Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wgrać pluginy do Sponge?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz go mieć ^^. Jeśli tam go wrzucisz, napisz na serwerze /reload (lub jeśli na hostingu jakimś, kliknij "Zrestartuj serwer"

Dobra, kilka innych rzeczy.

1.Musisz mieć pluginy na 1.8 , nie 1.7. Bo inaczej nie będą działać (zwracaj na to uwagę)

2.Czy dobrze zainstalowałeś "Plugins?"

Wrzucić go trzeba do folderu Mods, tak jak napisał KksGames.

Nie wiem czemu, ludzie biorą tego //CIACH (czyli Spigota) a nie Bukkita, który dla mnie jest

o niebo lepszy ^^. Także, raczej więcej pluginów jest na 1.7.? ,  niż na 1.8.?

Ale , wybór wersji jest kwestią upodobania.

//Edit- Pomyłka

--

Opublikowano

Wiem , że bukkit jest lepszy , ale ja chce postawić serwer z pixelmonem a na 1.7 jest stara wersja ;/

A co do tych pluginów znalazłem plugin odpowiedni na ich forum i powinien działać a mi nie działa.

Opublikowano

@Reykez

1. Sponge to nie Spigot. Co za idiota Ci powiedział, że to to samo?...

2. Bukkit to API, nie serwer.. Craftbukkit to serwer, a ludzie go nie wybierają bo jest gorszy (głównie chodzi o optymalizacje - dlatego powstał Spigot)

Opublikowano

@shooly

1.Wielka sorka, all mi się pokićkało

2.Ja nadal stoję murem za [Craft]bukkitem. Bo na nim miałem moje wszystkie servy, najlepiej mi działał. Po zainstalowaniu spigota, był "Anti X-ray" który dla mnie jest do

d...py , bo wole drop z stone'a (o % takich jak naturalne) Poprostu nie lubiłem spigota.

--

Opublikowano

@shooly

1.Wielka sorka, all mi się pokićkało

2.Ja nadal stoję murem za [Craft]bukkitem. Bo na nim miałem moje wszystkie servy, najlepiej mi działał. Po zainstalowaniu spigota, był "Anti X-ray" który dla mnie jest do

d...py , bo wole drop z stone'a (o % takich jak naturalne) Poprostu nie lubiłem spigota.

Ale wiesz że spigot a bukkit to TYLKO:

Dodatkowe bugfixy i więcej opcji.

Każdą z nich możesz wyłączyć, łączenie z anty-xray

Nie ma nic gorszego od kopania stona... nuuudy, a gdzie chodzenie po jaskiniach.

Wracając do tematu:

https://forums.spongepowered.org/c/plugins/plugin-releases

Tu masz pluginy.

Pluginy z spigota/bukkita nie zadziałają na sponge.

1438614356923701010629.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...