyduje o wszczęciu postępowania jak również o jego umorzeniu w tym ze względu na niską szkodliwość czynu.

I korzysta z tego bardzo często.

Myślicie że policja będzie wysyłać pisma do riotu czy innej korporacji o udostępnienie logów , bawić się w sprawdzanie wszystkiego dla 250zł przy czym i tak sprawcy nic nie zrobią ?

Jeśli tak to nie wiecie nic o Policji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...