Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy da się nauczyć angielskiego w 3 miesiące?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka czy jest mozliwe nauczenie sie J.Angielskiego w 3 miesiace? Znam Podstawy Jezyka Angielskiego jednak musze posiadac takowa wiedze ktora umozliwi mi bezproblemowe komunikowanie sie z innymi 

czy znacie jakies strony do nauki jezyka ? lub inne tego typu rzeczy prosze o odpowiedz pozdrawiam

Opublikowano

ucz się samych słówek reszta przyjdzie w praktyce.. nauczysz się angielskiego w 2-3 tygodnie zakuwając cały czas słówka

Opublikowano

Spokojnie dasz radę.
Polecam oglądanie filmów po angielsku z napisami, plus używanie angielskojęzycznych programów na komputerze, a najlepiej byłoby gdybyś wyjechał do UK, U.S.A czy Kanady.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Pobierz na telefon aplikację Duolingo. Oprócz tego ustaw sobie w komórce i na komputerze język angielski, znajdź serial który już obejrzałeś i obejrzyj go drugi raz ale po angielski i z angielskimi napisami, zaopatrz się w repetytorium Oxfordu (dla gimnajum albo liceum podstawowe).

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

Jeżeli będziesz się do tego przykładał to dasz radę. Polecam wziąć jakieś lekcje w jakiejś szkole tego typu. ;) Wtedy będzie Ci łatwiej. Oglądaj filmy po angielsku, czytaj książki też w tym języku... ;)

Opublikowano

Nie dasz, angielski jest o wiele cięższy niż większości osób się wydaje. Takie są efekty grania w gierki i oglądania głupich sitcomów, a później ktoś mówi że zna angielski mieszając zaprzeszły z przeszłym oraz nie zna żadnych synonimów. Jedyna szansa to nauczenie się podstaw do zrozumienia ogólnej wypowiedzi, wypowiadać się nie nauczysz. Jedynie możesz wyłapywać niektóre słówka

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Hejka czy jest mozliwe nauczenie sie J.Angielskiego w 3 miesiace? Znam Podstawy Jezyka Angielskiego jednak musze posiadac takowa wiedze ktora umozliwi mi bezproblemowe komunikowanie sie z innymi 

czy znacie jakies strony do nauki jezyka ? lub inne tego typu rzeczy prosze o odpowiedz pozdrawiam

Na spokojnie się da ;)  Powiem ci taki przykład z mojego życia: Byłem na praktykach za granicznych we Włoszech, u mnie z angielskim (komunikatywnym) średnio, jednak tam bez żadnych problemów się dogadywałem. Najważniejsze jest to by znać słowo, co z tego że umiesz gramatykę, 6 czasów, skoro nie masz pojęcia jak nazwać jakąś rzecz/czynność ? 

Najlepiej uczyć się oglądając jakieś seriale po angielsku z napisami, czytać książki po ang (przy okazji poznajesz pisownię). Wystarczy chcieć   :P

PS.

Jeśli rozmawiasz z kimś po angielsku a wiesz że nie za bardzo umiesz się porozumiewać, mów w najprostszy sposób ;)

gfgdf

Opublikowano

Ucz się słówek, jak najwięcej, ucz się również czasów, gramatyka to podstawa.

Opublikowano

Najlepszym sposobem jest znalezienie w internecie 1000 najczęściej używanych słów w języku angielskim i nauczenie się ich, pozwoli Ci to na zrozumienie 70% wypowiedzi. Na gramatykę przyjdzie czas, co po tym jeśli umiesz gramatykę, ale nie wiesz co mówisz. Zapamiętaj, że umiejętność czytania, pisania po angielsku, nie równa się umiejętności mówienia w tym języku tak więc polecałbym czytać książki po angielsku, oglądać filmy, seriale, audycje radiowe po angielsku oraz znaleźć osobę, z którą będziesz mógł porozmawiać po angielsku.

Opublikowano

gry onlajn + anglojezyczny klan + team speak.

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Gramatyka do porozumiewania nie jest konieczna, tak samo jak my zrozumiemy obcokrajowca mówiącego "jak droga do Warszawa?" tak samo oni zrozumieją ciebie

co nie zmienia faktu ze predzej czy pozniej nauczyc sie jej bedziesz musial

Warto uczyć się też calych zwrotów, same slowka moga nie wystarczyc

Co do pytania to watpie by w 3 miesiace nauczyc sie angielskiego na takim poziomie

Porozumiewac sie moze bedziesz mogl ale na pewno nie w sposob bezproblemowy

Opublikowano

Prowadzenie konwersacji po Angielsku to chyba najlepsze możliwe wyjście, mieszkam w Anglii i nigdzie bym się tak języka nie nauczył jak tutaj podczas rozmowy z obcokrajowcami. ;) 

Opublikowano

Możesz się zapisać na jakiś kurs ekspresowy, ale to są codzienne lekcje, kilkaset słówek tygodniowo do nauczenia. Gwarantuję, że po trzech miesiącach będziesz nawijał jak gangsta z czarnej dzielnicy.

Opublikowano

Wszystko zależy od ciebie, głównie od twojej determinacji oraz w mniejszym stopniu od inteligencji. Myślę, że jeśli jednak na chwilę obecną znasz dobrze podstawowe czasy takie jak present simple, past simple, future simple, present continuous, past continuous to wystarczy to tylko podszlifować, nauczyć się sporo słówek i jakoś pójdzie. Grunt to wiara w siebie. Metody nauki? No tu ci nic nie poradzę, ponieważ jestem osobą która nie lubi schematycznego jakiegoś chodzenia na lekcje czy lecenie według wyznaczonych przez kogoś punktów, zawsze uczę się po trochu z różnych źródeł, tak jest ciekawiej.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...