Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Post-Apokalipyczny serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam pomysł stworzenia serwera po apokalipsie.

Czyli jakieś zmutowane moby

System jedzenia i wody

Życie skille i tak dalej.

Na czym polegałby serwer.

Serwer byłby w stylu Stalkera w którym poruszamy się po post-apokaliptycznym świecie który byłby w 100% zbudowany

Na serwerze można by kopać drewno, wchodzić do kopalni lecz nie niszczyć świata, czyli że idąc nie wykopiemy dołu w ziemi.

Na powierzchni byłyby moby które są efektem katastrofy, inny ich wygląd oraz moce dałyby efekt czegoś innego jak na przykład

Zombie z teksturą jaszczura który ma speed 3 aby mógł szybko biegać.

Data byłaby jakoś średniowieczna z dodatkami magii, czyli możliwość strzelania ogniem, piorunami czy zabijania potwora 1 kliknięciem

Kopalnie - specjalne miejsca w których randomowo respić będą się rudy, byłyby one w postaci tunelu a nie zwykły kwadrat surowców.

Crafting - aby używać stołu potrzeba by 10poziomu craftingu

Enchant table - aby używać potrzeba by 13 poziomu magii

Piec - 10 poziom umiejętności wypalania

I tak dalej.

Gracz wchodziłby w skórzanym eq na start rodząc się w randomowych miejscach na mapie.

Albo w regionach gdzie są słabsze potwory.

Aby cokolwiek robić gracz musiałby rozwijać swoją postać.

Mapa rozmiarów około 5 000 na 5 000 zależy od tego co tam zbuduję.

W większych miastach gracz mógłby kupić pokój aby chować swoje eq.

Statusy:

Woda > na mapie byłyby przedmioty pitne jak butelki wody, manierki krany z wodą pitną czy źródła wody

Jedzenie > zwykły status jedzenia

Sen > status który dawałby nam negatywne skutki jak > oślepienie przy powiedzmy 10% energii, mdłości przy 20% spowolnienie przy 30% i tak dalej

Energia > odnawia się podczas spania bądź wypicia napoju energetycznego

Skille > do tworzenia itemów, otwierania żelaznych drzwi oraz drewnianych, do tworzenia jedzenia, używania pieca

Rozmowa > wymagany poziom językowy

Moby:

Różne moby jak zombie który szybko biega

Szkielet z mieczem który skacze na 10kratek

Enderman z prędkością

Creeper który nie umiera od wybuchu

Przedmioty:
Miecze, zwykłe bez mocy magicznych

Zwoje magiczne > wymagane poziomy magii / czarów

Magiczne proszki które tworzą ogniska

Serwer ogólnie bazowany na Stalkerze New Vegas, różne aspekty zabrane z różnych gier/filmów/opowiadań

Jakieś sklepy osoby które sprzedają przedmioty i ktoś kto je skupuje

Moby agresywne 99% pasywne tylko psy

Mapa byłaby wyspą gdzie wejście do wody w środku wyspy kończy się zatruciem oraz obrażeniami

Wokół wyspy woda byłaby mocniej zatruta a łódki niszczyłyby się na niej/tonęły aby nie było wyjścia poza mapę i jakieś sensowne wyjaśnienie tego.

Brak klasy postaci, każdy zaczynałby od 0 i sam stworzy magika, wojownika czy hybrydę klas

Poziom byłby ograniczony np do 90

Aby nikt nie wbił wszystkich skilli na max i żeby dał radę tylko 2 ew 3 skille mieć na maxymalnym poziomie

Brak areny PvP cała mapa to jedna wielka arena gdzie PvP jest dozwolone i brak praktycznie miejsc bezpiecznych.

Byłoby kilka stref wolnych od PvP

Inne miasta byłyby klanami które zabijają każdego kto wejdzie spoza ich klanu (jakieś kolory np zółty hełm niebieski chełm do rozpoznawania klanów)

Gracz który należy np do klanu z białym hełmem może ubrać hełm niebieskich i Ci zaś nie mogą go bić byłoby to dobrym rozwiązaniem.

Klany byłby by neutralne albowrogie

Czyli:
Neutralne > każdy może wejść niezależnie od klanu

Wrogie> tylko członkowie mogą wejść

Klanów byłoby kilka 4/6 aby nie było ciągłego przechodzenia między klanami aby obejść PvP.

