Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawy z C++ - potrzebna pomoc

Qapital

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć, mam na zadanie zrobić 3 takie zadanka aczkolwiek nie mam pojęcia jak to zrobić żeby było dobrze (jest końcówka roku szkolnego i muszę je mieć zrobione w 100% dobrze :/) Liczę na Waszą pomoc. Z góry dziękuję.
Zadania w C++ (podstawy):

Wszystkie zadania muszą być jak najprościej napisane 

1.Wpisuj liczby dopóki nie wczytasz liczby trzycyfrowej lub suma cyfr liczb dwucyfrowych będzie większa od 17. 
2.Zadeklaruj tablicę 100 elementową, którą wypełnisz losowaniem rzeczywistym. Policz sumę wszystkich elementów tablicy (wypisz ją)
następnie policz średnią(wypisz). Wskaż min i max. 

3.Stwórz funkcję która obliczy wartość podanego wyrażenia (np. dla x<0 2x; dla x>0 5) Wywołaj w programie głównym tą funkcję dla liczby 3.14
Opublikowano

i czego oczekujesz, frajera szukaj w domu a nie tu.

jak nie umiesz samemu sobie poradzić to wiedz, że nie zdasz.

Opublikowano

Em.. poprosiłem tylko o pomoc ze względu na to, że tego nie rozumie, nikt Ci (...) nie każe pomóc :v

Jebnę tylko ,, pseudokod '':

Wypisuj liczby JEŻELI nie jest trzycyfrowa.

JEŻELI zsumowanie dwóch liczb daje 17 kończy działanie.

Drugi:

LOSUJE i WYPISUJE liczby rzeczywiste.

DODAJE JE DO SIEBIE.

SPRAWDZI, która to MIN. a która MAX.

Trzecie:

NO NIE MÓW, ŻE PODSTAWIĆ NIE UMIESZ.

Np. drugie mógłbym zrobić, ale po co? Gówno się nauczysz, a ja sam będę miał z tego pożytek - co lepsze tego nauczyć się możesz w ciągu paru dni jak nie w ciągu dnia na gotowcach. Jak przez cały rok odpierdalałeś się na jakimś technikum informatycznym to spadaj, bo to co tutaj możesz spokojnie znaleźć w internecie/bądź poszukać w lekcjach. Napisałbym coś, ale się powstrzymam, bo jesteś... nawet nie leniwy.

pyhvh7E.png

Opublikowano

dobrze, że wziąłeś pseudokod w cudzysłów bo nie jest to pseudokod.

Opublikowano

Jebnę tylko ,, pseudokod '':

Wypisuj liczby JEŻELI nie jest trzycyfrowa.

JEŻELI zsumowanie dwóch liczb daje 17 kończy działanie.

Drugi:

LOSUJE i WYPISUJE liczby rzeczywiste.

DODAJE JE DO SIEBIE.

SPRAWDZI, która to MIN. a która MAX.

Trzecie:

NO NIE MÓW, ŻE PODSTAWIĆ NIE UMIESZ.

Np. drugie mógłbym zrobić, ale po co? Gówno się nauczysz, a ja sam będę miał z tego pożytek - co lepsze tego nauczyć się możesz w ciągu paru dni jak nie w ciągu dnia na gotowcach. Jak przez cały rok odpierdalałeś się na jakimś technikum informatycznym to spadaj, bo to co tutaj możesz spokojnie znaleźć w internecie/bądź poszukać w lekcjach. Napisałbym coś, ale się powstrzymam, bo jesteś... nawet nie leniwy.

Nie chodzi o to, że hmm.. jak to ty ująłeś "jestem leniwy" i się opierdalam tylko mam swoje problemy przez które nie byłem w stanie chodzić do szkoły przez dłuższy czas... Nawet ten "pseudo kod" mi pomoże, a głównie zależało mi na zadaniu drugim, dzięki ;)

Opublikowano

dobrze, że wziąłeś pseudokod w cudzysłów bo nie jest to pseudokod.

Wiem, bo to tylko jakieś głupie pierdolenie pisane na szybko.

Nie chodzi o to, że hmm.. jak to ty ująłeś "jestem leniwy" i się opierdalam tylko mam swoje problemy przez które nie byłem w stanie chodzić do szkoły przez dłuższy czas... Nawet ten "pseudo kod" mi pomoże, a głównie zależało mi na zadaniu drugim, dzięki ;)

Jesteś.

Zawsze mogłeś uzupełnić notatki, albo jak nie było Ciebie na dłuższy czas to kontynuować naukę po za szkołą - kursy, filmiki tego jest mnóstwo.

Jak Tobie to na serio pomaga to powinieneś iść się uczyć pętli, warunków, a najlepiej napisz program typu ,, Hello World ''. Skoro już przy tym jesteśmy to:

1. Kurs

2. Filmy

Masz tak małą wiedzę, że mi jest po prostu niedobrze.

pyhvh7E.png

Opublikowano
Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...