Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Katedra w budowie

Zradzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć po dłuższej przerwie!

Od około 2 tygodni trudzę się z budową katedry w naszym minecrafcie. Narazie wnętrze jest wykończone, została tylko strona zewnętrza.

Jak wiecie, jest to mój drugi projekt. Pierwszy niestety jest wstrzymany, ponieważ nie mam pomysłu na ogrody i wnętrze. Jest to bardzo duża powierzchnia. Do tego projektu wrócę myślę w czasie wakacji, gdy będę miał wolną chwilę. Życzę miłego oglądania fotek na tej stronie.

Nie używam MCEdit, lub jakichś komend. Buduję klocek po klocku i z wyobraźni.

Proszę o komentarze i sugestie dt. budowli.

Moje budowle:

#1 - http://www.mpcforum.pl/topic/1261521-palac-kwarcowy-w-budowie/

Opublikowano

­Nie wiem, jakoś mi to nie podchodzi. Zbyt prosto dla mnie chyba, uzyłabym wiecej materiałów, ciekawsze wzory, różne dziwne kształty, etc, żeby to jakoś wyglądało lepiej. Póki co tak sobie według mnie.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Według mnie dach jak i wieże są całkowicie do wymiany. Według mnie wieże powinny być bardziej zaokrąglone, a sam dach bardziej szpiczasty. Sama budowla jest wykonana przeważnie z jednego materiału. Proponowałbym wymieszanie tej cegły z innymi jej rodzajami lub brukiem, a do samego wnętrza jakieś drewniane filary, aby przełamać dominującą dookoła cegłę. A co do szyb możesz je zamienić na kolorowe, tworząc jakieś witraże.

Opublikowano

­Bardzo mało wykorzystanych bloków. Najwięcej widać cobblestone'a i zwykły "zamek".

Dodaj jakieś liany, zniszczone dachy itp. ;)

Opublikowano

Jednolita struktura na zewnątrz i wewnątrz.

Brak jakiś ozdobień, typu tutaj filar wystający z ściany albo jakiś efekt podobny do zamurowanego okna (wklęsły teren) aby nadać jakiegoś uroku

TEMAT

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

W środku całkiem fajnie, na zewnątrz nieco zbyt prosto, mało szczegółów. Użyj schodów i polplytek do stworzenia jakiegoś oryginalnego wzoru na zewnątrz. Takie bloki znacznie wpływają na nieregularnosc budowli, co znacznie ją uładnia.

Opublikowano

Prostota mądrze wykorzystana może być bardzo ciekawa i piękna, niestety katedra powinna przytłaczać przepychem. Postaraj się użyć różnorodnych materiałów, mieszaj je. Popraw sklepienie, tak aby głowy same szły w górę. Jeśli potrzebujesz inspiracji poszukaj różnych średniowiecznych katedr w internecie. Użyj charakterystycznych dla tego stylu podpórek one dodadzą budowli lekkości i postaraj się wszystko zaostrzyć (w stylu gotyckim). Uroku dodadzą też prostopadłe nawy, z góry przypominać będą ramiona krzyża i zwiększą troszkę przestrzeń wewnątrz. :D

Pomogłem daj Lubię to!

Jeśli post wyżej jest reklamą proszę o usunięcie!I nie dawanie ostrzerzenia!Dziękuje!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...