Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stare dobre frakcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Przeglądając obecne serwery można odnieść wrażenie, że typ Survival + Frakcje powoli się kończy. Był to jednak, podobnie jak wielu innych graczy, mój ulubiony typ rozgrywki.

Piszę tego posta, ponieważ chciałbym zobaczyć jakim zainteresowaniem cieszyłby się taki serwer, mam na myśli gildie sprzed paru ładnych miesięcy, cieszyły się one sporą popularnością. Teraz

pełno serwerów easy hc, czy fb.

Jak miałby wyglądać taki serwer?

1. Drop NA PEWNO byłby NISKI.

2. Wykluczam drop obsydianu ze stone'a.

3. Nether i end

4. Gracz z rangą nie może być dużo lepszy od zwykłego gracza, jak to miało miejsce na niektórych serverach. [ Chodzi mi o to, że grając jako zwykły gracz też można do czegoś dojść]

4. Stare dobre gildie - Chyba nie muszę tłumaczyć :)

Piszcie pod tematem co sądzicie o takim serwerze.

Pozdr 002rogi.

Zainteresowanych współtworzeniem serwera proszę o kontakt: [email protected]

Opublikowano

­Myślę, że pomysł ok. Wszystko głównie zależy jak to wszystko zostanie wykonane, czy będzie na wysokim poziomie, czy będzie dobrze zareklamowane, etc. Ale myślę, że taki serwer ma szanse.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

­Myślę, że pomysł ok. Wszystko głównie zależy jak to wszystko zostanie wykonane, czy będzie na wysokim poziomie, czy będzie dobrze zareklamowane, etc. Ale myślę, że taki serwer ma szanse.

Oczywiście że nie byłby to serwer robiony w dwie noce ;). Ze stworzeniem serwera łączy się kupa roboty, stworzenie czegoś na poziomie będzie wymagało czasu, ale efekty byłyby widoczne.

Opublikowano

Może i coś wyszłoby, ale szanse marne. Mam nadzieje, że znajdą się autorskie pluginy, które będą dodawać innowacyjność. I trochę $ musiałbyś wydać na reklamy.

Opublikowano

drop nie taki niski, nikomu się obecnie nie chce godzinami kopać. Takie 3% na diaxa było by ok, exp też w miarę, frakcje tylko za jakieś itemy, nie darmowe. Najlepsze były by frakcje za jakieś tam itemy, za $ nie i nie polecam wprowadzania sklepu na serwer z frakcjami. Jakiś fajny tab, ranking plugin oczywiście z tymi komendami /f show / f mod bo jest też na frakcje taki gdzie jest /f faction czy / f officer a to takie dzikie ;D

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

drop nie taki niski, nikomu się obecnie nie chce godzinami kopać. Takie 3% na diaxa było by ok, exp też w miarę, frakcje tylko za jakieś itemy, nie darmowe. Najlepsze były by frakcje za jakieś tam itemy, za $ nie i nie polecam wprowadzania sklepu na serwer z frakcjami. Jakiś fajny tab, ranking plugin oczywiście z tymi komendami /f show / f mod bo jest też na frakcje taki gdzie jest /f faction czy / f officer a to takie dzikie ;D

Dzięki za opinię, dokładnie o tym myślałem. Frakcje nie mogą być darmowe, ale nie chcę też żeby było tak, że trzeba nie wiadomo czego do założenia, uważam że gracz po dniu grania może spokojnie założyć gildie. Odnośnie pluginu, także to miałem na myśli, wszyscy go znają, jest prosty i logiczny :)

Opublikowano

Kiedyś drop żelaza tyle wynosił, a na diamenty było około 0,5% i ludzie nie narzekali.

@top

Nie ten typ serwerów się nie kończy, jest ich bardzo dużo tylko z dużą szansą na dostanie przedmiotu z kamienia. Uważam, że nie warto próbować się wcisnąć w ten rynek bo jest masa takich serwerów, bez porządnej reklamy serwer będzie świecił pustkami, a niski drop prawdopodobnie będzie odstraszał graczy, którzy są przyzwyczajeni do dropu 20% na drop diamentu. Poza tym serwer musi oferować coś nowego, żeby przyciągnąć graczy - nie chodzi mi tu o słabo przepisanego Essentials, tylko o dodatki urozmaicające rozgrywkę, nie muszą być one nawet autorskie, wystarczy żeby były ciekawe.

Opublikowano

Proponowałbym wrócić do starości, tzn. rudy w ziemi itd. 

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano

Wydaje mi się, że frakcje się już przejadły. Teraz wszyscy przyzwyczajeni są do gildii typu FunnyGuild. Ale zawsze można spróbować. Powodzenia :)

rocketnite-sygna.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie ma już żadnej szansy bez youtubera, który zna się na takich sprawach jak rozkręcenie serwera.

Przeciętny gracz znudziłby się po paru godzinach.

Opublikowano

Frakcje nie były złe ale claimy i tak dalej katastrofa cuba równego nie dało się mieć graczy to już mało kręci, ale gwarantuje Ci, otwierając serwer na frakcjach lub na autorskich gildiach, to gracze wybiorą autorskie gildie

1KOBv.png

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...