Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jeśli podniose przedmiot pojawi się notice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak mam wywołać w quest np jeśli podniosę przedmiot kamieni kowala to będzie na notice ?

Ważne bez przelogowania itp tylko od razu jeśli podniosę przedmiot?

tumblrmv8l.gif

Members | ProUser | PostmakerPostwriter | Wojownik Duszy

Opublikowano

Co XDDDDDD

Polski być trudny ty nie umieć pisać polski?

Jeśli jesteś debilem to nie rozumiesz proste.

Opublikowano

Jeśli jesteś debilem to nie rozumiesz proste.

No chłopie "Ważne bez przelogowania itp tylko od razu jeśli podniosę przedmiot?" co to znaczy?

2e1x0dv.png

Opublikowano

No chłopie "Ważne bez przelogowania itp tylko od razu jeśli podniosę przedmiot?" co to znaczy?

Że próbujesz być na siłę śmieszny i robić z siebie niewiadomo kogo.

Opublikowano

k***a ja widzę niezłe jazdy miałem jak ćpałem 

pacz na to jak k***a sprawdzanie zrobiłem xddd

state state3 begin
when login with pc.get_map_index() == 64 and pc.getqf("cipka") == 1 begin
local asd = number(1, 5)
local los = {1, 2, 3, 4, 5}
if los[asd] == 1 then
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szukaj na Kanale: CH"..pc.get_channel_id().." Na Mapie : Dolina Seungryong ")
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szczęśliwym trafem może okazać się wyspa: środkowa, spot Jinno ! ")
loop_timer("itemmam", 1)
pc.setqf("cipka", 0)
timer('zabezpiecz_czas1', 5*60)
game.drop_map(19, 330926, 759282)
elseif los[asd] == 2 then
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szukaj na Kanale: CH"..pc.get_channel_id().." Na Mapie : Dolina Seungryong ")
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szczęśliwym trafem może okazać się wyspa: lewy górny róg, okrąg ! ")
loop_timer("itemmam", 1)
pc.setqf("cipka", 0)
game.drop_map(19, 269379, 679996)
elseif los[asd] == 3 then
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szczęśliwym trafem może okazać się wyspa: prawa środkowa, okrąg ! ")
loop_timer("itemmam", 1)
pc.setqf("cipka", 0)
game.drop_map(19, 393367, 740733)
elseif los[asd] == 4 then
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szczęśliwym trafem może okazać się wyspa: prawa dolna, okrąg ! ")
loop_timer("itemmam", 1)
pc.setqf("cipka", 0)
game.drop_map(19, 391060, 803971)
elseif los[asd] == 5 then
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Szczęśliwym trafem może okazać się wejście do Atlantydy ! ")
loop_timer("itemmam", 1)
pc.setqf("cipka", 0)
game.drop_map(19, 284313, 809674)
end
end
when itemmam.timer with pc.getqf("endd") ==  1 begin
if pc.count_item(19) ==  1 then
pc.setqf("endd", 0)
chat(pc.count_item(19))
local bon1 = {18, 19, 20, 21, 22}
local bon1los = number(1,5) 
local bon2 = {3, 4, 5, 6}
local bon2los = number(1,4) 
local bon3 = {10, 11, 53, 54, 1}
local bon3los = number(1,5) 
local bon4 = {23, 24, 12, 15, 16}
local bon4los = number(1,5) 
game.mysql_query("UPDATE "..locale.db_player..".player SET pet_name = '"..pc.get_name().."' WHERE name = '"..pc.get_name().."'")
pc.setf("pety", "bonus1", bon1[bon1los])
pc.setf("pety", "bonus2", bon2[bon2los])
pc.setf("pety", "bonus3", bon3[bon3los])
pc.setf("pety", "bonus4", bon4[bon4los])
pc.setf("pety", "ptk", 1)
pc.setf("pety", "level_peta", 1)
pc.setf("pety", "zdobyte_dos", 1)
pc.setf("pety", "misja_na_peta", 100)
chat("|cFFff6600[Poszukiwanie zwierzaka]|h|cFFFFFFFF|h Brawo znalazłeś zwierzaka! ")
pety.refresh_gui()
else
--chat(pc.count_item(19))
end
end

