Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kim zagrać?

PoPuLaR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie , mam pytanko Kim zacząć gre na początku ? Dodam że są to moje pierwsze chwile z grą Tera..

Jeszcze  jedno o co chopdzi z tą postacią reaper ? Dlaczego nie można ją odrazu wybrać ?

Opublikowano

1. To zależy jaki styl gry preferujesz. Najłatwiejsze postacie na początek moim zdaniem są sorcerer, archer oraz lancer. 

2. Reaper jest dostępny tylko gdy masz już jakąś postać powyżej 40 lvl na danym serwerze. Jest to zrobione tak, ponieważ dla początkowych graczy ta postać byłaby bardzo trudna a kolejny powód to taki, że jest to częściowo związane z historią Reaperów.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

2. Reaper jest dostępny tylko gdy masz już jakąś postać powyżej 40 lvl na danym serwerze. Jest to zrobione tak, ponieważ dla początkowych graczy ta postać byłaby bardzo trudna a kolejny powód to taki, że jest to częściowo związane z historią Reaperów.

@Ekinoxu Reaper jest trudny do ogarnięcia ? Nie rozśmieszaj mnie przcież ta klasa to tylko naciskanie spacji w nieskończoność. Według mnie jest to najnudniejsza postać w grze. Grają nim w większości osoby które nie potrafią grać normalną klasa.

Opublikowano

@1373230489-U611928.pngVoltor

Ekhem. Masz rację, że grają nią głównie nubki, ale ja widziałem ludzi którzy naprawdę ogarniają reapera. Faktem jest to,że głównie spację się klika ale ja mówiąc "trudny do ogarnięcia" mam na myśli wykorzystanie całego jego potencjału. Wiele osób, które grają na zasadzie "spamuj spację", nie wykorzystują tej klasy w 100%. Rozmawiałem nawet z jak dotąd najlepszym reaperem jakiego spotkałem (a miałem okazję poznać wielu), i powiem że mimo wszystko, ta klasa wymaga jednak używania mózgu by w pełni nią umieć grać.

d3witchdoctor.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Ekinoxu Reaper jest trudny do ogarnięcia ? Nie rozśmieszaj mnie przcież ta klasa to tylko naciskanie spacji w nieskończoność. Według mnie jest to najnudniejsza postać w grze. Grają nim w większości osoby które nie potrafią grać normalną klasa.

Tak samo można ustawić ciąg skilli na jakiejkolwiek postaci. W dodatku Reaper to coś więcej niż spacja, gdyż wtedy jest on poprostu słaby. Trzeba wiedzieć w jakim momencie jakiego skilla użyć, jak rozdać glyphy, zdobyć dobry set, a przedewszystkim mieć skilla, bo to gra nontarget :)

MoBPBCQ.png

Dzięki Maxio. c:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...