Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting serwerów Minecraft polecacie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w tamacie chcę znaleźć dobry hosting serwerów Minecraft, ponieważ razem z kolegą chcę założyć serwer. Ale nie wiem jaki. Chcę żeby nie lagował, był tani, łatwy w obsłudze i wydajny.
Proszę o szybką odpowiedź!
Z góry dzięki! :)

Opublikowano

­Polecam Ci Pukawkę, gdyż:

- Posiada stabilne łącze.

- Maszyny perfekcyjne pod serwer Minecraft.

- Szybki support.

Opublikowano

Ode mnie polecam ci wyłącznie Pukawke

+Szybko odpisuje support. (Odpisali mi w niedzielę po około.. 30minutach)

+Dobre maszyny.

+Support zna się na rzeczy, jest miły.

+Stosunkowo niskie ceny.

Jeśli chcesz przetestować serwer napisz do supportu. :)

Opublikowano

Jeżeli zależy Ci na niskiej cenie to proponuje rozważyć zakup na craftserve lub pukawka. Zarówno jedni jak i drudzy proponują ofertę bez limitu oznacza to, że za około 30zł dostajesz ilość procesora jaka jest potrzebna w danym momencie jak również dają Ci na start 8gb ram, które mogą zwiększyć w przypadku jego braku. W przypadku pukawki dostajesz również 10GB dysku SSD. Wydaje mi się, że sam musiałbyś przetestować serwery zarówno od pukawki jak i crsv, jednak osobiście polecam Pukwakę.

Opublikowano

Ok pukawka mi pasuję :) . A dokładnie jaką dokładniej ofertę wybrać, żeby serwer wytrzymał od 75 graczy wzwyż?

Opublikowano

Według mnie powinieneś rozważyć opcję zakupu oferty pro bez limitu ram za 1,5zł za slot lub opcji bez limitu za 28zł.

W przypadku takiej liczby graczy warto również rozważyć zakup VPSa czy to od hostingu, który przygotuje go juz do wgrywania serwera lub od firmy typu ovh.

@554461402688252517908.png HardStyl3r

I to jest właśnie problem, że trzeba wierzyć na słowo dlatego jestem sceptycznie nastawiony do tych ofert bez limitu.

Opublikowano

Nie polecam hostingów mc, po prostu wszystkie stoją na 1 maszynie :/  Lepiej kupić vps na minthost.pl zaistalować jacę i 3 gb ram, 3.6 x2 procesor utrzyma serwer taki jak bedrock na fiberhost, do tego gra jest czyściejsza a vps 24/7.

Jak pomóc Ci w konfiguracji vps pisz, cena na miesiąc 25 zł.

Zapraszam na serwer minecraft Globalserv.pl

Opublikowano

Moim zdaniem pukawka jest najlepsza. Jak by co pukawka to jest to samo co maxcraft tylko maxcraft robi tylko serwery minecraft.

sygnatura.png

Opublikowano
Ja polecam FiberHost.pl, dlaczego? Może przekonam kogoś poniższymi FAKTAMI!

Fiberhost.pl posiada nową ofertę skierowaną dla osób chcących posiadać swój serwer minecraft. Jest to seria pakietów TNT, które nie posiadają limitów.

Serwery z serii TNT nabędziesz już od 30 zł. Posiadają bardzo przyjazny panel, który umozliwi Ci praktycznie wszystko.

Fiberhost.pl Działa na rynku nie przerwanie od 3 lat. Wiemy jak to już bylo z wieloma hostingami które padły. Chyba nie chcesz mieć rozwiniętego serwera który naglę padnie i już nie wstanie bo firmia wzięła twoje pieniądze i się zwinęła.

Fiberhost.pl Oferuje zaawansowaną ochronę DDOS tego nie ma u innch. Twój serwer nie będzie podatny na ataki innych osób.

To ta firma jako pierwsza wprowadziła płatność PAYSAFECARD sposród wszystkich hostingów w Polsce. To świadczy o tym jak bardzo są innowacyjni.

Posiadają bardzo miłą obsługę klienta, która pomoże Ci z każdym problemem. 

- Api

- Widget

- POMOC TECHNICZNA

- Szeroka gama płatności paypal, paysafecard, SMS, przelew

- MASZYNY 256 GB RAM DYSKI SSD

- Wiele promocji na fejsie (można zagarnąc fajne kubki, serwery)

- Bardzo rozbudowany panel 

- ITEMSHOP

- harmonogram zadań

- Mysql za darmo!

- Konsola z możliwością wysyłania komend

- Brak dopisku @ FIBERHOST.PL

- Możesz dokupić parametry takie jak RAM i CPU w niskich cenach 

- REKONFIGURATOR ( ZMIANA PARAMETRÓW SERWERA W DOWOLNYM MOMENCIE BEZ ŻADNYCH OPŁAT ( JEDYNIE ILOŚĆ DNI SIĘ ZMIENI )) 

- DARMOWY BACKUP SERWERA (Jedno kliknięcie i twoje dane serwera są bezpieczne)

- FTP / WEBFTP

- Sklep z kluczami CSGO i MINECRAFT (zarobione pieniądze z serwera możesz wydać na klucz który potem sprzedasz i masz hajs!)

