Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obrona przed groźbami SlimxaQ

dawid53435

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio zauważyłem, że pan SlimxaQ aka @TheMasterOfMPC grozi innym policją, prokuraturą i innymi tego typu rzeczami. Przejdźmy do rzeczy, jeżeli będzie Wam groził czymś takim to robię publiczną listę jego wykroczeń. Jeżeli ktoś ma coś do dopisania zapraszam do komentowania.

Zanotowane wykorczenia:

• DDoSowanie i DoS'owanie serwerów (potwierdzone),
    • ​Kto [...] utrudnia dostęp do danych informatycznych albo w istotnym stopniu zakłóca lub uniemożliwia automatyczne przetwarzanie, gromadzenie lub przekazywanie takich danych, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 
    • Art. 268a. § 1. 
  • kradzież domeny x**st.pl (potwierdzone, dawnym właścicielem był Zbucki - Art. 278. Zrobił to podstępem),
  • zniesławienie Kukubaczka
    • pisał w MOTD na serwerze pod skradzioną domenę różne kłamstwa o DoS'owaniu itp - wszystko nie prawda,
    • "zniesławienie polega na pomawianiu o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska" (źródło: KLIK!),
    • art. 212 § 1 Kodeksu karnego
  • grożenie pobiciem:
    • na skype napisał mi kiedyś coś w stylu "najchętniej to bym przyjechał do ciebie i ci w mordę przywalił",
    • jak będzie trzeba to przytoczę dokładną rozmowę (aktualnie mam go zablokowanego).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...