Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Format komputera

niedotykac2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam oto problem ,zasmiecilem co nie co moj komputer i chcailbym go sformatowac ale nie posiadam plyty i czy tak sie da posiadam Windows 7 Home premium i widzialem ze sie da sformatowac poszczegolne dyski i czy to sie to oplaca chcialbym tak zrobic aby mi wszystko usunelo oprocz wina i sterownikow :)

Opublikowano

Nie, postaraj się o obraz płyty i nagraj co najmniej na pena. 

Każdy dysk możesz sobie kiedy chcesz formatować oprócz dysku z windowsem. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ja mam wiedzieć co robić ? Twój komp to kombinuj kasując pliki albo je gdzieś skopiuj . 

C nigdy nie można formatować pod systemem 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Posiadasz oryginalny system windows? Potrzebujesz systemu (takiego jaki chcesz mieć), w formie instalacji na płycie, lub pendrive i podczas instalacji formatujesz dysk (jeżeli długo nie robiłeś formata i wgl, to zalecam zrobić format wszystkiego, każdy dysk usunąć i ewentualnie stworzyć je na nowo), choć ja jestem przeciwny robieniu partycji.

btw. poza tym, jeżeli działa ci wolno komputer, to zalecam ci zainwestować w dysk SSD pod sam system (+ewentualnie programy), gry na ten co teraz masz i po problemie ;)

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

W tym problem ,że nie mam ;/ ,i teraz nie wiem jak zrobić ten format bo od czasu kupienia Windowsa 7 Home premium troszeczke sie zasmiecil komputer i wiesz ;/ ... nie da rady jakos zrobic formata bez plyty? cos sciagnac z neta lub cos? odrazu mowie ze jestem zielony w tych sprawach i rowniez nie wiem co to partycje ,lecz mysle ze pomozecie zrobic normlanie format :)

Opublikowano

czyli teraz tak sciagam wina z neta ale przed tym sciagam sterowniki wszytkie na pendrive ,i dopiero wtedy tak ? to pytanie czy moglibyscie mi znalezc jakis dobry link .. albo jak nie to sam znajde tylko podajcie czy taki sposob bedzie dobry

Opublikowano

Google, znajdź Rufus i nagraj iso na pena, zainstaluj 

Opublikowano

czyli zainstalowac ten program i on mi zrobi "folder" biore  go i wsadzam na pendrive i instaluje wina tak?

beztytgmg.png

co tutaj mam wybrac w tym co zaznaczyłem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...