Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Glad/Chanter - wybór postaci

araszewski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc..

mam 51 lvl gladem, i nawet spoko sie gra, lecz strasznie spodobal mi sie chanter i nie wiem czy grac gladem czy chanterem.

widzialem duzo filmow na yt jak chanter jedzie glada w pvp na prawie calym hp, i nadal nie wiem co wybrac.­

dsa

Opublikowano

Po prostu zacznij grać chanterem,dobij ten sam lv co gladem i wybierz postać która ci odpowiada.

Ogółem tutaj też zależy od ekwipunku,chanter bez eq chyba mało zrobi w pvp xD

Opublikowano

Tutaj wycinek od jednej osoby która napisała tutka do Templariusza(jest tam także co to jumpshoting i weaving)

"Slide shot - jest to nic innego, jak użycie danego skilla odskakując. Jeśli uważacie że to nie jest nic trudnego, to zauważcie że są pewne umiejętności którego "blokują" ruch naszego bohatera, z racji użycia umiejętności. Wyczuwając odpowiedni moment, oraz posiadając dobry ping, możemy w odpowiednim momencie odskoczyć i wykonać blokująca nas umiejętność w "locie""

Link do tutka skąd było to brane : 

http://board.pl.aion.gameforge.com/board23-aion-gra/board40-poradniki/4353-poradnik-templariusz-czołg-niekoniecznie-na-gąsienicach/

Opublikowano

Tutaj wycinek od jednej osoby która napisała tutka do Templariusza(jest tam także co to jumpshoting i weaving)

"Slide shot - jest to nic innego, jak użycie danego skilla odskakując. Jeśli uważacie że to nie jest nic trudnego, to zauważcie że są pewne umiejętności którego "blokują" ruch naszego bohatera, z racji użycia umiejętności. Wyczuwając odpowiedni moment, oraz posiadając dobry ping, możemy w odpowiednim momencie odskoczyć i wykonać blokująca nas umiejętność w "locie""

Link do tutka skąd było to brane : 

http://board.pl.aion.gameforge.com/board23-aion-gra/board40-poradniki/4353-poradnik-templariusz-czołg-niekoniecznie-na-gąsienicach/

Ten gość się tak zna na Templarze jak ja na Sinie. Do tego dorzućmy, że jak go parę osób wyśmiało za plecenie bzdur to nie miał jaj się przyznać i przeprosić za wprowadzanie nowych graczy w błąd. Utrzymywał, że Templar jest klasą czysto fizyczną bez magicznych skilli i twierdził, że macka to kompletna bzdura bo co da ten Magic Boost - a tym bardziej Magic Accuracy. Jak się jest takim kretynem, że grając Templarem nie switchuje się broni na Magic Smasha i Divine Justice to wychodzą takie sytuacje.

Tu (mam na myśli przytoczony cytat) mu się udało dobrze wyczytać na innym forum i raz napisać coś inteligentnego - szkoda, że zapewne nie własnego.

Dorzucam znaleziony filmik pod Chantera o Slide Shotach:

Opublikowano

czesc..

mam 51 lvl gladem, i nawet spoko sie gra, lecz strasznie spodobal mi sie chanter i nie wiem czy grac gladem czy chanterem.

widzialem duzo filmow na yt jak chanter jedzie glada w pvp na prawie calym hp, i nadal nie wiem co wybrac.­

Wiesz, ja też widzialam filmiki, gdzie jedna profesja niszczy bezkonkurencyjnie inne. Przecież autorzy takich filmów nie publikiwali by swoich przegranych. Obydwie klasy są ciekawe i mogą być niszczycielskie, w zależnosci od tego, jak gracz jest ogarniety.

Jeśli chodzi o Aiona, to bardzo cieżko jest napisać, która profesja jest najlepsza.

Ja osobiście bardziej ''boje'' sie glada, niz chantera, ale w swojej przygodzie z tą gra miałam i takie sytuacje, że zanim się zorientowałam gryzłam już glebe zabita przez chantera.

