Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na serduszka Hardcore.

Gość Marceli99

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;) Poszukuję pluginu który zamieni serduszka na moim serwerze na te z trybu hardcore. ;)

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Na pewno jest. ;) Co za problem stworzyć plugin który podmienia tryb na hardcore lecz po śmierci nadal jest możliwa opcja odrodzenia? :P

@AdamGrzegorz

Opublikowano

@AdamGrzegorz

Nie gadaj glupot :D

@Marceli99

Na 1.7 wystarczylo zmienic pakiet od rodzenia sie bodajze.

Miło by było gdybyś udzielił więcej informacji. :P

Opublikowano

Kolor, kolorem. Mi chodzi o wygląd serduszek z trybu hardcore. Jak nie wiecie o co chodzi to stwórzcie dowolny świat na trybie Hardcore! :P

Opublikowano

Przy spawnowaniu postaci wysyłasz do klienta pakiet, że jest to tryb hardcore.

No oki, ale ja chcę żeby był to normalny tryb Hard z możliwością odrodzenia.

Opublikowano

Wysyłaj pakiet, więc będzie tylko to po stronie klienta. Problem może zacząć się w death-screenie, gdzie gracz będzie miał tylko przycisk "disconnect", nie "respawn". Możesz ewentualnie inaczej zrobić te deady. Przy zdarzeniu na damage pobierasz go i jeżeli ma być on 0.0. To anlujesz to, ukrywasz gracza, dajesz mu gm, stopujesz go, itd, itp, i tam na title wypisujesz "Smierc".

Q8eOMob.png

Opublikowano

Wysyłaj pakiet, więc będzie tylko to po stronie klienta. Problem może zacząć się w death-screenie, gdzie gracz będzie miał tylko przycisk "disconnect", nie "respawn". Możesz ewentualnie inaczej zrobić te deady. Przy zdarzeniu na damage pobierasz go i jeżeli ma być on 0.0. To anlujesz to, ukrywasz gracza, dajesz mu gm, stopujesz go, itd, itp, i tam na title wypisujesz "Smierc".

Prosiłbym o łatwiejsze wyjaśnienie lub podanie gotowego pluginu/skryptu dla użytkownika który nie ma na co dzień styczności z programowaniem.

Opublikowano

Można również wywalić ten death-screen i dać automatyczny resp. :D

Z tego co wiem, to nie ma takiego pluginu, musi ktoś napisać :/

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Można również wywalić ten death-screen i dać automatyczny resp. :D

Z tego co wiem, to nie ma takiego pluginu, musi ktoś napisać :/

Jeśli jest plugin co podmienia serduszka na te od witchera czy złotego jabłka. TO NA BANK jest taki który podmienia je na te z trybu hardcore. :P Tylko ze znalezieniem trochę gorzej...

Tutaj przykład takowych serduszek

maxresdefault.jpg

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99

Ale serip CI wyjasnil jak to zrobic

http://wiki.vg/Protocol#Join_Game

Ten oto pakiet, z niego podmieniasz:

Gamemode Unsigned Byte 0: Survival, 1: Creative, 2: Adventure, 3: Spectator. Bit 3 (0x8) is the hardcore flag

A gdy padnie, zrespij go automatycznie, albo zmien mu gamemode przed smiercia.

"TO NA BANK jest taki który podmienia je na te z trybu hardcore."

Skoro jest i wiesz ze jest to na c**j drazysz temat?

Podmiana serudszek na witchera czy zlote serduszka (regeneracja bodajze) , to jest o wiele prostsze i nie wymaga ingerowania w pakiety, przynajmniej tak mi sie wydaje :)

Halo @Blezur , dojeb mi jeszcze z 10 % :D

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngMarceli99

Skoro jest i wiesz ze jest to na c**j drazysz temat?

Trochę szacunku kolego... Ja w swoim wątku nie zmieniam nagle tematu na sprawy seksualne. Na dodatek przeczytaj jeszcze raz co napisałem. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...