Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak nabrać pewności siebie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, czasami ide hehe korytarzem pośród gimbazy i czuję, że każdy o mnie źle myśli i przejmuje sie tym, co inni o mnie myślą. Co robić?

Inb4 zabij sie

Opublikowano

@Hardiel Moim zdaniem twój przykład ma mało wspólnego z pewnością siebie, brak pewności siebie to raczej coś w rodzaju "nie zrobię tego", "nie dam rady"

Co do pytania z topicu to pomyśl sobie, że jesteś podobnie jak każdy człowiek małą nic nie znaczącą mrówką w całym oceanie ludzi, więc co ma cię obchodzić kto coś o tobie pomyśli, skoro nasze życie jest nic nie znaczącym wydarzeniem na przestrzeni tysiąca lat. Poza tym nie ma czasu na myślenie o tym, co myślą inni.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Jestem takim, co woli sobie usiąść z boku, nie klnac na głos, nie lubie tych odpalow tzw.

Nie mam kolegów, a ten przykład jest dobry, bo gdybym był pewny siebie, to szedłbym dumnie

Hehe mam z czego rzezbic 185 cm 88kg,masa bardziej na.nogi poszla

Opublikowano

Jestem takim, co woli sobie usiąść z boku, nie klnac na głos, nie lubie tych odpalow tzw.

Nie mam kolegów, a ten przykład jest dobry, bo gdybym był pewny siebie, to szedłbym dumnie

Wiem, że to zabrzmi absurdalnie i trywialnie, ale nie zmieniaj się. Mówię z własne doświadczenia Jesteś, jaki jesteś i taki pozostań. Jeśli bardzo ci na kolegach zależy, możesz trochę poudawać, pamiętaj jednak, że gimbaza minie, a dalej na pewno znajdziesz kogoś podobnego. Może i tak to nie wygląda, bo tacy ludzie są praktycznie niezauważalni (ty prawdopodobnie też), ale osób z podobnym charakterem jest naprawdę wiele, a czym będziesz starszy, tym łatwiej ich znajdziesz.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

W takim razie najlepiej z jakimś trenerem jazda na siłownię. A zobaczysz jaka będzie różnica po 3 miesiącach. Nie wspominając o plusach zdrowego życia.­

784091427630431250239.png

Opublikowano

Wydaje mi sie, że przyklad, ktory podales ma mało wspólnego z pewnością wspólnego. Pewność siebie to, gdy widzisz zajebistą dupę i podchodzisz do niej, bo wiesz, że uda ci się zagadać. 

Zrób sobie nową frzurę, zacznij biegać, zapisz się na siłownie.

Opublikowano

ja to bym się zapytał czy mają jakiś problem a potem elokwentnie zapodał lampion na twarz

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Dużo jest sposobów. Są różne książki o psychologi, ciekawe filmy, czy nawet krótkie filmiki motywacje które pozwolą ci się poczuć lepiej ale to wszystko i tak pomoże ci prawdopodobnie tylko na krótką chwile i potem wszystko wróci do normy. Masz wysokie poczucie własnej wartości? jeśli tak to spróbuj patrzeć na innych z góry, tak, jakby byli od ciebie gorsi, wtedy z taką świadomością podejście do wszystkiego będzie o wiele prostsze. Nie, nie masz być egoistą i traktować innych jak gówno tylko znać swoją wartość i uważać siebie za wyjątkowego. Dobrym sposobem jest też znalezienie jakiegoś hobby i nie chodzi tu tylko o głupie granie w gry na komputerze cały dzień czy oglądanie śmiesznych filmików z papieżem tylko tak jak ktoś wyżej wspomniał np. sport, siłownia, wtedy będziesz mógł wyładować wszystkie negatywne emocje równocześnie poprawiając swój wygląd fizyczny a co za tym idzie samoocenę oraz wzmacniać równocześnie charakter i nabierać pewności siebie.

Opublikowano

polecak zapalić Ganje 100% sativa

ewentualnie tak jak pisali MOI KOLEDZY UP xD zacznij ćwiczyć

skoro masz 185 cm i 88 kg to masz w czym rzeźbić.

odpowiednia dieta i heja do góry z ciężarami :)

EDEN 2q1dnaw.pngHAZARD

Opublikowano

ewentualnie tak jak pisali MOI KOLEDZY UP xD zacznij ćwiczyć

odpowiednia dieta i heja do góry z ciężarami :)

zapalić? ja nie wiem co ty tam robisz z maryśką, ale za moich czasów to się wstrzykiwało.

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

Stary nie zmieniaj się, lepiej być sobą niż udawać kogoś kim nie jesteś.. Jak chcesz nabrać pewności siebie to siłka albo jakaś sztuka walki 

Opublikowano

ewentualnie tak jak pisali MOI KOLEDZY UP  xD zacznij ćwiczyć 

odpowiednia dieta i heja do góry z ciężarami  :) 

Skąd wiesz, że te 88 kg to masa mięśniowa, a nie tłuszczowa?

Mięśnie nie robią się z niczego... trzeba ćwiczyć, a rzeźbę się robi po uzyskaniu ,,masy" mięśniowej.

Topic:

Nie przejmuj się, ale nie daj sobie w kasze dmuchać.

Powinieneś uświadomić sobie, że to jaki jesteś zależy wyłącznie od Ciebie i nic nie da się zrobić jeśli ty nie chcesz.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Po prostu nie przejmuj się opinią innych. Żyj tak, aby to Tobie było wygodnie, a nie innym, oprócz rodziny, przyjaciół :P

Opublikowano

Ja w twoim wieku byłem taki sam, w liceum zdobyłem jednego prawdziwego przyjaciela i jego się trzymałem a po wyjeździe na studia zacząłem się obracać wśród nowych ludzi i trzeba było zacząć gadać, proponować wyjścia itd. żeby nie zostać samemu na lodzie. Potem pracowałem jako barman i kelner co utwardziło mi charakter i nauczyło się dobrze zachowywać w każdej sytuacji. Teraz mam na tyle pewności siebie, że dorabiam sobie jako konferansjer na imprezach muzycznych.

Wniosek - znajdź krąg nowych ludzi, którzy cię nie znają i staraj się wśród nich budować znajomości. Jakieś koła zainteresowań, koncerty itp. itd :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Przeważnie, to ludzka wyobraźnia taka jest. Nie przejmuj się co, o tobie myślą w "Gimnazjum" ... pójdziesz do szkoły średniej to wszystko będzie inaczej wyglądać. Miałam tak samo jak ty.

Opublikowano

Siłownia? Pierdolnijcie się w łeb, tak to można zaimponować jakiemuś pokemonowi, a gdy pójdzie pogadać z jakąś porządną dziewczyną to guzik będzie, a nie bicek i fryzura, bo zada takie pytanie, że nie będziesz wiedział co zrobić. A co do innych to się nie przejmuj, bo z pewnością sami są nie lepsi, tylko ustanie 2-3 i są tacy super, albo przylizać się komu chcą. Nie mniej jak masz jakieś ,, wonsy '', czy jakieś inne obrzydlistwo, które można łatwo usunąć i z tym chodzisz to się nie dziw.

albo się rodzisz lamusem albo kozakiem, sam sobie odpowiedz kim ty jestes

Aha, czyli trzeba mieć  prapra...dziadka kozaka (starsze dzieje polski i te sprawy), by nie być lamusem? No to faktycznie świetny tok myślenia.

pyhvh7E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...