Według mnie powinieneś dobić ten 65 lvl na obydwoch profesjach, odziac set za BM i zobaczyc, czym Ci sie lepiej gra.

igNMhIy.png

Opublikowano

@Kagura

Ale miałem na mysli też paru streamerów, na lajwie to chyba raczej muszą pokazać jak padną :D­

To logiczne też, że autorzy takich streamowych filmików nie sa newbie w danej grze, raczej nikt nie byl by zainteresowany wtedy oglądaniem porażek.

W Aionie każda klasa ma inne skille (dzialające troszkę inaczej, np pod wzgledem coldownu, czy ich trwania na przeciwniku) oraz w wiekszości przypadkow taki sam schemat ich używania (jedni np zaczynaja od razu z grubej rury silnejszymi atakami, inni od skili typu silence, para itp). Jeżeli ktos dłużej gra w Aiona, zapoznał sie z technikami innych profesji i poznał swoją postać, to tak naprawde jedynie to, jakie aktualnie posiada eq oraz jaką decyzje podejmie podczas pvp decyduje o wygranej lub przegranej.

Trzeba po prostu wyrobić sobie swoj sposób pojedynkowania, zarowno w sytuacji 1vs1, jak i na większych potyczkach np Siege.

Oczywiscie to nie jest tak, że postacie są równe bo bylo by to wtedy bez sensu. Np wiadomo, że pvp z tankiem, clerem, czy sinem wymaga wiecej czasu i trudno jest ich ubić, tak samo wiadomo, że np bard, czy sorc, jak przywala skillem to moga nam zabrać sporą ilosć hp. Ale to wlaśnie ta wyżej wspomniana technika wyuczona podczas grania decyduje, czy w danym pvp przegramy, czy wygramy, a nie to, jaka profesja gramy.

Edit. Dla glupiego przykładu: zrobisz sobie teraz chantera, nabijesz ten 65 lv i zrobisz eq pvp za BM. Twoim przeciwnikiem będzie glad, z takim samym lvl i eq, ale osoba, ktora nią gra jest dobrze obyta z profesja, jak i sama gra. Na 90% połozy cie na łopatki.

igNMhIy.png

Opublikowano

wykluczyłem już glada, ale teraz niestety do mysli doszedl mi jeszcze gunner ..­

Jak chcesz spamować na pvp 2 skillami to bierz w ciemno :v.ogółem każda klasa ma swoje plusy minusy,poczytaj,poglądaj i wybierz :)

Opublikowano

Może napisz dokładniej, czego oczekujesz od postaci. 

Glad i chanter są podobnymi postaciami. Chanter zasadniczo jest trudniejszą postacią. Wygrywa, jeśli będzie cały czas trzymać na stunach(dlatego potrzeba mu dużo magicznej precyzji)/knockach , a gladek ma dużo dużo większy dmg. Jak glad odpali wszystko co ma, to nie ma takiej opcji, żeby chanter wygrał, jeśli nie wejdzie stun. Nie mówiąc o tym, że glad ma buffa ze stygmy zmniejszającego szansę na wejście stuna/knocka :< 

Dla mnie osobiście chanter jest jedną z najbardziej dynamicznych postaci. Dlaczego? Bo wszystkie skille bijące oprócz Mountain Crasha i Leaping Flash (którego chyba nikt nie używa) są instantowe, podczas gdy pozostałe klasy fizyczne mają na większości skillach casta 0 s. Co to za różnica instant czy 0 s? Czuć jak się zaczyna grać inną postacią ;P Wydają się, wtedy takie wolne ;>

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wbicie 40lvl teraz zajmuje ci jakieś 2dni, więc spokojnie możesz wypróbować każdą postać. Mi lepiej grało się chanterem, bo oprócz dmg ma też heal i buffy.

Opublikowano

@Sinlay

Aktualnie mam 30 lvl i nie zbyt mam gdzie expić, ale dzięki. :)­

Masz pełno ''niebieskich questów'' + możesz robić instancje, kampanie lub poboczne questy. Jeśli nie masz questów w jednym mieście to poszukaj w następnym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...