Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MSI czy Gigabyte g1 GTX 970

Sokol1122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! mam do wyboru gtx 970 w wersji gaming od msi, lub g1 od gigabyte. Która jest wydajniejsza? Gigabyte podobno znakomicie się kręci, czy będę mógł bawić się w oc z gigabyte na ty zestawie? Która karta zapewni więcej fps?

post-521136-0-75203900-1433711028.jpg

Opublikowano

na pewno nie tak głośny jak referent r9 290 którego miałem ''przyjemność" trzymać w swoim PC.... A jak będzie z podkręcaniem, da radę podkręcić tu tego g1? I jak będzie wyglądał pobór prądu?

Opublikowano

na MSI też dobrze podkręcisz. A jest o wiele cichsza bo GB zawsze jest głośne :P

Poza tym sprawdź czy ci się w ogóle GB zmieści bo oni robią dłóższe :)

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Zmien SSD na Cruciala BX100, a co do karty to lepiej MSI, bo jest cicha.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

oj, ssd raczej nie zmienie, bo pc kupiony w zeszłym roku XDD, jednak na tego nie narzekam :). G1 raczej się zmieści, jednak wybiorę MSI, mniej prądu żre, a to jest najważniejsze. Jednak czy na tym zestawie będę mógł bawić się w OC? Aha, i co daje backplate? Bo myślę czy dopłacić do wersji 1 milion edition, która ma backplate.

Opublikowano

backplate usztywnia kartę ale MSi raczej nie jest mega długie by się wyginało więc nie opłaca się.

Opublikowano

100me najlepsza ze wzgledu na backplate, znacznie lepiej to w budzie wyglada, ta sama cena

dla mnie jedyne wersje godne rozpatrzenia to ta od msi, asus black, zotaca podana nizej i avgi acx 2.0 +

http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-geforce-gtx-970-amp-omega-core-edition-4gb-ddr5-256-bit-hdmi-dvi-3xdp-zt-90106-10p-710777/

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...