Gracz podczas wejścia dostałby:
Wybór klanu

5pkt skilla na start do rozdania w umiejętności

Ubranie

Słabą broń

Butelkę wody i 1 chleb

Oraz zostałby wyrzucony gdzieś na mapie

Rozgrywka:

Czat byłby ograniczony odległością >

Zwykłe pisanie > zasięg do 30 kratek

Krzyk > zasięg do 60 kratek

Szept > zasięg do 15 kratek

Megafon(item) > zasięg do 90 kratek

Jakieś małe questy typu zanieś do innego miasta, dowiedz się czegoś przynieś coś zdobądź to i to

Questy nie byłyby liczne i masowe, jeden czy dwa na poziom wystarczą

Jak widać spory pomysł ale Ja wiedząc że komuś się to spodoba dam radę to stworzyć ;)

Dowodem jest serwer w sygnaturce

jest masa dodatków do tego serwera a nie widziałem aby jakiś serwer tego typu wypalił zawsze kończyło się na takim temacie.

Jeżeli ktoś chciałby się "zatrudnić" jako pomysłodawca/sponsor/budowniczy można pisać sprawdzimy czy dasz radę i czy jeszcze są wolne miejsca.

Co do tego wątku określamy jasne zasady wg których działamy i nie wychodzimy poza schemat

Jak wiadomo, potrafię stworzyć serwer, potrzebne mi do tego dodatki, stworzyć dobrą grafikę oraz stworzyć obszerną prezentację więc dzieciaki które myślą 'nowy tryb wypali i dużo osób będzie' niech spadają, szukam poważnych osób które wiedzą co robią i nie wtykają nosa w nieswoje działy.

(Czy budowniczy nie będzie gadał technikowi co będzie lepsze)

Tylko nie robić mi tu spamu typu 'fajny pograłbym'

Wypowiedzi mają wyjaśniać twoją decyzję a nie nabijać post bo będę zgłaszać.

Wystarczy podać powód dlaczego taki jest twój post a nie inny

TEMAT

Opublikowano

Pomysł świetny, zrealizuj go, a będziesz mieć jeden z lepszych serwerów w polsce.

Jeżeli nie potrafisz wykorzystać
każdej danej Ci chwili,
to nie zasługujesz na ani jedną
dodatkową sekundę.

Opublikowano

Pomysl jest na prawde dobry, jednak wydaje mi sie, nie warto do niego pchac na sile magie. O wiele lepiej wedlug mnie bedzie z broniami palnymi jak i ladunkami wybuchowymi.

Opublikowano

@pablos11 juz jest serwer rpg ktory mozna kazdemu polecic... Zastanow sie najpierw czy bedziesz miał reklame jesli nie to szkoda twojego czasu dla 5 osob :)

Jesli reklamowac ma jakies dziecko pseudo ytber 10k widzow to nawet sie w to nie baw a jak juz chcesz to mape z neta wez bo naprawde nie warto.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Nie DayZ bo tam chodzą tylko Zombie i jest to świat z zombie, tutaj chcę dać więcej mobów niż tylko Zombie

DayZ jest wymysłem a Stalker  prawdopodobną rzeczywistością nie ma tam nic niezwykłego wszystko co tam jest mamy tu i teraz skorpiony czy jaszczury w grze tylko dodano im autut zmutowanego.

#=====================================================================#

Można zamienić miecze na bronie

Mapa jak mapa do tego trybu wystarczy kilka miast + kilkadziesiąt osad więc takie rudery zniszczone potrafię zbudować

TEMAT

Opublikowano

@pablos11 gościu to są dayz ...

Dodałeś jaszczury za zombi , zmieniłeś nazwe , goście latają po mapie i mają przetrwać za bronie dałes magie ...

Jedynie orginalne masz te kopalnie itd. ;)

Opublikowano

+ Wykonywanie Questów jak w Stalkerze

+ Czat

+ Wybór klanów które już istnieją a gracz nie może stworzyć nowego

+ Miasta klanowe

+ Skille ( bo o ile pamiętam a było to około rok temu nie widziałem tam skilli do postaci tak jak u mnie )

Chyba wiem na czym się wzorowałem :p Stalker to jedna z  lepszych gier survivalowych (grając na hard) tak więc przeniesienie jej do MC nie jest głupim pomysłem

Nawet jeżeli jest to podobne do DayZ praktycznie 0 rzeczy mam z tego typu

Dodatkowo nie martw się, po moim ostatnim pomyśle na serwer większość jego dodatków które tam są wyszły właśnie w takim temacie więc tutaj też pewnie typ sporo się zmieni

TEMAT

Opublikowano

Pomysł nie jest zły napewno fajnie by było pograc sobie taka przygodowke. Pewnie duzo pracy przed toba ale chyba by sie oplacalo. :)

l2p4ezy0kz77.png
Opublikowano

Praca nad nim to tam mały pikuś

Najważniejsze żeby pomysł wypalił bo jak mam zrobić serwer dla 5osób to odpada.

