Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat powtarzalny-Warto wracać?

kubanowak112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Warto wracać? Pytam dlatego bo ciągle spotykam sie na wielu forach że ludzię twierdzą że populacja Aiona bardzo zmalala i dalej maleje... czy to jest prawda? :( bo z chęcią bym pograł. Zbliżają sie wakacje i nocami w coś można było by pograć. Tak więc jest dobrze z aionem czy nie jest? :D

Opublikowano

Tak jak w temacie. Warto wracać? Pytam dlatego bo ciągle spotykam sie na wielu forach że ludzię twierdzą że populacja Aiona bardzo zmalala i dalej maleje... czy to jest prawda? :( bo z chęcią bym pograł. Zbliżają sie wakacje i nocami w coś można było by pograć. Tak więc jest dobrze z aionem czy nie jest? :D

Z AIONem będzie dobrze jak FailForge zmieni politykę odnośnie "no naming, no shaming" oraz zacznie rzeczywiście banować graczy za ich przewinienia - tak by każdy z dopalaczami, kupionym kontem, eventem wygranym dzięki łamaniu regulaminu i wielu innych był usuwany z społeczności. Do tego czasu moim zdaniem nie ma co liczyć na poprawę. Wkrótce jednak ma u nas być patch 4.7.5 do którego Patch Notes z wersji NA znajdziesz tutaj:

http://static.ncsoft.com/aion/store/PatchNotes/AION_Patch_Notes_012815.pdf - nasza wersja otrzyma prawdopodobnie 75% z tego + jakąś ładną aktualizację do Item Shopu. Czy warto dla patcha 4.7.5 wracać? Moim zdaniem średnio. Jeśli do tego serwer na którym grałeś był martwy w podobny sposób do tego co opisałem w Równowaga Barus - post #9 to raczej bym zrezygnował bo na wakacje co prawda masa ludzi przychodzi na serwery "bo mają wolne" ale koniec końców będzie jak wcześniej.

Ewentualnie jeśli interesuje Cię nowy patch 4.8 to mogę polecić spróbowanie wersji NA bowiem wkrótce wyjdzie tam 4.8: AION 4.8 w wersji NA już 17 czerwca 2015 - czy warto dla tego patcha spróbować przezwyciężyć ping przy różnego rodzaju WTFastach? Sądzę, że tak. Zmienia się dużo i może być ciekawie.

Opublikowano

Podobno FailForge teraz upada więc tylko oczekiwać aż gry takie jak Aion czy Tera zostaną przejęte przez porządnych wydawców. Dzięki spróbuje pograć na NA i zobacze jak to wygląda. Orientujesz się może w serwerach NA? Gdzie jest najwięcej naszych (nie)kochanych rodaków? Musze wiedzieć gdzie mam nie grać.

Opublikowano

Podobno FailForge teraz upada więc tylko oczekiwać aż gry takie jak Aion czy Tera zostaną przejęte przez porządnych wydawców. Dzięki spróbuje pograć na NA i zobacze jak to wygląda. Orientujesz się może w serwerach NA? Gdzie jest najwięcej naszych (nie)kochanych rodaków? Musze wiedzieć gdzie mam nie grać.

Nic nie słyszałem by FailForge upadał ale jeśli jest w tym chociaż ziarno prawdy to cieszę się.

Nie, niestety się nie orientuję w serwerach NA ale możesz przejrzeć topici:

i zobaczyć kto się na jakich serwerach ogłaszał. Ewentualnie zrobić postać na każdym z czterech i popatrzeć na LFG lub pospamować ogółem na czacie czy ktoś tam gra.

Opublikowano

4.7.5 już w środę ;) w sumie nic jakoś specjalnie nowego nie wprowadzą, to dopiero 4.8 przewróci grę.

FailForge ostatnio za bardzo idzie w strone p2w, bo dają jakieś głupie eventy typu: ładuj pln a dostaniesz koks itemy.

Jakbym miała na NA ping w okolicach 100ms, to też bym tam grała, bo to co się dzieje czasami na europejskiej wersji, te układziki na barusie, cziterzy na każdym kroku... a NA trzyma NCSoft, więc tam nie ma takich numerów.

Opublikowano

4.7.5 już w środę ;) w sumie nic jakoś specjalnie nowego nie wprowadzą, to dopiero 4.8 przewróci grę.

W sumie z najciekawszych rzeczy (jeśli mnie pamięć nie myli) to jest tam nowy system wbijania manastone dzięki któremu nie będziemy tracić obecnie wbitych kamieni z niepomyślną próbą. Chyba, że go FailForge wytnie.

Jakbym miała na NA ping w okolicach 100ms, to też bym tam grała, bo to co się dzieje czasami na europejskiej wersji, te układziki na barusie, cziterzy na każdym kroku... a NA trzyma NCSoft, więc tam nie ma takich numerów.

Próbowałaś może z WTFastem? Ponoć pomaga uzyskać "trochę" lepszy ping niż normalnie. Niestety nie możemy oczekiwać zbyt wiele bo jednak odległość robi swoje ale może jakoś pomóc.

