Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co mogę wymienić w komputerze? Pod gry

Vampire4Fun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co mogę wymienić na lepszą wydajnosć w moich grach? ( Stacjonarny )

Zainstalowana pamięć ram: 4 GB

Procesor: Pentium ® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50 GHz 2.50GHz

64-bitowy system operacyjny

Karta graficzna: NVIDIA GeForce 9800 GT

Najlepiej do 400zł ( moze byc troche wiecej )

Chodzi mi do gta V bo mam lekkie denerwujace lagi

Pozdrawiam, i licze na dobra odpowiedz.

Opublikowano

Procesor i karta graficzna obowiązkowo do wymiany.

a więcej szczegołów? doradz mi bo ja sie na ty za bardzo nie znam 

Opublikowano

Podaj zasilacz i płytę główną, może jakiś quad się tam wsadzi no i na np gtx 460 768mb (150zł na olx) tylko wszystko zależy od PSU.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Zacznijmy od tego czy wg. ten procesor wejdzie ci do socketu na płycie głównej, po drugie jak wystarczy ci kasy możesz dokupić z 2GB Ram żebyś miał łącznie 6 GB .

Podaj co to za płyta główna, jaki zasilacz 

Cześć...

Opublikowano

Zacznijmy od tego czy wg. ten procesor wejdzie ci do socketu na płycie głównej, po drugie jak wystarczy ci kasy możesz dokupić z 2GB Ram żebyś miał łącznie 6 GB .

Podaj co to za płyta główna, jaki zasilacz 

Nie sadze zeby dokupywac 2GB bo gta V wymaga 4 GB ja tyle samo mam, moze karte graficzna? jakis czas temu spalila mi sie temu kupilem nowa, mozliwe ze musze inna kupic? Jak bede mial czas to sprawdze, licze na odpowiedz

Pozdrawiam.

@Edit widzialem 2gb pamiec na allegro za 50zł oraz jeżeli kupiłbym intel q6600 to by mi gry dobrze chodziły? najlepiej gdyby wszystko jak napisałem wynosiło 400zł ( no może troche więcej 430 ) ale nie za duzo :)

Opublikowano

Widzę że ten q6600 kosztuje 200zł, tyle samo kosztuje i3 2120, tyle że musisz dokupić nową płytę główną jak i zapewne na ddr3 ramy, w 400zł się zmieścisz i będzie to przyszłosciowy zestaw (będziesz mógł wsadzić np takiego potwora jak i7 2600). Tyle że braknie na kartę graficzną, tę swoją masz w wersji 1gb chociaż? Tak czy siak zdecyduj czy wolisz tak, a później kupić porządną kartę graficzną (wiedzmin 3 dla tej i3 nie jest problemem, dla q6600 już tak). Jak sprzedaż stare częsci to w/w przeze mnie gtx 460 kupisz na przykład. Jeśli nie chcesz za dużo wymieniać to weź starego, prądożernego quada :v 

Opublikowano

Widzę że ten q6600 kosztuje 200zł, tyle samo kosztuje i3 2120, tyle że musisz dokupić nową płytę główną jak i zapewne na ddr3 ramy, w 400zł się zmieścisz i będzie to przyszłosciowy zestaw (będziesz mógł wsadzić np takiego potwora jak i7 2600). Tyle że braknie na kartę graficzną, tę swoją masz w wersji 1gb chociaż? Tak czy siak zdecyduj czy wolisz tak, a później kupić porządną kartę graficzną (wiedzmin 3 dla tej i3 nie jest problemem, dla q6600 już tak). Jak sprzedaż stare częsci to w/w przeze mnie gtx 460 kupisz na przykład. Jeśli nie chcesz za dużo wymieniać to weź starego, prądożernego quada :v 

a to wszystko razem ile by kosztowalo?

Opublikowano

jakies inne pomysly? troche niepokoi mnie ze tak tanio to wszystko... chodzi mi o to ze nie mam zamiaru wymieniac wszystkiego na jeszcze gorszy sprzet. Czekam na dalsze propozycje

Opublikowano

No przecież widać, ale dużej różnicy to nie zrobi, raczej (zwłaszcza ram, cpu i mobo) się nie zużywają jakoś szybko, są to dość nowe podzespoły, nie mogą mieć np jak quady po kilka grubych lat.

Opublikowano

No przecież widać, ale dużej różnicy to nie zrobi, raczej (zwłaszcza ram, cpu i mobo) się nie zużywają jakoś szybko, są to dość nowe podzespoły, nie mogą mieć np jak quady po kilka grubych lat.

No, mobo i gpu lubi pasc kiedy chce, cpu trudno ubic

a to jest uzywane?

oczywiscie ze jest, lepiej to kupic niz placic 200zl za sredniego quada

­

Opublikowano

Mam pytanie, dobry to jest komputer za 300 zl?

Dane

Płyta Główna

MSI MS 7616

(Lynnfield) Core i7, i5

(Clarkdale) Core i5, i3

Socket Rodzaj

LGA 1156

Chipset

Intel P55

Zintegrowana grafika

Żaden

Pamięć

4 * 240-pinowe gniazda DIMM DDR3 Dual Channel DDR3 Obsługuje MHz non-1333/1066 ECC, (Max 16GB)

(Max 4 GB na slot)

Gniazda rozszerzeń

1 * PCI Express x16 (2.0)

2 * x1 PCI Express

1 * PCI

Magazynowanie

6 * SATA II 3Gb / s Złącza

Audio

Realtek ALC888S - High Definition

Ethernet

VIA Gigabit - 10/100 / 1000MB / s

USB

Razem 10

Tylny Panel

1 x S / PDIF 

1 x audio I / O 

6 x USB 2.0 Porty 

1 x IEEE 1394 FireWire

1 x RJ45 LAN Port

1 x PS / 2 dla myszy (kolor zielony) 

1 x PS / 2 dla klawiatury (kolor fioletowy)

Wewnętrzny

Złącze 1 x 4-pinowe złącze wentylatora procesora 

1 x 3-pinowe złącze wentylatora tylnego SYS 

1 x 4-pinowe złącze zasilania ATX 12V

4 x złącze do obsługi czytnika kart USB, 

1 x 24-pin ATX Złącze zasilania 

1 x przedni audio header 

1 x złącze panelu przedniego

1 x gniazdo baterii (3V) 

1 x Clear CMOS zworka

2 x złącze USB

Procesor

Intel Core i7 860

4 rdzenie/ 8 wątków

4 x 2.8 Ghz/ LGA 1156

Grafika 

AMD Radeon HD 5770

1024 MB/ GDDR5

HDMI/ DVI/ DP

taktowanie pamięci - 1200 Mhz

taktowanie rdzenia - 850 Mhz

Pamięć

8 GB DDR3/ 1333 Mhz

4 x 2 GB

Dysk

1500 GB sata

Zasilacz

600 Watt

DVD RW sata

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...