Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam Dobrego VPSa lub Dedyka 25-32GB RAM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mój kolega poprosił mnie o dodanie tego postu i spełniam jego prośbę pytając się was: czy jest jakiś dobry hosting, który oferuje stabilnego VPS'a lub Dedyka 25-32GB w cenie do 230 zł miesięcznie? I czy taki serwer uciągnie 400 (przy 25-28GB) lub 500 (przy 32GB) graczy?

Opublikowano

Nie uciągniesz 500 graczy :) Serwery na soyoustart się zaczynają dławić przy 200+. Musisz znaleźć sobie hosting gdzie będziesz miał i7 :)

Opublikowano

Nie uciągniesz 500 graczy :) Serwery na soyoustart się zaczynają dławić przy 200+. Musisz znaleźć sobie hosting gdzie będziesz miał i7 :)

A przy 48 GB?
Opublikowano

Możesz se wsadzić za przeproszeniem RAM w dupę xD Wejdzie 200 osób i będziesz miał 100% na jednym rdzeniu. Nikt nigdy nie potrzebował tyle RAM-u pod serwer...

Opublikowano

Możesz se wsadzić za przeproszeniem RAM w dupę xD Wejdzie 200 osób i będziesz miał 100% na jednym rdzeniu. Nikt nigdy nie potrzebował tyle RAM-u pod serwer...

No więc jakie polecasz zestawienie?
Opublikowano

Najmocniejszy 1 rdzeń ma i7. Od biedy może być jakaś i3 lub i5. I ramu tyle ile potrzebujesz :)

Opublikowano

Nie uciągniesz 500 graczy na maszynce nawet jeśli zapłacisz za maszynkę 5-10k :). Bez sektorów max uciągniesz 250-300 bez lagów ale z dobrym optymalizacją w spigot.yml oraz server.properties.

Nie patrz się na RAM, tylko na DYSK oraz procesor :). Procesor bierz jak najwięcej Ghz.

banner.png

Opublikowano

Nie uciągniesz 500 graczy na maszynce nawet jeśli zapłacisz za maszynkę 5-10k :). Bez sektorów max uciągniesz 250-300 bez lagów ale z dobrym optymalizacją w spigot.yml oraz server.properties.

Nie patrz się na RAM, tylko na DYSK oraz procesor :). Procesor bierz jak najwięcej Ghz.

Ja ogólnie to wiem, ale mój kolega się uparł na ten ram... A przy użyciu bungeecord?
Opublikowano

Ja ogólnie to wiem, ale mój kolega się uparł na ten ram... A przy użyciu bungeecord?

BungeeCord chodzi tobie teraz o taki serwer lobby czy sektory? Bo na sektory nie trzeba tylko plugin tylko także Bungee :).

w OVH dedyki. Nic innego oprócz <-- nie polecam!

banner.png

Opublikowano

BungeeCord chodzi tobie teraz o taki serwer lobby czy sektory? Bo na sektory nie trzeba tylko plugin tylko także Bungee :).

w OVH dedyki. Nic innego oprócz

Chodzi o Lobby.

Opublikowano

O co byście powiedzieli o serwerze dedykowanym z ovh za ponad 300 zł (pytanie ode mnie). Dostaje wtedy:

- 64 GB

- Xeon E5

- 2x2 TB

Da radę uciągnąć lobby na 800-1000 slotów (bungeecord)?

Opublikowano

Dobrze skonfigurowany i poprawnie działający serwer minecraft zużywa do 8 GB pamięci RAM. Oczywiście chodzi mi o 1 serwer.

Przy większej ilości, musisz sobie pomnożyć. Przy 2 serwerach i lobby na jednej maszynie wystarczy ci te 20 GB.

Co do slotów, szybkości i poprawności działania serwera warto zaopatrzyć się w dobry procesor. Warto również brać serwery z dyskiem SSD, inne raczej przy takich serwerach odpadają.

@1361622928-U485574.png#MPLG

Nie potrzebnie pakujesz kasę w ram, to po pierwsze.

Xeon E5? Podaj większe wartości, bo nie wiem czy i5, i7 i ile ma wątków.

Nie bierz TB, nie potrzebne ci aż tyle, spokojnie uciągniesz 128 GB SSD, szybciej i sprawniej.

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

Dobrze skonfigurowany i poprawnie działający serwer minecraft zużywa do 8 GB pamięci RAM. Oczywiście chodzi mi o 1 serwer.

Przy większej ilości, musisz sobie pomnożyć. Przy 2 serwerach i lobby na jednej maszynie wystarczy ci te 20 GB.

Co do slotów, szybkości i poprawności działania serwera warto zaopatrzyć się w dobry procesor. Warto również brać serwery z dyskiem SSD, inne raczej przy takich serwerach odpadają.

@#MPLG

Nie potrzebnie pakujesz kasę w ram, to po pierwsze.

Xeon E5? Podaj większe wartości, bo nie wiem czy i5, i7 i ile ma wątków.

Nie bierz TB, nie potrzebne ci aż tyle, spokojnie uciągniesz 128 GB SSD, szybciej i sprawniej.

Lobby z około 6 serwerami i więcej w późniejszym czasie. Nie idę w ram, taka jest oferta. Zobacz sobie ofertę serwera dedykowanego w ovh.
Opublikowano
http://www.soyoustart.com/us/offers/e3-ssd-3.xml

Polecam dobry AntyDDos i bardzo miły i pomocny support

Offtop 

@ujtekNa i7 to możesz sobie domowego pc postawić a nie serwer 

jak bys troche wiecej wiedzial o srajkrafcie to bys wiedzial ze to gowno korzysta z 1 rdzenia a i7 jak narazie ma najmocniejszy rdzen 

@top

https://www.soyoustart.com/pl/innovation-MPCforum/hardware/

nwm czy podkrecaja te procki czy nie ale do serwa to bedzie wydajniejsze niz jakis xeon 

patologia u moderatorow z dzialu srajkrafta ...

17077363944004662812.png

Opublikowano

Do zamknięcia. Założę nowy temat, ponieważ znalazłem dwie różne oferty, które mnie intetesują, a mój kolega już sobie wybrał. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...