NCSoftu bym tak nie wybielał bo oni też robią z tą grą co chcą. Tyle dobrze mają, że patche wcześniej otrzymują. Fakt faktem, że jak ktoś tam na siege w Panesterrze zdobył fortecę przez wykorzystanie buga to zresetowali fort i ponoć poszły bany (u nas support po wykorzystaniu buga przez Barusa stwierdził, że nie idzie dojść do tego kto go wykorzystał więc nie mogą nikogo ukarać). Ale jednak to NA pierwsze miało bzdurny event: http://na.aiononline.com/en/news/events/04082015-bona-fide-bootlegs-event.php który w dużym skrócie polegał na kupieniu za grosze (za kinah) itemów PvP i PvE, a następnie enchantowanie ich do +15 by zostały w plecaku gdy event się skończy. Co NA wprowadziło do Item Shopu? Enchant stone oczywiście, które to np. L130 z 30kk skoczyło do ponad 90kk+ na niektórych serwerach. Takie typowe P2W. Ale spokojnie - u nas też to na pewno się pojawi. Bo kto by nie chciał wydać tony pieniędzy by bez używania AP i medali zrobić pełny ekwipunek PvP?

Topic: Na oficjalnym angielskim forum FailForge ktoś zadał bardzo podobne pytanie jak autor tego tematu tylko tamten miał dłuższą przerwę. Pozwolę sobie przytoczyć cytat jednej z odpowiedzi - co myślą ludzie z (jak wynika z sygnatury) Perento:

Game itself isn't dying, but gameforge servers are indeed.

Majority of old players left already, the rest is playing mostly because of sentiment I think.

Population is very slowly decreasing on each server, some of them are still unbalanced.

Since F2P community became tragic, old mature players got replaced by 13yold kids, therefore

there is no more things like solo PvP, healthy competition and surely no respect for each other.

Instead you got massive zergs, LFG flooded with stupidity, terrible players skillwise, 50% of population exploiting at some level and the worst publisher in the entire world, who does NOTHING, to stop them. Actually apart from adding new items to their shop weekly, P2W events sometimes and occassional game updates that are bound in their contract with NCSoft, they acctually do NOTHING at all to be exact. So here you are left alone in this mess called Aion EU. Come back if you like, download some hack tools to blend in, do whatever you like with it, don't worry we didn't have a GM ingame since 2013 and player reports doesn't work, just don't modify the UI in your client (the most bannable offense) Listen to all the lies and nod to every promise your read in community reports or see in ocassional videos, where some GF employee is making a fool of himself and you will be golden.

This is how Aion look like nowadays in the eyes of a veteran player who is only logging for arenas once a day in the past year or so.

Źródło (o ile nie zostanie ocenzurowane bo sprzeczne z wszechobecną teorią, że EU jest najwspanialsze): HELLO! OLD PLAYER WANTS TO COME BACK! - post #5

Opublikowano

­Grałam rok temu na Barusie, grałam ponad dwa lata temu na Spacie, gram również i teraz na Barusie i nie zauważyłam, by graczy malało. Myślę, że nawet przybywa, a na pewno aktualni gracze tworzą nowe mainy, co w jakiś sposób działa na frekwencje w tej grze. Za jakiś czas będzie aktualizacja, wprowadzą kilka nowych rzeczy, dodatkowo nadal jest kilka jeszcze niezapowiedzianych, ale mimo to wiadomych, że wejdą (jak np druga profesja artysty), więc nie można powiedzieć, że gra stanęła w miejscu i daje pretekst do zaprzestania rozgrywki. Chociaż faktycznie, GF czasami leci sobie w kulki, chociażby w przypadku tych debilnych "eventów" typu kup 2 tryliony aion monet, a dostaniesz peta na 15 dni. Mimo to uważam, że nie ma co na chwilę obecną obawiać się małej ilości graczy i można spokojnie zacząć grać :)

igNMhIy.png

Opublikowano

Wracałam do aiona parę razy co prawda serwer NA mam parę postaći 65 ale po 5 latach gry i  ponownym powrocie aiona miałam ok 2 tyg i odinstalowałam kiedyś serio mnie ta gra wciągneła teraz nie żałuje ,że gram w inne gry a aiona zostawiłam do zdechnięcia :P

Opublikowano

Próbowałaś może z WTFastem? Ponoć pomaga uzyskać "trochę" lepszy ping niż normalnie. Niestety nie możemy oczekiwać zbyt wiele bo jednak odległość robi swoje ale może jakoś pomóc.

Na bardzo słaby net to nic nie pomoże, oprócz zmiany operatora ^^

W sumie po tych dwóch latach już mi się troche aion przejadł ;P ileż można altów wyexpić :< chyba gram, bo się uparłam na rozciągałkę generalską (jeszcze troszeczkę brakuje), tylko nie wiem po co, skoro z cheaterami sie nie wygra ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...