Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi gdy patrze na smoke

Just Diego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, posiadam spory problem, mianowicie gdy gram w CS:GO mam zazwyczaj 90-120 FPS, niestety gdy tylko podejde na niewielką odległość od smoke, spadają one do 20-30, jest to bardzo dziwne, ponieważ z daleka moge normalnie sobie patrzeć. Mam wszystko na LOW, synch off i te sprawy..

SPEC PC'ta

Windows 8
CPU: Intel R Core i3 processor 3220
RAM 4GB DDR3 Memory
HDD 500gb Hard Drive
Optical One DVD-Super Multi drive
Video AMD Radeon HD 8470 2gb - Na pc'cie mi pisze Radeon HD 7000 series, a na pudle ta wcześniejsza, więc albo to jeden c**j, albo mam złe pudło ;p
BIOS P11-A2

PC"t nie jest stary, nie wymaga formatu, skanuje go dość często więc nie powinno byc wirusów.. 

Za wszelką pomoc dziękuje :)

Opublikowano

Pierwsza rzecz do sprawdzenia - sterowniki. Sprawdź, czy masz aktualne do karty graficznej i oczywiście czy zainstalowane prawidłowe, skoro masz dwie sprzeczne informacje.

W6iB9H1.png

Opublikowano
  • Wejdź w Steam > Biblioteka > csgo
  • kliknij  PPM na CS
  • właściwości
  • opcje rozruchu (nie wiem jak to po polsku sie nazywa bo mam w wersji angielskiej "set launch options")
  • wpisz tam komendę "-lv"

-lv czyli Low Violence

,,Miecz przez­nacze­nia ma dwa os­trza. Jed­nym jes­teś ty."

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

Masz system 32 czy 64 bitowy? Sprawdź jeszcze raz sterowniki Realtek. Muszą być co najmniej w wersji z 15 Maja 2014 roku w wersji 6.0.1.7246

Jeżeli masz starsze to aktualizuj bo jest to problemem wielu osób. 

Ponadto odsyłam do poradnika w którym jest opisany każdy szczegół gry w cs'a. Może pomoże.

Tutorial

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

• Wejdź w Steam > Biblioteka > csgo
  • kliknij PPM na CS
  • właściwości
  • opcje rozruchu (nie wiem jak to po polsku sie nazywa bo mam w wersji angielskiej "set launch options")
  • wpisz tam komendę "-lv"

-lv czyli Low Violence</p>

No i co mu da niska wartość przemocy, gdy ma problem ze smokiem?

Opublikowano

Zmniejsz ustawienia gry

Przeczysc komputer (skan itp)

W opcjach uruchamiania wpisz -high (wysoki priorytet procesu wiecej fps podobno)

Wylacz vsync w opcjach

Jak to nie zadziala to nie patrz na smole.

Opublikowano

No i co mu da niska wartość przemocy, gdy ma problem ze smokiem?

Zmniejsza ilość ragdolli, to też zwiększa ilość FPS, dumbass.

~~Andrzej Sapkowski

Opublikowano

"Video AMD Radeon HD 8470 2gb - Na pc'cie mi pisze Radeon HD 7000 series, a na pudle ta wcześniejsza, więc albo to jeden c**j, albo mam złe pudło ;p"  

Tu masz odpowiedź, nic na to nie poradzisz, ewentualnie możesz spróbować wyłączyć synchronizacje pinową i wgrać jakiegoś cfg na fps + parametry startowe.

Opublikowano

"Video AMD Radeon HD 8470 2gb - Na pc'cie mi pisze Radeon HD 7000 series, a na pudle ta wcześniejsza, więc albo to jeden c**j, albo mam złe pudło ;p"  

Tu masz odpowiedź, nic na to nie poradzisz, ewentualnie możesz spróbować wyłączyć synchronizacje pinową i wgrać jakiegoś cfg na fps + parametry startowe.

Bez przesady, w bf'a 3 na luzie gralem na 60 fps'ach a w cs'ie przy smoke spada do 30, wtf?

Opublikowano

Procek daję radę jak widać karta mimo to, że jest słaba i tak jakoś daję radę dzięki prockowi. Ale nie wyrabia w smoke, moim zdaniem jest to wina karty.

Opublikowano

Procek daję radę jak widać karta mimo to, że jest słaba i tak jakoś daję radę dzięki prockowi. Ale nie wyrabia w smoke, moim zdaniem jest to wina karty.

Nie no coś ty, sam mam starszego radeona niz on i mam po 250 fps a w smoke nie odczuwam żadnych różnic, więc o czym ty prawisz koleś ;o

Opublikowano

Vsync to może być to, chociaż ja bardziej podejrzewam coś ze sterownikami. Smoke to cząsteczki, mają trochę prześwitywać, ale jak jest ich dużo, mają zasłonić widok. Od zawsze w grach dym zmniejszał fpsy. Wydaje mi się, że to coś z błędami tychże cząsteczek.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Nie no coś ty, sam mam starszego radeona niz on i mam po 250 fps a w smoke nie odczuwam żadnych różnic, więc o czym ty prawisz koleś ;o

