Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AWP jak oni to robią?

SpeeKis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym poruszyć temat i dostać odpowiedź na moje pytanie moj ranga " LEM " 

więc chciałbym szeryf + odpowiedzi czy ktoś może mi wytłumaczyć jak oni strzelają tak z awek chodzi mi o to oni ledwo wyjdą a strzelą i nie potrafie tego ogarnąć grałem ostatnio jakiś czas z awki na dm itd trenowałem i potem tak czy siak słabo mi szło na mm być może z myszką nową pojdzie lepiej poniewaz stara bardziej pod lola itp przeznaczona.

Tak czy owak jeśli ktoś ma filmik albo jakiś trening pod takie strzelanie z awki prosze pisać.

Opublikowano

Gościu to ja mam golda i wiem takie rzeczy, coś mi się nie wydaje żebyś miał lema...

Idziesz na strejfie, powiedzmy A, gdy wychylasz w odpowiednim momencie by być wcelowanym zmieniasz strejfa na D, i przez gdzieś pół sekundy mamy celny strzał, ok 0.2sek po zmianie strejfa 

To nawet nie wymaga jakiegoś większego treningu, na goldach nawet tak strzelają... 

Edit: Masz tu filimk, podstawy z AWP... Nic prostszego chyba nie ma 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

Tylko odpalilem ten filmik na 3 minuty i juz ziomek zle gada.Zmieniasz pozycje ale nie tak jak on gada ze idziesz sobie gdzies bo jak gdzies sie ustawiasz z tą awpą to automatycznie deklarujesz dla kolegow ze tego miejsca kryjesz tylko po strzale zmieniaj ustawienie a nie idziesz sobie wgl gdzie indziej jak jest w filmie powiedziane.Reszty nawet nie ogladam.Tak samo jakies strejfy,po co piszecie mu co ma klikac i po jakim czasie xddd To się samo wyrabia,po prostu trzeba dużo grac snajperą i wchodzi Ci wszystko w nawyk. 

A tutaj moje akcje  z awp rok temu prawie na kanale typa z ktorym gralem kiedys.Aktualna ranga lem ale ostatnio faceity pogrywam.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

@K4P3C

No powiem ci że zaaaa chiny nie wiem jak ty to zrobiłeś na tym pierwszym filmiku, a no ace dobry wiec gratki lecz nic nadzwyczajnego(jak dla mnie)

@t

Też tak się zastanawiałem tak więc, po pierwsze musisz wiedzieć gdzie jest przeciwnik odrazu kiedy się wystawisz za ściany, to tak  że musisz być wcelowany odrazu w niego po tym jak wyjdziesz. Pozniej oczywiście możesz odrazu strzelić(lecz nie zawsze trafisz po podczas movementu strzeliłeś, dlatego to też od szczęścia zależy) albo jak już ogarniesz to zatrzymujesz sie na chwile (bardzo szybko) no i strzelasz. To kwestia wytrenowania i grania AWP sam się kiedyś nad tym zastanawiałem ale jak już pograłem AWP to jjuż wiem jak  to jest.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Witam, chciałbym poruszyć temat i dostać odpowiedź na moje pytanie moj ranga " LEM " 

więc chciałbym szeryf + odpowiedzi czy ktoś może mi wytłumaczyć jak oni strzelają tak z awek chodzi mi o to oni ledwo wyjdą a strzelą i nie potrafie tego ogarnąć grałem ostatnio jakiś czas z awki na dm itd trenowałem i potem tak czy siak słabo mi szło na mm być może z myszką nową pojdzie lepiej poniewaz stara bardziej pod lola itp przeznaczona.

Tak czy owak jeśli ktoś ma filmik albo jakiś trening pod takie strzelanie z awki prosze pisać.

Jak na LEM to chyba dostales sie tam boostingiem, ale to nie jest temat.

Jezeli ktos sie spodziewa ciebie na danej pozycji i zna mape moze sie wcelowac i wyjsc z prefire na druga osobe. Istnieje tez takie cos jak pamiec miesniowa ktora pozwala tobie szybciej wycelowac w przeciwnika gdy pamiec miesniowa jest od pamietania takich rzeczy

Opublikowano

Generalnie wszystko zależy od sposobu poruszania się z awp i samego strzelania. Większość dynamicznych snajperów (w tym ja) wykorzystuje technikę drag scope/flick Shot + preshooting. Samego strzelania drag scope'ów nie da się wytłumaczyć pisząc. Trzeba po prostu mieć opanowane poruszanie się z bronią i dodatkowo bardzo szybką reakcję. Sama technika jest bardzo skuteczna, bo praktycznie oddajemy strzał jednocześnie celując, dzięki czemu nie marnujemy czasu na długie celowanie i nie jesteśmy statycznymi snajperami, a preshooting pomaga nam w tym o tyle, że znamy na pamięć mapę i wiemy gdzie najczęściej może pojawić się snajper oraz w jakim rogu campi przeciwnik i dzięki temu nie musimy zbyt długo celować. Masz LEM'a więc nie powinieneś mieć z tym problemu jak znajomość map. Jeśli chodzi o samo nazewnictwo, to drag scope jak nazwa wskazuje, to bardzo szybkie przeciągnięcie celownika na ciało przeciwnika i oddanie strzału.

jak to wygląda?

Jeśli chodzi o naukę, to polecam na samym początku potrenowanie sobie na botach na mapce np. aimbotz. Jeśli jesteśmy początkujący to najpierw strzelamy do nieruchomych botów, a potem gdy już zaczyna się czuć snajperkę jakiś DM, bądź dalej ćwiczenie na botach, ale już z włączonym poruszaniem.

Opublikowano

Pamiętaj też, że spryt liczy się z awki

Wykorzystał to kiedyś FOX (Kinguin)
Poczekał aż 2 zawodników wejdzie pod celownik i zamiast jednego ubije dwóch ;)
ps też dodam filmik żeby nie było że się nie znam

Ogólnie aby dobrze strzelać poćwicz refleks, sensivity i SPRYT (Kiedy się skampić, a kiedy nie itp.)

https://www.youtube.com/watch?v=vKkuq6nhG9Q

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...