Serwer będzie podobny do tego co mam czyli balans klas Vip i gracza dobre eq dobrze skonfigurowane opcje i szybka administracja.

Nie lubię prostych trybów (chyba że czysty sv bez pluginów) dlatego moje pomysły są zawsze wypałem dla kilkudziesięciu osób

Nienawidzę tworzyć badziewia które pobrane jest z neta tak więc jeżeli znajdą się chętni żebym tam pograć to serwer do połowy wakacji wypali

TEMAT

Opublikowano

taki server jusz był i nie ma sensu robici kolejnego bo po co dwa takie same jej

lepiej zrup skyblock lub skywars bo to som fajne tryby!

Opublikowano

taki server jusz był i nie ma sensu robici kolejnego bo po co dwa takie same jej

lepiej zrup skyblock lub skywars bo to som fajne tryby!

Padłem ze śmiechu :D

1. Były tutaj tematy z podobnego trybu z czego tylko 1 wyszedł z publikacji inne padły w takich tematach jak ten ;)

2. 'taki serwer jusz jest i nie ma sensu robici kolejnego' < jest ten tryb i nie rób go bo po co kolejny taki > zrób kolejny skyblock który też jest

To zależy jak kto zrobi, jeden doda byle co z neta i zadowolony inny jak jak doda swoje pomysły i nie wiele serwerów tego typu przeszło z pomysłu do reklamy

TEMAT

Opublikowano

Siemka.

Mam pomysł stworzenia serwera po apokalipsie.

Czyli jakieś zmutowane moby

System jedzenia i wody

Życie skille i tak dalej.

Na czym polegałby serwer.

Serwer byłby w stylu Stalkera w którym poruszamy się po post-apokaliptycznym świecie który byłby w 100% zbudowany

Na serwerze można by kopać drewno, wchodzić do kopalni lecz nie niszczyć świata, czyli że idąc nie wykopiemy dołu w ziemi.

Na powierzchni byłyby moby które są efektem katastrofy, inny ich wygląd oraz moce dałyby efekt czegoś innego jak na przykład

Zombie z teksturą jaszczura który ma speed 3 aby mógł szybko biegać.

Data byłaby jakoś średniowieczna z dodatkami magii, czyli możliwość strzelania ogniem, piorunami czy zabijania potwora 1 kliknięciem

Kopalnie - specjalne miejsca w których randomowo respić będą się rudy, byłyby one w postaci tunelu a nie zwykły kwadrat surowców.

Crafting - aby używać stołu potrzeba by 10poziomu craftingu

Enchant table - aby używać potrzeba by 13 poziomu magii

Piec - 10 poziom umiejętności wypalania

I tak dalej.

Gracz wchodziłby w skórzanym eq na start rodząc się w randomowych miejscach na mapie.

Albo w regionach gdzie są słabsze potwory.

Aby cokolwiek robić gracz musiałby rozwijać swoją postać.

Mapa rozmiarów około 5 000 na 5 000 zależy od tego co tam zbuduję.

W większych miastach gracz mógłby kupić pokój aby chować swoje eq.

Statusy:

Woda > na mapie byłyby przedmioty pitne jak butelki wody, manierki krany z wodą pitną czy źródła wody

Jedzenie > zwykły status jedzenia

Sen > status który dawałby nam negatywne skutki jak > oślepienie przy powiedzmy 10% energii, mdłości przy 20% spowolnienie przy 30% i tak dalej

Energia > odnawia się podczas spania bądź wypicia napoju energetycznego

Skille > do tworzenia itemów, otwierania żelaznych drzwi oraz drewnianych, do tworzenia jedzenia, używania pieca

Rozmowa > wymagany poziom językowy

Moby:

Różne moby jak zombie który szybko biega

Szkielet z mieczem który skacze na 10kratek

Enderman z prędkością

Creeper który nie umiera od wybuchu

Przedmioty:

Miecze, zwykłe bez mocy magicznych

Zwoje magiczne > wymagane poziomy magii / czarów

Magiczne proszki które tworzą ogniska

Serwer ogólnie bazowany na Stalkerze New Vegas, różne aspekty zabrane z różnych gier/filmów/opowiadań

Jakieś sklepy osoby które sprzedają przedmioty i ktoś kto je skupuje

Moby agresywne 99% pasywne tylko psy

Mapa byłaby wyspą gdzie wejście do wody w środku wyspy kończy się zatruciem oraz obrażeniami

Wokół wyspy woda byłaby mocniej zatruta a łódki niszczyłyby się na niej/tonęły aby nie było wyjścia poza mapę i jakieś sensowne wyjaśnienie tego.

