Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z Zrobieniem Strony Rejestracyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc a wiec do zeczy mam taki problem ze jak chce zrobic strone rejestracyjna na swoj priv to nie da sie probowalem przez wamp serwer Xampp i rozne prosze o pomoc a i jeszcze 1 czy da sie zrobic strone rejestracyjna bez zadnego programu tylko na stronie www ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1. Zapoznaj się z obsługą Hamachi i Serwera.

2. Włącz serwer.

3. Ściągnij stronę rejestracyjną

http://www.przeklej....ar-0004r780f5a5

5. Zainstaluj xampplite na dysku C:

5a. Po instalacji wyskoczy okienko cmd wpisujemy <i>y</i> i Enter znowu <i>y</i> i Enter, teraz <i>n</i> i Enter, Enter, Enter, <i>x</i> i Enter. ZAINSTALOWAŁEŚ I SKONFIGUROWAŁEŚ xampplite.

6. Wejdź w folder <i>C:\xampplite\htdocs</i> i skasuj zawartość folderu.

7. Wypakuj moją strone rejestracyjną do jakiegoś folderu.

8. Skopiuj pliki <i>index.php</i> i <i>config.php</i> do folderu <i>C:\xampplite\htdocs</i>

9. Otwórz <i>config.php</i> w notatniku znajdź linijke <i>$mysql_host = "5.73.160.100";</i> i adres ip zmień na swój adres ip Hamachi z końcówką <i>.100</i> (np.: mój adres Hamachi to <i>5.73.160.58</i>, więc będzie tak <i>5.73.160.100</i>)

10. Włącz XAMPP Control Panel Application i obok <i>Apache</i> kliknij na <i>Start</i>, niżej przy <i>MySql</i> też kliknij na start.

Pomagam w stawianiu serwerów:

• Tibia
  • Minecraft
  • Cs'a (amxbans,pluginy itp.)

Opublikowano

Może byś trochę szczegółowiej napisał w czym problem?

Jak masz już pobraną stronkę reje to włączasz hamachi, odpalasz serwa, w WAMPie itp. odpalasz wszystkie moduły, a potem wklejasz pliki od rejestracji do odpowiedniego folderu (np. www - jeśli masz WAMP).

Na samym końcu włączasz przeglądarkę to wpisujesz IP z hamachi (nie z końcówką .100)

Opublikowano

Nie wiem jak jest na serwerach, ale np. jak chcesz stronke o piłce nożnej gdzie można się będzie rejestrować to potrzebna jest baza danych, zapamiętująca hasła, która jest płatna. Ale nie wiem czy na reje. serwera też potrzeba tą baze.

21191.jpg
Opublikowano

Temat zamieszczony w zlym dziale. Takie tematy zakladamy w :

http://www.mpcforum.pl/forum/175-metin2-tworzenie-serwerow-prywatnych/

Zamykam ten temat.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...