Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu co jakiś czas (jeśli nie zawsze) jest reklama. #bezhejtówzapublikacjexD #niemamgrafikiodrazusięprzyznaje #totylkozapowiedź

MacCraft.pl

Pragnę Wam przedstawić pierwszy serwer sieci MacCraft.pl

Historia serwera:

Był czwartek, godzina 16:30. Razem z dwoma kumplami wyruszyliśmy do sklepu po PSC. Gdy wróciliśmy do swoich domów, wykupiliśmy serwer Premium na Craftservie. Narodził się wtedy serwer The CTF. Niestety z powodu braku graczy serwer po miesiącu upadł  :( . Koledzy zrezygnowali, zostałem tylko ja. I wtedy wpadłem na pomysł utworzenia serwera na modyfikacjach. Dogadałem się z właścicielem sieci serwerów MacCraft, i tak powstał ten serwer.

Opis trybu gry:

Ogólnie tryb gry to survival na modach, ale taki troszkę podrasowany  xD . Pomyślałem o tym, żeby ten tryb nabrał trochę ciekawości, więc serwer będzie stawiał na przygodę i osadnictwo. Grę zaczynamy w wiosce startowej, która została wcześniej rozwinięta. Tam możemy handlować z niektórymi wieśniakami, którzy tam mieszkają. Z wioski będzie można wyruszyć w świat w poszukiwaniu przygód, np. do Netheru lub innych światów. Wioskę startową również będzie można rozwijać przez dostarczanie do wybudowanego wcześniej magazynu surowców na budowę budynków wcześniej zaprojektowanych przez budowniczego. Za pomoc w dalszym rozwijaniu wioski startowej będzie można zgarnąć walutę, którą będzie można wydać np. na kupno działki lub domów w wiosce, będzie też można zgarnąć przy dużej pomocy EQ, dostęp do komend lub nawet rangę VIP. Można będzie też być właścicielem odnalezionej przez siebie wioski do zgłoszeniu jej do właściciela serwera lub administracji. Po rozwinięciu danej wioski do maksimum właściciel wioski otrzyma nagrodę w postaci waluty serwerowej lub innych rzeczy. Jeśli chodzi o PVP, to będzie ale dopiero na zbudowanej w przyszłości przez graczy PVP arenie. Przywileje rangi VIP zostaną podane w oficjalniej reklamie serwera.

Podstawowe informacje nt. serwera:

Oczywiście podam też standardowo informację o serwerze:

- Sloty - myślę że ustawię tak gdzieś ok. 50 slotów (jak będzie dużo graczy to zwiększę)

RAM - ok. 8 GB

- Lagi - narazie żadnych nie było przy 33 wieśniakach poruszających się po wiosce

- Strona serwera (a dokładniej całej sieci) - maccraft.pl

IP: s1.maccraft.pl

- Paczka serwerowa dostępna będzie również na maccraft.pl

Paczka posiada 28 modów, ich pełna lista będzie na stronie serwera

- Rekrutacja: ON (podania na PW)

TS: będzie podany na stronie serwera (narazie jeszcze nie jest gotowy)

Serwer będzie posiadał ItemShop, ale nie będzie tam jakichś rarytasów.

Myślę, że to wszystko jeśli chodzi o zapowiedź. Przepraszam za brak grafiki, ale takowej narazie nie posiadam (będzie w głównej reklamie serwera). Osoby, które mają jakieś pytania proszę o wypowiedzenie się pod tym tematem (spam zgłaszam). Proszę również o podanie propozycji na jakieś dodatkowe modyfikacje, ponieważ chciałbym jeszcze kilka dodać do paczki.

@Edit PS. Start odbędzie się 7.06.2015 roku o godzinie 18:30.

@jacekssj

#UPDATE 1 (04.06): Informacje są już dostępne na stronie maccraft.pl, w tym lista modyfikacji oraz informacja o rekrutacji.

#UPDATE 2 (05.06): Poprawiona została przejrzystość prezentacji.

#UPDATE 3 (07.06, 12:11): Do serwera został dołączony TS serwerowy, info na stronie maccraft.pl, również dzisiaj zostaną dołączone pierwsze screeny z serwera

#UPDATE 4 (07.06, 14:56): Oto nowy baner serwera:

b_560_95_3.png 

#UPDATE 5 (07.06, 15:37) Start serwera zostanie przesunięty na godzinę 20:00 z przyczyn osobistych

#UPDATE 6 (07.06, 20:00) Oto obiecane screeny:

l1OuxVs.jpg

jg9KxFE.jpg
7Tckfcf.jpg
aJJoTpZ.jpg
ZcRAHvt.jpg
5vUc1dL.jpg
EszA82y.jpg
Zb0wEWx.jpg

2x%20zakazana%20sygnatura.png

76561198266836735.png

Opublikowano

Wiesz ss'ów aktualnie nie mam, ale raczej to sposób gry będzie zachęcać do gry, a nie screeny (dodam jutro screeny więc będzie też i wioskę widać). 

