Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi co o tym sądzicie ?

louson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kolejne pytanie i zapewne jest to ostatni temat jaki zakładam. Troche nie grałem w WoT i trochę się zmieniło, w tym temacie podam parę czołgów i napiszcie czy opłaca się je teraz robić, czy są w "mecie".

1. Bat.-Châtillon 25 t

2. 113

3. AXM 50 B

4. T110E5

5. E100

6. FV215b

7. T49

8. I teraz nie wiem jaki Ob. czy 268 czy 263 

9. IS-7 

10. IS-4

11. Jaką Arte polecacie ?

Opublikowano

Bat Chatillon 25t jest przyjemny - szybki, magazynek, zwinny. 113 jest fajna jak i inne chińskie ciężkie czołgi. AMX 50B okej, bo ma magazynek i w sumie mi całkiem przyjemnie gra się magazynkami. T49 szybki i ogromne działo, nawet ISowi-7 może dużo strzelić objeżdżając go i strzelając mu w silnik. Objecta radziłbym Ci 268, kamuflaż nie jest zły, a 263 często artyleria ma na strzała, jeśli trafi w to miejsce "bez dachu". IS-7 przyjemny czołg, niektórzy nie wiedzą gdzie go przebić, dobra wieża, polecam, jak i IS-4 równeż.

Jeśli chodzi o artę to ruska arta X jest szybka i celna a z tym także pociski AP mają ogromną penetrację, więc strzały z nich są w stanie dużo zrobić, kwestia tylko czy się trafi, wtedy nie można już strzelić odłamkiem. Co do amerykańskiej - Największy spośród artylerii splash (czyli odrzut odłamków), najczęściej z artylerii moze sie zdarzyć, że to właśnie T92 zbije kilku na raz. Penetracja u niego też jest wysoka w AP. Conqueror GC ma wysoki odchył działa i co prawda długo leci pocisk, ale leci znacznie wyżej, co zwiększa szansę na trafienie w silnik, a co za tym idzie zadanie dużego dmg. Co do reszty artylerii nie będę się wypowiadał, polecę jeszcze niemiecką, choć nie ma aż takich zalet, aby wychwalać - nie jest jednak najgorsza, ma także penetrację godną bicia z AP.

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

|+++| 50 POSTÓW - 26.02.13 12:13|+++|

Opublikowano

CW dawno nie grałem, ale raczej bat chaty, E100, IS-7...

sysuniadangos.png

Pomogłem Ci w czymś ? Spodobał Ci się mój post ? Nie bądź obojętny. Daj LIKE! :)

|+++| 50 POSTÓW - 26.02.13 12:13|+++|

Opublikowano

1. Bat.-Châtillon 25 t - Warto

2. 113 - Nie warto

3. AXM 50 B - Warto

4. T110E5 - Używana zależnie od taktyki

5. E100 - Używana zależnie od taktyki, ale warto

6. FV215b - Ciężka linia, mają zmienić go na inny czołg, ale aktualnie nie warto (w dobrych rękach kosa).

7. T49 - T57, zależnie od taktyki, 50b lepszy.

8. I teraz nie wiem jaki Ob. czy 268 czy 263 - Only ob. 263, ale TD bym odpuścił

9. IS-7 - Warto

10. IS-4 - Warto

11. Jaką Arte polecacie ? - Only CGC, tylko go używa się na CW.

Do tego Ob. 140 bym polecił.

Opublikowano

Na początku rób BC - najważniejsza dyszka i poszukiwana, bo ten czołg ma duże wykorzystywanie na CW. Czołg sam w sobie OP, chociaż @Juri. tak nie uważa.
Potem bierz się za AMX'a 50b. Tak samo czołg brany chętnie na CW jak BC, chociaż na randomach jest gorszy niż T57 Heavy.
Osobiście poleciłbym zostawienie tych linii i zrobiłbym Ob.140 oraz T-62A, bo Ruskie medy są najlepsze.

Co do reszty to rób E100 -> T110E5/IS-7, a reszta wg mnie nie ma sensu. Jeśli chcesz robić arte to tylko GC.

Opublikowano

Polecam Obj 140. Według mnie najlepszy med w grze :) (Moje zdanie...).
Według mnie nadaje się i na CW. Bat Chatillon 25t - Przyjemny czołg, bardzo fajnie mi się nie gra, kolega wyżej odpisał co i jak.

Arta tylko GC - Jedyny minus, długi lot pocisku - największy splesh w grze :).

Opublikowano

Polecam Obj 140. Według mnie najlepszy med w grze :) (Moje zdanie...).

Według mnie nadaje się i na CW. Bat Chatillon 25t - Przyjemny czołg, bardzo fajnie mi się nie gra, kolega wyżej odpisał co i jak.

Arta tylko GC - Jedyny minus, długi lot pocisku - największy splesh w grze :).

Największy splash ma T92.

Opublikowano

Mimo GC dorównuje T92. Jego jedyna wada to zasięg, bo są mapy, które pestki nie sięgają.

Z jednego rogu do drugiego nie dostrzeli, podjechać 100m to nie problem. GC to aktualnie najlepsza i bardziej uniwersalna artyleria, zależnie od taktyki można wziąć T92 lub ob. 261, jednak GC ma rację bytu na największej ilości map.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja osobiście mogę wypowiedzieć się na temat Bc i amx'a.

Są to dwa moim zdaniem zaje***** magazynki w grze.

Bardzo mobilne, gdy są ulepszone to i działko jest prze, niezła depresja działa, penetracja.

Przyjemne czołgi do gry, polecam !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...