Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna (Jaką Kupić)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim!.

Jakieś 3 miesiące temu zjarał mi się cały komp ( nie bd tu szczegółowo opowiadał bo to niema sensu)

Kupiłem nowy i tutaj mam problem .. męczę się z Radeonem x1550.... nie mam dużo kasy na kupno lepszej karty.

Dlatego tu mam do was pytanie.

Jaką dobrą kartę grafiki kupić za max 280zł.

Za każdą sensowną podpowiedź nagrodzę +'em i 5'tką w profilu :P

Obejdzie się bez postów typu

"za 280zł?? żartujesz!!"

"Zbieraj więcej"itp.

z Góry dzięki.

EDIT: Na PCI-E ^^

EDIT2: Prosiłbym jeszcze z linkiem do kupna

Nieregulaminowa sygnatura - Istny Diabel.

Opublikowano

http://allegro.pl/item1010609488_karta_graficzna_asus_hd4670_512m_pci_e_45119.html

Mozesz wziasc ta kolega ma ja i bardzo ladnie gry chodza(grafa)

jak na ta cene ..a tak wogole nie ma sensu kupowac lepszej powod?

gry nie uzywaja nawet tego 512mb..

Opublikowano

http://www.allegro.pl/item1022179745_promocja_1gb_gigabyte_radeon_hd4670_ddr3_zalman.html

Lub ta nieco tańsza, ma 512Mb lecz o 400Mhz szybsza pamięć.

http://www.allegro.pl/item1023100773_karta_graficzna_radeon_hd_4670_iceq_512mb_gddr3.html

Jeśli Radeon za ta cenę to tylko 46xx, bo najtańsze karty z serii 5xxx są mniej wydajne lub na równi a są droższe.

Jeśli chodzi o GeForce:

http://www.allegro.pl/item1020628893_okazja_demon_gier_gf_palit_9600_gt_512mb_12mc_gw.html (uzywana)

Starczy tez na coś z serii GTX220

Osobiście polecam którąś z 2 podanych prze zemnie radeonow (raczej bym wziol ta 512, iceQ)

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

a jak polecam karty z serii ati radeon 48xx - wydajne i można już je nabyć za całkiem niską kaskę - widziałem na e-bay za około 350 zł

... jestem jaki jestem - piszę jak piszę - mam gdzieś 5* - nie lubisz mnie to twój problem - jesteś nieudacznikiem wyżyj się i daj mi negatywa ...

GM cieszysz się z 5% - najpierw przeczytaj czym jest spam a potem nagradzaj bucu jeden

Opublikowano

a jak polecam karty z serii ati radeon 48xx - wydajne i można już je nabyć za całkiem niską kaskę - widziałem na e-bay za około 350 zł

Tak jak pisałem, mam do wydania maksymalnie 280zł, więc odpada.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

EDIT: a co powiecie o geforce GT 220?

http://www.youtube.com/watch?v=VMUuu0ABZp4

COD mw2 ładnie na tym wygląda

Gość Lenart
Opublikowano

wykorzystam tylko ten temat i zapytam się o kartę graficzną pod wejście AGP za mniej więcej 200zl :P byle by było lepsze od radka 9550 :P

tradycjonalnie posypią sie plusy/-/* czy co tam kto chce ;3

Opublikowano

Lenart nie opłaca się kupować lepszych kart pod AGP, będzie to ograniczało możliwości. Ja na twoim miejscu kupiłbym nowy komputer(teraz to wydatek rzędu 1k+), albo jak nie masz kasy to wyciągnij jeszcze trochę i kup nową płytę z PCI-E i nową kartę.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Gość Lenart
Opublikowano

no aktualnie zbieram kasę na coś lepszego, ale chciałem także teraz w coś pograć bo wszystko co mi poszło to przeszedłem albo zaczyna mi sie nudzić ...

Opublikowano

Przeczekaj jeszcze trochę, a tą kasę co masz odłożoną na tą kartę dołóż do nowego komputera(np. lepsze chłodzenie or w/e). Kart pod AGP nie opłaca się kupować.

PS

Zmniejsz sygnaturkę bo warn poleci :)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

a więc teraz co wziąć..

GeForce GT 220

Radeon HD 4670

co doradzacie

Gość Lenart
Opublikowano

ja polecam radeona ;) (z przyzwyczajenia ;) )

@iRokushou

zobaczę co da się zrobić :P

Opublikowano

Ja również wybrałbym Radeona, karta nVidii znacznie gorzej wypada w testach wydajnościowych itp. Jedyny plus GT 220 to CUDA. Jeśli już chcesz mieć kartę od nVidii, to wybierz 9600GT, o wiele lepsza od GT 220, są egzemplarze z CUDA, nawet na szynie 256bit'owej(128 u GT 220 i HD4670, chociaż Radeon nadrabia to wyższym taktowaniem), jest porównywalna z HD4670(w nowych grach HD będzie lepszy, w starszych np. Half-Life widać przewagę GT) i ma porównywalne ceny(chociaż te lepsze wersje są droższe od HD). Jednak i tak najlepszym wyjściem będzie Radeon, za ~3xx zł, wyrwiesz na prawdę dobrą kartę, która będzie podatniejsza na OC, cichsza i będzie miała lepsze chłodzenie.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

a więc teraz co wziąć..

GeForce GT 220

Radeon HD 4670

co doradzacie

Radeon, ma lepsze parametry.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano
Kup sobie taka zeby bylo conajmniej 512 mb.

Pamięć to nie wszystko, taki GT 220 z 1GB pamięci będzie gorszy od HD4670 z 512MB pamięci, tutaj ważne jest taktowanie procesora i pamięci, szyna pamięci, przepustowość itp. Rozmiar pamięci to jedna z tych mniej ważnych wartości w karcie graficznej ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Ja mam Nvidia GeForce 9600 GT 512mb i jestem zadowolony. karta kosztowala 270 zl wiec spokojnie powinienies ise zmiescic w 280 zl tylko ze ja musialem dokupic zasilacz bo gdybym nie dokupil to by mi sie nowa karta spalila takze sprawdz jeszcze jaki masz zasilacz.

Forza Milan ! <3

Opublikowano

I najlepiej kup jakiś firmowy, bo z no-name'mi różnie bywa ;)

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...