Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sylvanas vs. Wikingowie vs. Abathur

ChEeFo2000

Która postać?  

12 użytkowników zagłosowało

1. 1. Kogo wybrać?

• Sylvanas
      4
    • Wikingowie
      2
    • Abathur
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sylvana - escape, dmg, stun na forty. Minus to bycie papierem, no ale wszyscy tutaj wymieni są papierami ;p

Wikingowie - można dobrze ogarnąć linie i mieć przewagę poziomową na większości mapach. Minusem jest to, że ciężko ich ogarnąć.

Abathur - z Ilidianem robią wombo combo i nie da się wtedy Ilidiana zabić, dobry Abathur może uratować każdego i nabić expa. Minus jest taki, że Nova/Zeratul może Cię focusować i zabijać z ukrycia. 

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Abathur zdecydowanie nie. Nigdy jeszcze na rankedzie nie widziałem Abathura, który się wyróżniał. 

Z tych 3 postaci najlepsza będzie Sylvana. Aktualnie God Tier, spory dmg i pusher.

Opublikowano

Z tych trzech to Sylwana jest zdecydowanie łatwiejsza, bardzo dobrze pcha linie, auto atakami stunuje budynki i miniony, do tego długi silence z ulta (drugiego wariantu sie nie opłaca brać) no i bardzo mobilna.

Co do Abathura potrafi uratować każdego, oczywiście trzeba bardzo dobrze go ogarnać ; ].

Tworzy Potworność ( ult ) która pushuje linie jeżeli przejmie on nad nia kontrole to jest wstanie zabić każdego (1vs1), do tego co bodajże 5s tworzy szarańcze która zachowuje sie jak minion ale jest silniejsza (czyli do każdej fali dochodzi dodatkowy minion).

Możliwości rozwinięcia abathura jest bardzo dużo. Szczerze polecam Abathura jednakże jest to jedna z najtrudniejszych postaci dlatego trzeba go dobrze ogarnać żeby być przydatnym dla grupy. 

Wikingami niestety jeszcze nie grałem wieć nie za bardzo mogę sie wypowiadać na ich temat.

Jednak widziałem pare razy jak ludzie potrafili grać każdym wikingiem na innej lini i przez to team miał zawsze wyższy lvl niż przeciwnicy ale zdarzało sie to bardzo rzadko.

I Sylwana, i Abathurem da sie wycerować gre ale trzeba bardzo mocno ogarniać. 

Tak jak pisałem wcześniej z tych trzech postaci najbardziej polecam Abathura.

Opublikowano

Z tych trzech to Sylwana jest zdecydowanie łatwiejsza, bardzo dobrze pcha linie, auto atakami stunuje budynki i miniony, do tego długi silence z ulta (drugiego wariantu sie nie opłaca brać) no i bardzo mobilna.

Co do Abathura potrafi uratować każdego, oczywiście trzeba bardzo dobrze go ogarnać ; ].

Tworzy Potworność ( ult ) która pushuje linie jeżeli przejmie on nad nia kontrole to jest wstanie zabić każdego (1vs1), do tego co bodajże 5s tworzy szarańcze która zachowuje sie jak minion ale jest silniejsza (czyli do każdej fali dochodzi dodatkowy minion).

Możliwości rozwinięcia abathura jest bardzo dużo. Szczerze polecam Abathura jednakże jest to jedna z najtrudniejszych postaci dlatego trzeba go dobrze ogarnać żeby być przydatnym dla grupy. 

Wikingami niestety jeszcze nie grałem wieć nie za bardzo mogę sie wypowiadać na ich temat.

Jednak widziałem pare razy jak ludzie potrafili grać każdym wikingiem na innej lini i przez to team miał zawsze wyższy lvl niż przeciwnicy ale zdarzało sie to bardzo rzadko.

I Sylwana, i Abathurem da sie wycerować gre ale trzeba bardzo mocno ogarniać. 

Tak jak pisałem wcześniej z tych trzech postaci najbardziej polecam Abathura.

Ogólnie to ja jeszcze żadnego dobrego Abathura nie widziałem, zawsze niczym się nie wyróżniał. Ani dmg, ani healem. Oczywiście dobrze pushował, ale w TF w late gamie nic nie robi.

Opublikowano

Nigdy jeszcze na rankedzie nie widziałem Abathura, który się wyróżniał. 

Na jakiej randze grasz? 40 ? 

Sylvana - push typowo, stuny na forty, najlepsza z wymienionych postaci w teamfightach

Abathur - jeżeli ogarniasz to wygrywasz gre sam, z wystarczającymi bohaterami  w Twojej drużynie + push dzieki erce również jest niesamowity

Wikingowie - obecnie mało ludzi nimi gra, trudno ich ogarnać. 

EARISE.PL - 12.08.2021 18 ! 
Metin 2

Counter-Strike : Global Offensive - Suprime
Heroes of The Storm - Rank 1 Assasin [*] 
League of Legends - Diamond I toplaner [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...