Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki monitor do gier wybrać?

ganek4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Za niedługo będę kupował nowy komputer i szukam do niego monitora. Komputer będzie przeznaczony do gier więc dobrze by było aby monitor też taki był. Rozdzielczość to najlepiej 1920x1080, odświeżanie 144 hz, czas reakcji 1ms, 24 cali, matryca nw bo się na tym nie znam ale słyszałem, że ips nie jest dobry do gier ale cechuje się lepszymi kolorami niż tn. Budżet to ok 1000zł. max do 1200 lub 1300. Będę grać w takie tytuły jak bf4 czy cs go, ale też w jakieś singpleyarowe jak fc3,4 metro last light, bioshock infinite więc nie szukam kompa tylko i wylacznie do cs go czy bf4. Na początku myślałem o benq xl2411z ale słyszałem ,że ma złą jakość kolorów. Zobaczyłem niedawno ten model iiyama prolite gb2488hsu opinie są pozytywne ale samych opinii jest mało dlatego boje się go kupować. Co wy myślicie o tych monitorach a może znacie lepszy? Przerzucać się będe z modelu lg flastron W1934S (mam go 6 lat).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...