Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa od Steelseries Siberia Elite

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, dzisiaj przyszły do mnie słuchawki Steelseries Siberia Elite, które kupiłem używane w okazyjnej cenie. Niestety nie było w paczce karty dźwiękowej, o tej:

d887950c5db7ceb5a1b81c0a21f83337198.41.2Upload with http://Wrzucajtu.pl

d887950c5db7ceb5a1b81c0a21f83337198.41.2Upload with http://Wrzucajtu.pl

Końcówka kabla od słuchawek to jakiś dziwny mini USB. Mam przejściówkę na 2xjack, ale chce mieć (jeżeli da radę) tą kartę dźwiękową, Na drugim zdjęciu widać wejście jakie tam jest. Ja sam nie wiem co to za wejście, a po przeszukaniu allegro, ebaya, amazona itp. stwierdzam, że nie ma jej chyba nigdzie. Macie jakieś pomysły skąd mogę ją wytrzasnąć? Mi już brak pomysłów...

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

­Nie mam określonego budżetu. Są to drogie słuchawki i pewnie będę ich długo używać, więc 50 zł to mało, ale więcej niż 80-100 zł już będzie ciężko. A wiesz gdzie mogę takową dostać?

Dzisiaj doszły słuchawki i wiedziałem, że są bez tej karty i nie przeszkadza mi to aż tak, ale jednak jeżeli kupuję je na kilka lat to przydała by się ;)

Opublikowano

Może i drogie ale nie opłacalne, a co do dźwiękówki to nie warto jej kupować(osobno jej nawet w polsce nie sprzedają chyba). Do tej stówy to jedyne co ogarniesz to xonara dg

Opublikowano

A ten Xonar DG ma­ takie wejście USB dziwne ? bo to na tym mi zależy. Bo ta karta dźwiękowa, co jest dawana w zestawie daje możliwość włączenia podświetlenia słuchawek i zarządzania dźwiękiem.

Opublikowano

­OK nie minęły jeszcze 24 godziny, ale potem mnie nie będzie, a dowiedziałem się paru rzeczy, które przydadzą się każdemu kto będzie szukać tego co ja. 

Takową kartę dźwiękową można dostać tylko od Steelseries pisząc do RMA - czyli do serwisu, ale trzeba podać numer seryjny słuchawek, miejsce zakupu, kraj, datę oraz wysłać skan paragonu. Po tym dopiero można napisać ticket z pytaniem, czy można kupić u nich samą kartę dźwiękową lub przejściówki różnego typu na 2xjack.

Co do kosztu jeżeli w ogóle szykujecie się pod pisanie to spodziewajcie się ceny za nią, co najmniej 100zł. Ja za 65zł używaną właśnie dostałem. Udało mi się to ponieważ wiem kto sprowadza tego typu sprzęt z za granicy i po prostu takową od niego kupiłem. Dla innym życzę powodzenia ;)

btw. temat do zamknięcia, a co do słuchawek to grają naprawdę dobrze.

A tutaj link, gdzie kupiłem te siberie, są oryginalne, bo sprawdziłem po kodzie seryjnym, polecam gościa: http://allegro.pl/show_user.php?uid=39337420

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...