- Instalator bukkitów 

No i dużo dużo więcej 

Tutaj jeżeli chcesz masz jeszcze troszkę wiecej informacji o nich.

A tutaj masz nową ofertę serwerów TNT

Nie ma co kupować kota w worku. W fiberhost.pl dokładnie wiesz co kupujesz i masz gwarancje że tego nie stracisz.

Jeżeli masz jakieś pytania to najlepiej kontaktować się z nimi na GG 43264347

Opublikowano

Polecam Ci Pukawkę oraz Craftserve. Ceny nie są aż tak strasznie duże, a hostingi powinny uciągnąć jakiś średni serwer.

Polecam CraftServe  ;)

Ja polecam FiberHost.pl, dlaczego? Może przekonam kogoś poniższymi FAKTAMI!
Fiberhost.pl posiada nową ofertę skierowaną dla osób chcących posiadać swój serwer minecraft. Jest to seria pakietów TNT, które nie posiadają limitów.
Serwery z serii TNT nabędziesz już od 30 zł. Posiadają bardzo przyjazny panel, który umozliwi Ci praktycznie wszystko.
Fiberhost.pl Działa na rynku nie przerwanie od 3 lat. Wiemy jak to już bylo z wieloma hostingami które padły. Chyba nie chcesz mieć rozwiniętego serwera który naglę padnie i już nie wstanie bo firmia wzięła twoje pieniądze i się zwinęła.
Fiberhost.pl Oferuje zaawansowaną ochronę DDOS tego nie ma u innch. Twój serwer nie będzie podatny na ataki innych osób.
To ta firma jako pierwsza wprowadziła płatność PAYSAFECARD sposród wszystkich hostingów w Polsce. To świadczy o tym jak bardzo są innowacyjni.
Posiadają bardzo miłą obsługę klienta, która pomoże Ci z każdym problemem. 

- Api
- Widget
- POMOC TECHNICZNA
- Szeroka gama płatności paypal, paysafecard, SMS, przelew
- MASZYNY 256 GB RAM DYSKI SSD
- Wiele promocji na fejsie (można zagarnąc fajne kubki, serwery)
- Bardzo rozbudowany panel 
- ITEMSHOP
- harmonogram zadań
- Mysql za darmo!
- Konsola z możliwością wysyłania komend
- Brak dopisku @ FIBERHOST.PL
- Możesz dokupić parametry takie jak RAM i CPU w niskich cenach 
- REKONFIGURATOR ( ZMIANA PARAMETRÓW SERWERA W DOWOLNYM MOMENCIE BEZ ŻADNYCH OPŁAT ( JEDYNIE ILOŚĆ DNI SIĘ ZMIENI )) 
- DARMOWY BACKUP SERWERA (Jedno kliknięcie i twoje dane serwera są bezpieczne)
- FTP / WEBFTP
- Sklep z kluczami CSGO i MINECRAFT (zarobione pieniądze z serwera możesz wydać na klucz który potem sprzedasz i masz hajs!)
- Instalator bukkitów 
No i dużo dużo więcej 

Tutaj jeżeli chcesz masz jeszcze troszkę wiecej informacji o nich.

A tutaj masz nową ofertę serwerów TNT

Nie ma co kupować kota w worku. W fiberhost.pl dokładnie wiesz co kupujesz i masz gwarancje że tego nie stracisz.
Jeżeli masz jakieś pytania to najlepiej kontaktować się z nimi na GG 43264347

kazda z nich gorsza od siebie lvlup.pro polecam

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Jeżeli chcesz bezpośredniej pomocy technicznej i szybkiej, polecam hosting Fiberhost.pl posiadamy:

- Mocne, wydajne oraz szybkie maszyny.

- Ciekawą ofertę, która Ci się spodoba.

- Szybka pomoc techniczna (nawet mogę Ci jej sam udzielać) 

- Częste promocje na serwery,

- Wygodny panel, ciekawe rozwiązania problemów oraz zastosowania. 

Może masz jakieś pytania indywidualne? Zapraszam do kontaktu na GG/PW :)

k4L2ZMS.png

Opublikowano

Polecam Ci Pukawka.pl oraz Enderchest.pl.

Pukawka ma korzystniejszą ofertę i tańszą, panel ma najwięcej funkcji.

Enderchest posiada dobre maszyny, nie ma lagów, ale czasami bok może rozczarować klienta (czasami chamski).

Więc pukawkę będzie się lepiej opłacać, można wgrywać swój silnik.

bannergif.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...