What? Możesz mieć starszego Redeona, który jest wydajniejszy to żaden problem. Myślisz, że dajmy na to GTX 9800, który wyszedł jakieś 6 lat temu jest mniej wydajny od hmm gt710, który wyszedł rok temu?Uwierz, że między tymi kartami jest przepaść i GTX 9800 wypada o niebo lepiej. Problem tutaj jest taki, że ta karta autora tematu nie nadaje się do gier, co najwyżej do odświeżania pulpitu czy lataniu po necie. Autor tematu ma te 100 fps dzięki mocnemu prockowi, bo mimo to, że ta i3 ma tylko 2 rdzenie, ma też aż 4 wątki, które są bardzo i to bardzo pomocne w CS:GO jeśli chodzi o ilość fps. Przy smoke, gdzie natężenie jest już większe na grafikę jego karta graficzna po prostu nie wyrabia i dlatego widzimy tutaj spadek fps. Nie mam pojęcia kto ci składał ten komputer, ale to aż dziwne, że pod taki procek masz tak słabą grafikę. Pamiętaj kolego pamięć w karcie graficznej to nie jest najważniejsza rzecz, ja obstawiam, że ten Redeon nawet 1/4 pamięci z tych 2 gb nie wykorzystuje, bo jakby nie patrzyć to jest wręcz nie możliwe przy 64 bitówce. Nawet stare karty graficzne typu GTX 8800~~ są o niebo wydajniejsze. Ta karta jest na poziomie zaintegrowanych kart od intela.

Opublikowano

cfg na fps XDDDDDDDDDDD xD

@ top

Masz kartę 8470, na pudle moze pisac byle jaka.

Jeżeli nie masz pewności co do karty(lecz 100% 8470) to sprawdź w menadżer urządzeń.

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

What? Możesz mieć starszego Redeona, który jest wydajniejszy to żaden problem. Myślisz, że dajmy na to GTX 9800, który wyszedł jakieś 6 lat temu jest mniej wydajny od hmm gt710, który wyszedł rok temu?Uwierz, że między tymi kartami jest przepaść i GTX 9800 wypada o niebo lepiej. Problem tutaj jest taki, że ta karta autora tematu nie nadaje się do gier, co najwyżej do odświeżania pulpitu czy lataniu po necie. Autor tematu ma te 100 fps dzięki mocnemu prockowi, bo mimo to, że ta i3 ma tylko 2 rdzenie, ma też aż 4 wątki, które są bardzo i to bardzo pomocne w CS:GO jeśli chodzi o ilość fps. Przy smoke, gdzie natężenie jest już większe na grafikę jego karta graficzna po prostu nie wyrabia i dlatego widzimy tutaj spadek fps. Nie mam pojęcia kto ci składał ten komputer, ale to aż dziwne, że pod taki procek masz tak słabą grafikę. Pamiętaj kolego pamięć w karcie graficznej to nie jest najważniejsza rzecz, ja obstawiam, że ten Redeon nawet 1/4 pamięci z tych 2 gb nie wykorzystuje, bo jakby nie patrzyć to jest wręcz nie możliwe przy 64 bitówce. Nawet stare karty graficzne typu GTX 8800~~ są o niebo wydajniejsze. Ta karta jest na poziomie zaintegrowanych kart od intela.

Nie przesadzaj, karta jest na tyle dobra, żeby uciągnać smoke na 60 fps'ach, to nie tutaj leży problem, nie wierze, że takie coś zmniejsza o tyle FPS'y. Zmiana win 8 na win 7 była by dobrym pomysłem, da to w ogóle coś? Słyszałem, że na win 7 lepiej chodza gry.

Opublikowano

Masz kartę 8470, na pudle moze pisac byle jaka.

Jeżeli nie masz pewności co do karty(lecz 100% 8470) to sprawdź w menadżer urządzeń.

No tak nie za bardzo. System odczytuje dane głównie ze sterowników, a gdyby te miał złe... Prędzej dowie się czegoś z Gpu-Z.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Że się wtrące. Też mam ten sam problem i do teraz nie wiem jak go rozwiązać. Normalnie mam 130fpsów i5 3230m i HD7670m (2GB DDR3) - czyli laptop, gdy patrze na smoka mam 30fpsów, gdy jestem w nim mam normalnie 130. Też posiadam najnowsze sterowniki od AMD, także to raczej nie wina sprzętu.

Opublikowano

Że się wtrące. Też mam ten sam problem i do teraz nie wiem jak go rozwiązać. Normalnie mam 130fpsów i5 3230m i HD7670m (2GB DDR3) - czyli laptop, gdy patrze na smoka mam 30fpsów, gdy jestem w nim mam normalnie 130. Też posiadam najnowsze sterowniki od AMD, także to raczej nie wina sprzętu.

Mnie dalej zastanawia, dlaczego valve nie ingeruje w to, ten problem występuje u sporej części graczy, a oni ignorują to, tak jak by ich to nie dotyczyło ;p

Opublikowano

No tak nie za bardzo. System odczytuje dane głównie ze sterowników, a gdyby te miał złe... Prędzej dowie się czegoś z Gpu-Z.

Chodziło mi właśnie o te programy co odczytują parametry komputera ;)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Ale czego wy się k***a spodziewacie po zabytkach? Powiem tyle, i7+gtx770 i na serwerach 20 graczy + 64tk mam dropy do 80 fps - z 300-500 spray/recoil/movement staje się przez to 'inny'.

Ściągnij Hwmonitor zjedź na dół i poszukaj swojej karty graficznej. Jeśli nie będzie pokazywało to ściągnij MSI afterburner tam powinno być już napisane. Karta graficzna to czysty złom i nic więcej, a do tego sam silnik source powinien zostać przepisany pod nowe procesory, wkurwiam się jak widzę że CPU0 ma użycie 100% a CPU1/2/3/4/5/6/7 nawet do 30% nie dochodzi (gra siedzi na 1 rdzeniu).

PS. twoja karta graficzna nie nadaje się do gier, sam system chłodzenia Ci to powie.

graphic.png
Opublikowano

To jest problem slabego komputera ktory nie wyrabia, zmniejsz grafike albo kup nowa karte graficzna. Przy lepszych komputerach tez masz spadki bo jest to jednak animacja latajacego pylu. Nic sie z tym nie da zrobic. Magia cs

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...