// ale to w 2014 jakoś w połowie :D 

Opublikowano
when pick with item.get_vnum() == id begin
-- cos do zrobienia
end

To tak ma działać???? K***a, ładnie przespałem tworzenie questów

Przykład:

when 30270.pick begin

0LsM05U.png

Opublikowano

Człowieku... jebnij się w łeb, bo się wyjebałeś po 2tyg. za te przekręty swoje na mpc, prawidłowo :) Z ciebie taki kozak, a c***a znaczysz, bez układów byłbyś nikim :) I pierdo* sobie co chcesz :) Pytam grzecznie, a ty wskakujesz jak jakiś król i władca... Zrozum, że są lepsi :) Sensual, Przemek, Tharel., Evor :) Teraz pewnie moja prezka wyleci na wakacjach za nic, ale spoko :D Hmm... ja chociaż nie wyje*ie po 2tyg. :)

Po prostu nie zrozumiałem co napisał :)

Będzie perm od makina :D?

2e1x0dv.png

Opublikowano

Zrozumiesz kiedyś,że Ciebie dawno powinni już wyj*** z tego forum permanentnie? Miałem się pilnować po unbanie,ale cóź.Jedyną osobą,która może jebnąć się w łeb jesteś Ty i zejdź z endymiona bo znając życie za jakiś czas znowu mu zapłacisz za napisanie questa. pozdro.

A co do tematu.

when pick w quescie. Funkcje spawnu na kordach masz w  source azuris ,które było na tym forum - jeśli robisz na source. Jeżeli potrzebujesz samego kodu tej funkcji, ale nie co lepszego to jestem w stanie dać na PW pod warunkiem,ze będzie on tylko do twojego użytku.

@sherer w sumie tak,ale nie każdy się zna. 

Zrozumiesz kiedyś, że jesteś paskudną świnią bez brwi? Wyglądasz jakby twój ojciec i matka chlali dzień i noc, jakbyś urodził się w patologii :) Nie obrażam Cię w tym miejscu... Chłopie... Nie wiesz co masz w głowie, ale... mniejsza :)

Zrozumiesz, że chu*a umiesz i nie osiągnąłeś 5% tego co ja? Mam wielu wrogów, ma Ci kto lajkować posty, nikt z nich Cię nie zna :)

Mam wyje*ane na questy endymiona z przed 1,5 roku i zamknij już mordę, bo jesteś, byłeś i będziesz nikim kozaku :)

Nie ma to jak robić spine o to, że czegoś nie zrozumiałem... Wypierda* już :)

PS/ Mogę dostać perma, zrobię 100 konto, albo zmienię IP, czekam :) Nie wygrasz nigdy, jesteś zwykłym gównem :)

2e1x0dv.png

Opublikowano

Zrozumiesz kiedyś, że jesteś paskudną świnią bez brwi? Wyglądasz jakby twój ojciec i matka chlali dzień i noc, jakbyś urodził się w patologii :) Nie obrażam Cię w tym miejscu... Chłopie... Nie wiesz co masz w głowie, ale... mniejsza :)

Zrozumiesz, że chu*a umiesz i nie osiągnąłeś 5% tego co ja? Mam wielu wrogów, ma Ci kto lajkować posty, nikt z nich Cię nie zna :)

Mam wyje*ane na questy endymiona z przed 1,5 roku i zamknij już mordę, bo jesteś, byłeś i będziesz nikim kozaku :)

Nie ma to jak robić spine o to, że czegoś nie zrozumiałem... Wypierda* już :)

PS/ Mogę dostać perma, zrobię 100 konto, albo zmienię IP, czekam :) Nie wygrasz nigdy, jesteś zwykłym gównem :)

Ale panią Suchodolską to Ty szanuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...