Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Steam TERA NA, różnice serwerowe

SandboxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Niedawno pobrałem TERA na Steamie niedawno dowiedziałem się żę TERA na Steam jest zlokalizowana na serwarach NA ( jakoś tak :D ) Teraz moje pytanie czy lepiej grać na EU czy NA są jakieś różnice? będzie większy PING? Proszę o konkretne różnice między tymi serwerami :) 

Pozdrawiam

Opublikowano

Niestety, ale ping będzie o wiele wyższy. I jest to kwestia przyzwyczajenia. Dla innych ping na NA nie przeszkadza a dla drugich jest to istna męczarnia. Różnic między EU i NA jest kilka:

-inny wydawca (Eu - GameForge Na - EnMasse)

-inny patcher (na NA moim zdaniem jest lepszy ponieważ narazie nie miałem z nim problemów)

-na NA jest więcej ludzi

-na NA jest niestety inna strefa czasowa niekorzystna dla nas

-EnMasse robi więcej eventów

-GameForge głównie ulepsza IS

I to wszystko. Mimo tego ja gram na EU, ponieważ więcej jest rodaków i nie muszę się dostosowywać do amerykańców jeśli chodzi o godziny grania.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Ja osobiście tego pingu nie odczuwam, może delikatnie :) Małe pytanie który serwer dla początkującego PVP czy PVE? I na którym serwerze PVE na NA jest najwięcej polaków?

Opublikowano

To już zależy jaki styl gry preferujesz. Ja osobiście na serwerach PVE się nudzę i zawsze wybieram PVP mimo PK, które tam występuje. Jeśli chodzi o największą ilość Polaków, to wydaje mi się że Celestial Hills będzie najlepszym wyborem jeśli chodzi o serwer PVE. Natomiast najwięcej rodaków znajdziesz na serwerze PVP Mount Tyrannas.

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

Gram sporo w Terę ze Steam. Licznik jest jedynie zbugowany a servy EME łączą się z takim punktem we Francji. Tak naprawdę masz ping tj. na EU.

Różnice ? Na 100% EME nie leci na kasę graczy +masz sporo eventów i możesz RolePlayować z GM'em na Globalu xD­

swdzyx.jpg

Przeznaczenie jest w naszych rękach. 

Opublikowano

@Lexia.

Akurat z tym pingiem to jest legenda. Serwery NA są w Chicago i nie łączą się z żadnym punktem we Francji ;)

Jak coś jest na fp Tery post dotyczący nowego serwera i tam jeden z GMów odpisał, że serwery właśnie są tam umieszczone.

Krótko mówiąc: na serwerze Na zawsze będziesz miał 150 pingu (no chyba, że będziesz mieszkał w Ameryce)

d3witchdoctor.jpg

Opublikowano

@Ekinoxu

Łączy się z UDA przez Francję, w prawdzie niedawno takie coś zrobili. Z resztą z moim shittowym netem miałabym koło 300 pingu, jakby rzeczywiście tam było koło 160 pingu w EU. Gram w wersję EU i US i nie czuć w ogóle różnicy i grze. Postać reaguje etc. Z tego co mi wiadomo to kiedyś z ich pracowników pisał, że to dzięki chęci połączenia TERY ze Steam'em i będą jeszcze nad tym pracować, nie pamiętam, ale tak pisali na Globalu GM,

swdzyx.jpg

Przeznaczenie jest w naszych rękach. 

Opublikowano

Powiem, że jest to kwestia przyzwyczajenia. Innym granie na pingu jaki jest na NA nie robi żadnej różnicy. Ja mam jeden z najlepszych dostawców internetu jaki może być tylko w Polsce, i ja sam mam 130 pingu jak i większość ludzi w Polsce. Oczywiście mogą coś w tą stronę robić by podwyższyć komfort gry na korzyść Europejskich graczy jednak jak narazie nie widzę żadnej różnicy pomiędzy tym co jest a było.

d3witchdoctor.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...