Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy Komputer czy podkręcić stary?

aroB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam więc tak obecnie posiadam komputer składany jakoś w 2010/2011 roku.

Jest on dosyć słaby.

AMD Athlon 7550 Dual-Core Processor 2.50Ghz

4 GB Ramu

NIVIDIA GeForce GTS 250

Oprócz tego mam drugi komputer który służy mi typowo do nauki/szkoły/pracy.

Intel Core i3-3240T 2.90 Ghz 2 rdzeniowy.

8 GB Ramu

I tutaj mam zintegrowaną kartę graficzną.

I teraz mam zamiar się pozbyć obu kompów i złożyć jednego do wszystkiego. I teraz czy myślicie czy jakbym do tego drugiego komputera dokupił jakaś dobrą kartę graficzną np GTX 760 i podpiął jako dedykowaną to komputer miałby  jakiś sens istnienia? Czy najlepiej wyjebać wszystko i złożyć od zera?

@dexjuko

Co myślicie np o takiej maszynie ?

http://www.pcworld.co.uk/gbuk/computing/desktop-pcs/desktop-pcs/acer-predator-g3-605-desktop-pc-10108664-pdt.html

Podobno GTX 745 nie spełnia swojej roli w nowszych grach typu far cry 4, bf4 itp.

#EMERYTURA

Opublikowano

Mieszkasz za granicą ? Bo nie wiem z jakiego sklepu z podać części 

Na tego co podałeś to nawet nie patrz 1tys funtów to jest z 5tys zł bodajże, za tyle można 5x lepszą maszynkę złożyć 

-Będziesz podkręcał ?

-I czy w cene ma być wliczony monitor?

Opublikowano

Mieszkasz za granicą ? Bo nie wiem z jakiego sklepu z podać części 

Na tego co podałeś to nawet nie patrz 1tys funtów to jest z 5tys zł bodajże, za tyle można 5x lepszą maszynkę złożyć 

-Będziesz podkręcał ?

-I czy w cene ma być wliczony monitor?

Tak mieszkam za granicą.

Tak tylko ja potrzebuję gotowca bo takiego mogę sobie wziąć. No ewentualnie mogę uzbierać trochę siana ale to trochę potrwa więc pokaż co masz.

Nigdy nie podkręcałem to sam nie wiem, niby można uszkodzić tym procesor ale c**j wiem. I przypadkiem nowe procesory intela nie podkręcają się same?

Obecnie posiadam taki ( http://www.pcworld.co.uk/gbuk/computing/pc-monitors/pc-monitors/acer-s240hlbid-full-hd-24-led-monitor-21433233-pdt.html) Jak c**jowy, to dolicz monitor.

#EMERYTURA

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/ZrTlc/

Taki zestawik 10x lepszy przesyłka droga nie jest ewentualnie wyszukaj sobie te części w sklepie jakim ty chcesz.

Monitor dobry może zostać 

Aż mnie serce zabolało. No nic pomyślimy.

Dzięki.

PS. Obudowa strasznie c*****a. xD

e: A nie wiesz może czy można kupić na raty jak się mieszka za granicą na tym morele? Bo widzę że można kupić jak na terenie Polski.

#EMERYTURA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...