Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konfiguracja plików serwerowych

Mr.Kakarotto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiem czy to dobry dział jeśli to nie ten dział to proszę o przeniesienie tego tematu.\

Więc taka jest sprawa gram z kolegami na własnym serwerze na tych plikach  "Silnik plemiona 7.3 " autor "Bartekst221" (ony są podobne do tych plików tego samego twórcy "http://www.speedyshare.com/BWNZ5/Plemiona-by-bartekst222.rar") serwerw pełni działa i gra się na hamahi z innymi.

Dużo rzeczy na nim ogarniam ale nie wiem 

- jak zmienić nazwę tą na pierwszej stronie z "Plemiona" na inną

- jak zmienić poziom budynków żeby na start np były 10 poziom ratusza bo max poziom wiem jak ustawić a w panelu admina jest coś tam takiego ale nie wiem dlaczego nie działa możliwe że trzeba zresetować serwer

- jak zresetować serwer żeby nie było żadnej wioski i pusty ranking

- jak dodać następny serwer s2

Serwer jest na localhost nie robię żadnego dedyka itp gram tylko z kolegami.

proszę o podanie mi jak to edytować i w jakim folderze itp znajduję się plik do edycji za wszelkie info jestem wdzięczny i lecą +

zxc

Opublikowano

Pierwszego punktu nie wiem ale na inne spróbuje pomóc 

Poziomy budynków na start powinny działać z panelu admina czyli localhost/serwer1/admin.php (nie wiem czy dobrze podałem)

Tylko nie można dodać zbyt dużego poziomu. Jak masz na ratuszu maks np 30 to nie możesz dac 31 (bynajmniej na starszych silnikach tak było)

Serwer resetujesz tez z panelu admina, powinno pisać reset i tam dwie opcje i jedna resetuje serw tak że zostają konta graczy a druga opcja resetuje serw kompletnie.

A co do tworzenia świata to to chyba było tak że wpisywało się localhost/administartor.php logowałeś się i tam tworzyłeś świat a w plikach wystarczyło stworzyć kopie świata 1 oczywiście pod nazwą świat 2 czy jak tam ci się podoba i ustawić prędkość itp (oczywiście nie jestem pewien czy dobrze mówię, jeśli nie to proszę mnie poprawić) 
Najlepiej to by było się skontaktować z samym bartkiem to by objaśnił co i jak

Ale mam nadzieje że pomogłem choć troszkę 

Opublikowano

dobra już ogarnąłem prawie wszystko po za tym jak zmienić tę nazwę na pierwszej stronie z plemiona na inną  
 i nie wiem jak dawać punkty premium z komuś i sobie proszę o pw

i proszę niech ktoś doda/przeżuci 2 pliki  czat i ten z kodami premium co pisze kod XXXXX itp

z tego silnika " https://mega.co.nz/#!iFFiDCLa!4lKbk37BxAVEMrS3CTuAwW5xZ9kFey8yKVgEwmNdExY"

do tego silnika " https://mega.co.nz/#!SFsF2LoC!bQL1wF63iqJ1xTezSOf1v2YnGEIRPDu1X1BvgI0cY8k"

za to dam + i po sprawdzeniu silnika w przeciągu 12h doładuje temu komuś konto na telefonie za 20zł 

jeśli tego nie zrobię  niech dostanę bana premium na tym forum  

zxc

Opublikowano

jeśli chcesz mienić jakąkolwiek treść na stronie głównej musisz edytować plik index.tpl w folderze templates. Jeśli po nadpisaniu zmian treść na stronie mimo wszystko się nie zmieni usuń zawartość folderu templates_c. 

Pozdrawiam

Wardia.tk - Nowy Prywatny Serwer Plemion Zapraszam.

Opublikowano

Pierwszego punktu nie wiem ale na inne spróbuje pomóc 

Poziomy budynków na start powinny działać z panelu admina czyli localhost/serwer1/admin.php (nie wiem czy dobrze podałem)

Tylko nie można dodać zbyt dużego poziomu. Jak masz na ratuszu maks np 30 to nie możesz dac 31 (bynajmniej na starszych silnikach tak było)

Serwer resetujesz tez z panelu admina, powinno pisać reset i tam dwie opcje i jedna resetuje serw tak że zostają konta graczy a druga opcja resetuje serw kompletnie.

A co do tworzenia świata to to chyba było tak że wpisywało się localhost/administartor.php logowałeś się i tam tworzyłeś świat a w plikach wystarczyło stworzyć kopie świata 1 oczywiście pod nazwą świat 2 czy jak tam ci się podoba i ustawić prędkość itp (oczywiście nie jestem pewien czy dobrze mówię, jeśli nie to proszę mnie poprawić) 

Najlepiej to by było się skontaktować z samym bartkiem to by objaśnił co i jak

Ale mam nadzieje że pomogłem choć troszkę 

dzięki bardzo pomogłeś leci +

jeśli chcesz mienić jakąkolwiek treść na stronie głównej musisz edytować plik index.tpl w folderze templates. Jeśli po nadpisaniu zmian treść na stronie mimo wszystko się nie zmieni usuń zawartość folderu templates_c. 

Pozdrawiam

dzięki bardzo mi pomogłeś leci +

zxc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...