Brak klasy postaci, każdy zaczynałby od 0 i sam stworzy magika, wojownika czy hybrydę klas

Poziom byłby ograniczony np do 90

Aby nikt nie wbił wszystkich skilli na max i żeby dał radę tylko 2 ew 3 skille mieć na maxymalnym poziomie

Brak areny PvP cała mapa to jedna wielka arena gdzie PvP jest dozwolone i brak praktycznie miejsc bezpiecznych.

Byłoby kilka stref wolnych od PvP

Inne miasta byłyby klanami które zabijają każdego kto wejdzie spoza ich klanu (jakieś kolory np zółty hełm niebieski chełm do rozpoznawania klanów)

Gracz który należy np do klanu z białym hełmem może ubrać hełm niebieskich i Ci zaś nie mogą go bić byłoby to dobrym rozwiązaniem.

Klany byłby by neutralne albowrogie

Czyli:

Neutralne > każdy może wejść niezależnie od klanu

Wrogie> tylko członkowie mogą wejść

Klanów byłoby kilka 4/6 aby nie było ciągłego przechodzenia między klanami aby obejść PvP.

Gracz podczas wejścia dostałby:

Wybór klanu

5pkt skilla na start do rozdania w umiejętności

Ubranie

Słabą broń

Butelkę wody i 1 chleb

Oraz zostałby wyrzucony gdzieś na mapie

Rozgrywka:

Czat byłby ograniczony odległością >

Zwykłe pisanie > zasięg do 30 kratek

Krzyk > zasięg do 60 kratek

Szept > zasięg do 15 kratek

Megafon(item) > zasięg do 90 kratek

Jakieś małe questy typu zanieś do innego miasta, dowiedz się czegoś przynieś coś zdobądź to i to

Questy nie byłyby liczne i masowe, jeden czy dwa na poziom wystarczą

Jak widać spory pomysł ale Ja wiedząc że komuś się to spodoba dam radę to stworzyć ;)

Dowodem jest serwer w sygnaturce

jest masa dodatków do tego serwera a nie widziałem aby jakiś serwer tego typu wypalił zawsze kończyło się na takim temacie.

Jeżeli ktoś chciałby się "zatrudnić" jako pomysłodawca/sponsor/budowniczy można pisać sprawdzimy czy dasz radę i czy jeszcze są wolne miejsca.

Co do tego wątku określamy jasne zasady wg których działamy i nie wychodzimy poza schemat

Jak wiadomo, potrafię stworzyć serwer, potrzebne mi do tego dodatki, stworzyć dobrą grafikę oraz stworzyć obszerną prezentację więc dzieciaki które myślą 'nowy tryb wypali i dużo osób będzie' niech spadają, szukam poważnych osób które wiedzą co robią i nie wtykają nosa w nieswoje działy.

(Czy budowniczy nie będzie gadał technikowi co będzie lepsze)

Tylko nie robić mi tu spamu typu 'fajny pograłbym'

Wypowiedzi mają wyjaśniać twoją decyzję a nie nabijać post bo będę zgłaszać.

Wystarczy podać powód dlaczego taki jest twój post a nie inny

cały czas czekałem na serwer rpg a nagle chcesz nowy?... Zdecyduj sie :)

Opublikowano

­Czekaj, ile ty już takich tematów robiłeś? 5, 10? Każde kończyły się... niczym, serwery nawet się nie pojawiały.

Po c**j robisz takie tematy, jak i tak nie robisz tych serwerów, i tylko smaka innym robisz, co? :D

@antyblezur

Fajne, jak to zrealizujesz to będzie z*******y serwer, na pewno pogram!

Moja oficjalna strona! :)

http://socketbyte.pl/ 

Opublikowano

RPG już działa :P

I jest dawno otwarty

Teraz tworzę drugi serwer.

Chcę stworzyć sieć serwerów WOMIC i nie chcę aby były tam isi hc więc cały czas siedzę i myślę nad czymś "nowym" i nie martw się to nie ostatni mój pomysł :D

Po tym jak ten serwer zacznie działać dla graczy wypiszę kolejny pomysł :D tak więc szykujcie się na nową historię MC

Jak nie wypaliły RPG działa i jest dostępny więc nie wiem co to za post )_)

Raczej pomyliły Ci się osoby bo na 10serwerów u mnie pojawia się 10 ew w nagłym wypadku 9

TEMAT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...