Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp do 2,5k

diablo123499

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zestaw musi zawierać: 

Kartę graficzną radeon r9 280 (384bit)

Procka i5 - 4590 3.3 GHZ

8 gb ram

Jaką resztę podzespołów dobrać? Dodam, że to będzie komputer w biurku więc obudowa jest zbędna. 

~ Bo liczy się skill ~

e01db0d6044e848cmed.png

Opublikowano

Jak pod CS GO to lepiej:

http://www.morele.net/inventory/info/uNeAPn/

Więcej FPS GTX osiąga ;p

I jak dasz radę to obudowę weź.

• Promocja #18 GB pendrive Kingston za złotówkę i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Dodaj do koszyka 8 GB pendrive Kingston (Kliknij tu!) razem z podzespołami
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: LP4VT3IVI0
  • Koszty wysyłki i cena karty sieciowej zostaną zmienione automatycznie - gotowe!
  • Promocja #2: usługa złożenia komputera za 1 złoty i wysyłka gratis - co trzeba zrobić:
  • Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego bez dodatkowego chłodzenia (Kliknij tu!) albo z dodatkowym chłodzeniem (Kliknij tu!)
  • W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: W3FHN58JFW
  • Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe!

Opublikowano

Po co mi ta obudowa i bez napędu bo to wgl zbędne, gdzie indziej kupię :D Montaż jest zbędny bo sam będę montował i ustawiał oświetlenie. Dostawa to chyba tylko 20zł. 

~ Bo liczy się skill ~

e01db0d6044e848cmed.png

Opublikowano

Kolego uparłeś się na r9 280 ale jak kolega wyżej napisał na gtx 960 wyciągniesz więcej fps niż nawet na r9 280x :)

masz tutaj gtx 960 z procekiem i5 4460

a tutaj r9 280x bo nie moge znaleść z zwykłą 280 :

Tutaj masz lepszy model a i tak spadki są spore i dodatkow tutaj masz jeszcze lepszy procesor  a i tak mniej tych fps :)

Pomiędzy procesorem 4460 a 4590 nie ma różnicy w wydajności tylko w cenie. jak byś kupił zwykła 4690 to wtedy można odczuć różnice.

Ja ci proponuję taki zestaw :

http://itechkom.pl/336/archiwum/4/1433098545827552

Wystarczający do cs go masz tutaj stabilny zasilacz trzymający dobrze napięcia z 3 letnią gwarancją. Funkcjonalną płytę główna(można byloby dołożyć do wersi ATX) Zastanów się nad zmianą karty i procka :)

Opublikowano

Czy napisałem coś, że gtx nie może być?

Napisałeś ale tż pisałeś że chcesz jak najwięcej fps tak? Jeśłi chodzi o fps to gtx wygrywa :) no ale jak nie chcesz to trudno coś z r9 ci złoże

Opublikowano

@Wysek10

GTX 960 od Asusa chłodniejszy jest ;P

No i RAM w dualu:

http://itechkom.pl/0/SKLEP/1/PRODUKT/7945/pamiec-crucial-ddr3-ballistix-sport-ddr3-2x4gb-1600mhz-cl9

I lepszy by był H81M-HD3, jak już B85 to np. B85M-G43.

no i co z tego? czy cena uzasadnia nieestetycznie wykonane chłodzenie? za 825 zl mam 960 od msi

ram w singlu czy w dualu w grach nie ma znaczenia

Czy napisałem coś, że gtx nie może być?

skoro nie jak mozesz to poczekaj z tydzien/dwa, niedlugo nowe/rebrandowane radki, ceny moga pojsc w dol

ale radeony to ogolnie nic ciekawego, jak jeszcze dzis zamowisz 960tke masz wiedzmina

­

Opublikowano

no i co z tego? czy cena uzasadnia nieestetycznie wykonane chłodzenie? za 825 zl mam 960 od msi

ram w singlu czy w dualu w grach nie ma znaczenia

skoro nie jak mozesz to poczekaj z tydzien/dwa, niedlugo nowe/rebrandowane radki, ceny moga pojsc w dol

ale radeony to ogolnie nic ciekawego, jak jeszcze dzis zamowisz 960tke masz wiedzmina

W dualu tańszy jest xD

Wygląd to rzecz gustu, mi się podoba, chyba, że autorowi nie, to coś innego  można.

Opublikowano

Dobra możecie złożyć z gtx :D Mogę w sumie poczekać bo i tak muszę czekać aż skończą biurko. 

~ Bo liczy się skill ~

e01db0d6044e848cmed.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...