Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fajne i ciekawe gry - pomoc

Rorschach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Po krótkim (kilkanaście dni) [tak tylko kilkanaście dni bo się "przyłożyłem" do grania i potrafiłem grać po 10h dziennie - zaczynam grać o 13 a już 22 ; d] okresie udało mi się przejść całego wiedźmina z jedynki do trójki, zawdzięczam to ludziom na tym forum, bo w jakimś tam temacie pisali że warto przejść itp no to się skusiłem no i gra po prostu rewelacyjna, miód na serce i te sprawy. 2 godziny temu skończyłem ostatnią część "Wiedźmin 3 : Dziki gon" lecz niestety na końcu miałem smutne zakończenie SPOILER : (ciri umiera w poświęceniu się dla nas [ratuje przed białym zimnem] a geralt po zabiciu ostatniej wiedźmy i znalezieniu wisiorka zostaje sam w chacie i prawdopodobnie ginie przez multum potworów które tam wlazły) KONIEC SPOILERA więc postanowiłem speedrunem przejść od pewnej misji (wyspa mgieł) i udało mi się zrobić takie zakończenie jakie chciałem [według mnie najlepsze z całej gry] SPOILER 2 (Ciri zostaje z nami [geraltem] na wiedźmińskim szlaku, a później gdy przekazaliśmy jej całą naszą wiedzę to nasze drogi się rozchodzą i w moim przypadku zamieszkaliśmy z Triss) KONIEC SPOILERA. Lecz niestety, gra mnie tak wciągła że do teraz czuje rozchwianie emocjonalne bo tak jak pisałem, gra była po prostu cudowna. Czy moglibyście mi polecić jakieś inne, warte uwagi gry? Dam lajki i z góry dziękuję ;)

PS; tamten poprzedni temat się zdublował i można go skasować.

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Gothic (1-3)

TWD - Świetna fabuło, mało gry lecz więcej wyborów moralnych i dialogów. W sumie nigdy nie lubiłem tego typu gier  ale wszyscy zachęcali to pograłem i nie żałuje.

Opublikowano

A czy gothic jest równie dobry jak i Wiesiek? I warto przejść TWD jak już widziałem to u kogoś ale baaaaaaaardzo dawno temu ?

Dla mnie to te obydwie serie tych gier są świetne.

Chociaż Wiedźmin lepszy.

giphy.gif

Jeżeli pomogłem. Kliknij Lubię to.

Opublikowano

Hmm czekam na więcej propozycji, nie muszą to być gry RPG - po prostu jakieś które pomogą zapomnieć o Wieśku :)

No skoro tak to polecam jakiś horror'ek np  Amnesia: Mroczny Obłęd.

giphy.gif

Opublikowano

A czy gothic jest równie dobry jak i Wiesiek? I warto przejść TWD jak już widziałem to u kogoś ale baaaaaaaardzo dawno temu ?

Człowieku litości, gothic to gra z paru lat, więc co można porównać? Fabuły nie, bo Wiesiek ją miażdży i po za fabułą jest jeszcze sporo gry - w Gothicu to może i są misje, jakieś ukryte miejscówki, ale jak porównać 10 jaskiń do 50? Nijak, bo pierwsze części jakiegoś dużego świata nie mają, (bez problemu można sobie prawie całą mapę mieć w pamięci) a trójka to porażka - otwierasz EQ i atakuje Cie przeciwnik, jesteś po prostu nietykalny i jest wiele innych bugów (chyba dlatego dodatek nazywa się Gothic - Zmierzch Bugów). Mechanizmów też nie ma jakiś super, bo po prostu jest to często wykupywanie czarów za pkt. umiejętności, a sama nauka wygląda tak, że idziemy do NPC i wybieramy odpowiednią opcje. Żadnych dodatków jak mutageny, skilli +25% do regeneracji HP nie znajdziesz - no chyba, że trójka ale tam też jakoś super nie jest.

Jedyne co mogę Ci polecić to Kroniki Riddick'a: Ucieczka z Butcherbay (czy jakoś tak) - bardzo fajnie się w to gra, ale to jest raczej typ skradanki, nie mniej to również jest dość stara gra jak Gothic, a cały rozwój postaci to zdobywanie przedmiotów.

pyhvh7E.png

Opublikowano

Człowieku litości, gothic to gra z paru lat, więc co można porównać? Fabuły nie, bo Wiesiek ją miażdży i po za fabułą jest jeszcze sporo gry - w Gothicu to może i są misje, jakieś ukryte miejscówki, ale jak porównać 10 jaskiń do 50? Nijak, bo pierwsze części jakiegoś dużego świata nie mają, (bez problemu można sobie prawie całą mapę mieć w pamięci) a trójka to porażka - otwierasz EQ i atakuje Cie przeciwnik, jesteś po prostu nietykalny i jest wiele innych bugów (chyba dlatego dodatek nazywa się Gothic - Zmierzch Bugów). Mechanizmów też nie ma jakiś super, bo po prostu jest to często wykupywanie czarów za pkt. umiejętności, a sama nauka wygląda tak, że idziemy do NPC i wybieramy odpowiednią opcje. Żadnych dodatków jak mutageny, skilli +25% do regeneracji HP nie znajdziesz - no chyba, że trójka ale tam też jakoś super nie jest.

