Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Benq XL2411Z vs Asus VG248QE

Krayter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jutro mam zamiar kupic monitor do cs'a i nie wiem ktory z tych 2 wybrac. Po prostu nie widze miedzy nimi roznicy. Moglby ktos mi pomoc w wyborze? Tylko te 2 wchodza w gre. Ew. jakis zamiennik nie drozszy niz benq :P

Opublikowano

Tak jak wyżej.  <3

Oba są takie same, wybierz ten, który uważasz za ładniejszy z wyglądu.

Lecz ja bym nie brał tak drogiego monitora.

Można znaleźć monitor tańszy, ja za swój dałem 700 i sprawuje się dobrze.

Jednak co kto woli, niektórzy wolą 60hz a niektórzy 120hz, niektórzy mniejszy lub większy. - kwestia przyzwyczajenia  :)

Nie odbiegając od tematu, ja bym brał jednak BENQ bo Asus ma w opiniach za wadę "odświeżanie", a BENQ nie ma ani jednej wady - według tych, którzy napisali swoją opinię.

Pozdrawiam, @ωιncнєѕтєr

Opublikowano

Jednak mialem male niezgodnosci i jeszcze nie kupilem :D

Mam natomiast jeszcze 1 - tanszy model do porownania a dokladniej AOC g2460fq. Nie moglem znalesc za duzo informacji ani jego testow na polskich stronach a angielski jaki mam taki mam :/

Wie ktos cos o tym monitorku? Warto?

Opublikowano

Lepszy będzie ten nowy lg 144hz

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

Lepszy będzie ten nowy lg 144hz

sam zakładasz temat i się zastanawiasz co kupić, a tutaj doradzasz? k***a logiki

między benqem, a asusem nie ma wielkich roznic, asusa trzeba sobie dobrze ustawić, bo ma takie kolory, że głowa boli.

Tak jak wyżej.  <3

Oba są takie same, wybierz ten, który uważasz za ładniejszy z wyglądu.

Lecz ja bym nie brał tak drogiego monitora.

Można znaleźć monitor tańszy, ja za swój dałem 700 i sprawuje się dobrze.

Jednak co kto woli, niektórzy wolą 60hz a niektórzy 120hz, niektórzy mniejszy lub większy. - kwestia przyzwyczajenia  :)

Nie odbiegając od tematu, ja bym brał jednak BENQ bo Asus ma w opiniach za wadę "odświeżanie", a BENQ nie ma ani jednej wady - według tych, którzy napisali swoją opinię.

Pozdrawiam, @ωιncнєѕтєr

ty tak samo jak masz p******** takie głupoty to nie pisz nic

Opublikowano

Dzięki dzięki za rady. Kupiłem za 600zł używanego z 4 miesiące Asusa z gwarancją. Jest miód malina. Nie spodziewałem się takiej różnicy. Do tego mam podpięte 2 monitory, 1 60hz nie wiem jakie opóźnienie, oraz Asusa. Kiedy jeżdżę sobie okienkiem po środku w ten sposób aby był kawałek na Asusie i kawałek na 60hz to jest widać kolosalna różnice. Ten 60hz to tak jak by miał wieczne lagi  :D A że używany to nie muszę konfigurować kolorków bo ktoś już to zrobił ^^ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...