Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie serwera - co jeszcze dodać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę otworzyć tryb łączony RPG + Survival + Gidlie , Realistyka w mc xD

RPG czyli na spawnie będą 2-3 villagery które będą rozdzielać zadania np nazbieraj mi 2 staki drewna dostaniesz 30 monet... itd

Realistyka w mc (Co to kur** jest) to tak , dodam do rozgrywki ruiny , jaskinie które sie zapadają , kałuże (po deszczu) , czerwony ekran , gdy cię gracz uderzy robi ci się czerwony ekran ...

Co do Survival + gildie zwyczajnie , dodam jedynie 5-6 nowości by się lepiej grało :)

Piszcie tutej swoje propozycje co bym mógł jeszcze dodać

Opublikowano

Jeśli nie masz swojego, oryginalnego pomysłu na serwer rpg to nawet go nie rób, bo nikt Ci na nim nie zagra.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Hmmm a ty znasz mój pomysł na rpg ?

To było tylko jak to będzie wyglądać

poza tym ja czegoś takiego nie widziałem w polsce

Opublikowano

­

­

poza tym ja czegoś takiego nie widziałem w polsce

Ktoś tutaj na forum jakiś czas temu pisał o czymś podobnym. Podoba mi się, ze chcesz zachować tą "realistykę", możesz spróbować zrobic taki serwer, tylko wymaga on wielu pomysłów jeszcze, dobrej fabuły, etc. Z drugiej strony chyba ciutkę za dużo jest już serwerów survival, gildie, rpg etc. :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

Co do RPG proponuje odejść od standardowego średniowiecznego miasteczka, gdzie wszystkim się dobrze żyje i z uśmiechem na twarzy rozdają pieniądze za przyniesienia drewna. Proponuje coś bardziej w stylu apokaliptycznym jak np. uderzenie meteoru w ziemie i mutacja mieszkańców jako temat główny fabuły. W przypadku takiego serwera realizm postaci jak również pogody będzie bardzo dobrze współgrał z resztą. Nie zapomnij również o dodaniu broni palnej, do której amunicje można zdobyć z zainfekowanych, skrzynek w opuszczonych miastach i zadaniach.

Jeżeli natomiast wolisz bardziej średniowieczne klimaty to proponuję oparcie fabuły na wojnie religijnej dwóch krajów - jeden wysoko rozwinięty pod względem technicznym, tworzenie maszyn obronnych jak również oblężniczych, a drugim stawiającym przede wszystkim na siłę mięśni. Na takim serwerze nie może zabraknąć podziału na klasy takie jak medyk, łucznik, paladyn, które będą różniły się uzbrojeniem jak również umiejętnościami pasywnymi. Zamiast standardowych teleportów gracz poruszałby się przy pomocy konia lub inne zwierzę (system wierzchowców), a wszystkie ważne miejscowości zaznaczone miałby na mapie. Kolejnym ważnym urozmaiceniem na takim serwerze są według mnie dungeony, z których gracze zdobędą cenne i ułatwiające rozgrywkę rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...