Jedyne co mogę Ci polecić to Kroniki Riddick'a: Ucieczka z Butcherbay (czy jakoś tak) - bardzo fajnie się w to gra, ale to jest raczej typ skradanki, nie mniej to również jest dość stara gra jak Gothic, a cały rozwój postaci to zdobywanie przedmiotów.

Kolego Mi Gothic się Podoba.

Polecam ci jeszcze  Penumbra Czarna Plaga.

giphy.gif

Opublikowano

Gothic (1-3)

TWD - Świetna fabuło, mało gry lecz więcej wyborów moralnych i dialogów. W sumie nigdy nie lubiłem tego typu gier  ale wszyscy zachęcali to pograłem i nie żałuje.

Dupa, a nie. Wybierasz wybierasz, postacie tylko zmieniają kwestie ale fabuła i tak idzie jednym torem. Jednak nie mówię, gra się wspaniale. 

Jednakże bardziej od TWD, polecam Life is strange ;) 

gfgdf

Opublikowano

Kolego Mi Gothic się Podoba.

Polecam ci jeszcze  Penumbra Czarna Plaga.

Mi się podobał, jednak teraz jak wejdę to rzygam, bo jest po prostu nudno, oczy po godzinie się męczą i ogólnie jakoś tak średniawo jest - może to przyzwyczajenie, chociaż nie wiem, bo przeważnie mój laptop to tanie gówno, które nie udźwignie nawet programu, który losuje 1000 cyfr (oczywiście z tablicy i ma określony przedział) - CMD się zawiesza.

No oglądałem przed chwilą gameplaye z gothica i lipa, jeszcze Arcania : Gothic 4 to już całkowicie.. tak jak mówiłem nie musza byc to RPG, FPSY itp może być.

Człowieku nie oglądaj żadnych gameplay, bo są zjebane. Mało jest takich porządnych, a nagrywają je przeważnie jakieś łysole co bluźnią non-stop, albo chamy co pierdzą/bekają do mikrofonu (od pierwszej do trzeciej części tak jest).

Dupa, a nie. Wybierasz wybierasz, postacie tylko zmieniają kwestie ale fabuła i tak idzie jednym torem. Jednak nie mówię, gra się wspaniale. 

Jednakże bardziej od TWD, polecam Life is strange ;)

Life is strange jest takie średnie.

A propo tematu to może Dying Light? Gra jest bardzo fajnie zrobiona, trochę czasu zabiera, a sama gra jest świetna.

pyhvh7E.png

Opublikowano

TES III Morrowind + Bloodmoon + Tribunal
TES IV Oblivion
TES V Skyrim
Deus Ex: Invisible War
Thief: Deadly Shadows

Resident Evill jest kiepski, lepszy jest Silent Hill 1-3

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

w tych czasach jedynie gothic 3 nadaje sie do gry.

gothic 4 to nie gotik.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Assassin's Creed Unity

The Sims 4

Risen 1-3

Far Cry 4

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto IV

Prince of Persia

Outlast

Tropico 5

Farming Simulator 2015

Watch Dogs

NBA 2K15

WWE 2K15

Fifa 15

Batlefield 3

giphy.gif

Opublikowano

Bardzo polecam gre Risen

pierwsza cześć jako tako.. druga cześć jest genialna i trzecia taka srednia

mimo wszystko warto przejść wszystkie części po kolei :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

Jak dajesz spoiler, to kliknij i wpisz k***a coś takiego [.SPOILER] przykładowy tekst [/spoiler.] (ignoruj kropkę)..

Oko ludzkie automatycznie wyłapuje dwa słowa do przodu, a Ty od razu w tych dwóch słowach to czym jest spoiler, bez opisania czegok***akolwiek.

Ludzkość albo upada, albo dobrze się próbuje kryć z trollowaniem (tutaj akurat chodzi o specjalne spoilery). ;/

Wiedźmin to RPG, idąc tym tokiem myślenia przytoczę kilka gier rpg i rpg-podobnych.

Mount & Blade

Dragon Age

Two Worlds

Gothic (II ci się nie spodoba, bo "nowocześni gracze" patrzą na grafikę, także bierz się za III, trochę lepsza pod tym względem)

challenger.png

Opublikowano

Tomb Raider

Dead Space

Need for Speed 

Amnesia - A Machine for Pigs

Among the Sleep

Saints Row 4

Asylum

The Walking Dead 

BioShock Infinite

Dark

Metro Last Light

RESET

Dying Light

Planet Explorers 

Diablo III

Batman:Arkham Knight

Wolfenstein: The New Order

Dragon Age:Inkwizycja

giphy.gif

Opublikowano

Polecam Need for Speed (wszystkie części), Battlefield 4 oraz Hardline, Call Of  Duty (Wszystkie części) i Metro 2033 oraz Last Light.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...