Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam pluginu/skryptu na możliwość przechodzenia przez portale za pomocą klucza.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie:

Jakieś takie portale za klucze

Że gracz wchodzi do portalu i ma klucz to go tepa do np netheru

A jak nie ma to nie tepa

Może to byc plugin/skrypt

moze ktos wie jak?

CZEKAM DO 20 CZERWCA

Cool-Text-141943018572139.png

Opublikowano

Skrypt.

Pluginu raczej nie ma bo to mały plugin więc raczej albo prywatny albo nieistniejący

on portal enter:

if player has name tag named "&2Klucz":

remove name tag named "&2Klucz" from player

else:

cancel event

send "&cNie masz klucza"

Powinno działać nie testowałem

TEMAT

Opublikowano

Skrypt.

Pluginu raczej nie ma bo to mały plugin więc raczej albo prywatny albo nieistniejący

on portal enter:

else:

cancel event

send "&cNie masz klucza"

Powinno działać nie testowałem

fajnie ze napisales taki skrypt, ale musisz posiadac nazwe itemu taka sama :) lap crafting ale i tak leci like

on portal enter:

else:

cancel event

send "&cNie masz klucza"

on script load:

register new shaped recipe for diamond ore named "&2Klucz " using stone, stone, stone, redstone, stone, stone, stone,

Powinno dzialac, jesli tak to licze na like :)

Pozdrawiam.

Opublikowano

@Vampire4Fun ty chcesz lajksa za gunfffo szkrypt? Do tego potrzeba dodatkow do pl Skript. Napisz plugin to tylko kilka linijek i wtedy licz na like, a nie..

Ale dziecko z cb... zgubiles sie w internecie? Polecam alt+f4 poniewaz skrypt nie jest gownem a ja nie zmuszam do dania like , jak chcial dac to niech da a nie...

Opublikowano

@Vampire4Fun ty chcesz lajksa za gunfffo szkrypt? Do tego potrzeba dodatkow do pl Skript. Napisz plugin to tylko kilka linijek i wtedy licz na like, a nie..

Jakich dodatków zwykły event w SK bez dodatków

Wielki programista javy się odezwał :D

Vampire, nie podałem craftingu bo może aytor chciał drop z mobów, drop z kamienia, czy komendą klucz uzyskiwać :D

Tak więc podałem jedynie jak to wygląda :)

jak do dropu z mobów

on death of [WYmień moby]:

attacker is a player

give name tag named "&2Klucz" to attacker

on mine of stone:

give name tag named "&2Klucz" to player    < sam musisz dodać do swojego dropu to

command /klucz:

trigger:

give name tag named "&2Klucz" to player

:D tak więc są różne sposoby nie tylko crafting

TEMAT

Opublikowano

Jakich dodatków zwykły event w SK bez dodatków

Wielki programista javy się odezwał :D

Vampire, nie podałem craftingu bo może aytor chciał drop z mobów, drop z kamienia, czy komendą klucz uzyskiwać :D

Tak więc podałem jedynie jak to wygląda :)

jak do dropu z mobów

on death of [WYmień moby]:

attacker is a player

give name tag named "&2Klucz" to attacker

on mine of stone:

give name tag named "&2Klucz" to player < sam musisz dodać do swojego dropu to

command /klucz:

trigger:

give name tag named "&2Klucz" to player

:D tak więc są różne sposoby nie tylko crafting

Ziomek nie jestem zadnym programista Javy. Ktos umiejacy pisac pluginy pod mc to nie nazywa sie programista. Ci co umieja napisac jakis program poza mc to juz innego. Co do Javy umiem wiecej pisac niz w skryptach i mi tyle wystarcza.

Programistami to Aranthor jest zna w ciul jezykow, Gotofinal chyba tez, nieznany12costamdalej tez mi sie cos wydaje, karolek chyba pochloniety bukkitem, shooly spoko gostek, no i moze TheMolka z Filipopem umieja napisac cos poza mc, ale pewny do konca nie jestem (wygladaja mi na majnkraftowiczow), i inni ktorych nie pamiem xD.

Ps. Nie chcialem nikogo obrazic.

Bo napisac cos bazujacego na bukkicie to glupek moze. A zrobic cos 100% swojego to juz nie to samo.

Opublikowano

Dzięki, zaraz przetestuje  dropu i craftingu nie musze miec :> Drop sam zrobilem

>>>EDIT<<<

da sie to zintegrowac z creative gates? bo tepa bez klucza przez te portale

Opublikowano

Ziomek nie jestem zadnym programista Javy. Ktos umiejacy pisac pluginy pod mc to nie nazywa sie programista. Ci co umieja napisac jakis program poza mc to juz innego. Co do Javy umiem wiecej pisac niz w skryptach i mi tyle wystarcza.

Programistami to Aranthor jest zna w ciul jezykow, Gotofinal chyba tez, nieznany12costamdalej tez mi sie cos wydaje, karolek chyba pochloniety bukkitem, shooly spoko gostek, no i moze TheMolka z Filipopem umieja napisac cos poza mc, ale pewny do konca nie jestem (wygladaja mi na majnkraftowiczow), i inni ktorych nie pamiem xD.

Ps. Nie chcialem nikogo obrazic.

Bo napisac cos bazujacego na bukkicie to glupek moze. A zrobic cos 100% swojego to juz nie to samo.

To zanim znów zachejtujesz skrypty to najpierw naucz się pisać pluginy a nie na darmo ryja drzesz ;)

Creative gates?

Plugin na tleporty? wytłumacz jego działanie i jakie portale tam są to może się coś da zrobić

TEMAT

Opublikowano

To zanim znów zachejtujesz skrypty to najpierw naucz się pisać pluginy a nie na darmo ryja drzesz ;)

Creative gates?

Plugin na tleporty? wytłumacz jego działanie i jakie portale tam są to może się coś da zrobić

To nie byly hejty. Skrypty sam wiesz jakie sa.. Pluginy sa lepsze. Co do pisania pluginow umiem pisac wiecej niz skrypty i mi to na razie wystarcza i nie poszerzam tego, bo juz dawno sie przerzucilem na C#.
Opublikowano

Tak creative gates to plugin na teleporty np:

na ziemi zrobisz portal z dirta a na gorze portal z dirta to cie tepnie do tego portalu z dirta na gorze a w dol tak samo

Opublikowano

że hę? o_0

Rozumiem pierwsze słowa, że teleportujesz się blokami np dirtem nic poza tym.

Jeżeli te bloki mają alternatywną nazwę albo coś co wyróżnia zwykły dirt od tego teleportującego to można w sk dodać taką opcję, ale jak nie ma to sk nie da rady rozpoznawać tak bloków

TEMAT

Opublikowano

nje, budujesz portal w ksztalcie portalu z obsa (tylko ze blok moze byc dowolny) i budujesz drugi portal z tego samego bloku i w takim ksztalcie.

a aby odpalic bierzesz zegar i nazywasz go np: Niebo i klikasz prawym na portal to on sie odpala a a jak chcesz aby tepal do tego drugiego musisz miec tez zegar o nazwie niebo i tak samo jak z pierwszym. (nie wiem moze cos zle wytlumaczylem)

EDIT
jak wam sie nie chce to nie musicie :> poradze sobie bez

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...