76561198266836735.png

Opublikowano

­Rzeczy, jakie mogą zachęcać, jest tak wiele jak wiele jest graczy. Jednych może zachęcać Administracja, innych tryb gry, a jeszcze innych właśnie screeny, dlatego ważne jest, aby w prezentacji serwera zamieszczać wszelkie tego typu rzeczy.

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko Tak, zgadzam się, tylko że nie miałem czasu już poszukać grafika, ale oficjalna publikacja już grafikę będzie posiadać.

76561198266836735.png

Opublikowano

­W takim razie takich rzeczy nie powinno się robić od tak, na ostatnią chwilę, na tzw "kolanie". Każda prezentacja może odebrać Ci potencjalnych graczy, jeśli nie jest dobrze zrobiona. :p

­VeIMQWU.png

Opublikowano

@kavoweciastko Ale nie powiedziałem że zrobię to byle jak, ta prezentacja też byle jak nie została utworzona, po prostu zrobiłem zapowiedź na 7 dni przed startem żeby poinformować o niektórych rzeczach, które będą na serwie. Właściwa zapowiedź będzie wystawiona w piątek od godziny 17 (zależy czy grafik, którego znajdę się w tym czasie wyrobi). Do właściwej reklamy przyłożę się w 200%, chociaż opisanie właściwie mojej wizji trybu gry też chwilę mi zajęło.

76561198266836735.png

Opublikowano

Jakies potwierdzenie ze jestes z tej serwerowni?

Ja tazke jestem w tej serwerowni .

Serwer survival i mody hm... Ciekawo sie zapowiada.

10/20/100/150/200/300/400/500/600/700

Opublikowano

Tak, na stronie pisze, że jestem właścicielem pierwszego serwera. @Ref Proszę o wypowiadanie się i o propozycje modów, które mogę jeszcze dodać (lista będzie dostępna od jutra na maccraft.pl)

76561198266836735.png

Opublikowano

krencom mnie serfery kupowane pszesz pejsejfkarda takie oridzinalne i dajonce durze szanse przerzycia

Tak na serio to postarałbys sie dodac chociaż jakies screeny z serwera bo to co napisałes to tylko lejesz wode aby było coś w tej prezentacji

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

krencom mnie serfery kupowane pszesz pejsejfkarda takie oridzinalne i dajonce durze szanse przerzycia

Tak na serio to postarałbys sie dodac chociaż jakies screeny z serwera bo to co napisałes to tylko lejesz wode aby było coś w tej prezentacji

No raczej serwer nie był kupiony przez PSC, tylko mój poprzedni taki był (tak napisałem, a jak czytać dokładnie się nie umie to trudno ;) ). Ten serwer jest w sieci serwerów MacCraft.pl więc nie mógł być kupiony przez PSC. Wypowiadałem się już: to tylko zapowiedź, dodam resztę potrzebnych informacji w oficjalnej reklamie (piątek, ok. 17, może wcześniej), więc proszę się nie pytać o screeny, ponieważ nic szczególnego w wiosce startowej nie ma (jak znajdę budowniczego przed startem to może jeszcze coś nadzwyczajnego się znajdzie).

76561198266836735.png

Opublikowano

@ref Proszę o wypowiedzi w temacie oraz przypominam o rekrutacji wymienionej wcześniej.

76561198266836735.png

Opublikowano

Kolejny @ref, coś nie chce mi się wierzyć że nikt nie pisze że chce zagrać, ponieważ takich serwerów jak mój prawie nie ma.

76561198266836735.png

Opublikowano

Jakies potwierdzenie ze jestes z tej serwerowni?

Ja tazke jestem w tej serwerowni .

Serwer survival i mody hm... Ciekawo sie zapowiada.

Potwierdzam - Właściciel

Opublikowano

Dobra kolejny @ref proszę o wypowiedzi ponieważ chcę aby serwer był widoczny.

76561198266836735.png

Opublikowano

Ostatni @ref przed startem serwera, który ma odbyć się dzisiaj. Zachęcam do wypowiedzi. Dzisiaj będzie dużo aktualizacji publikacji. @Blezur Proszę o usunięcie w topicu [Zapowiedzi]

@Edit Dziękuję @Blezur

76561198266836735.png

Opublikowano

Aktualizacja(ze strony właściciela sieci):

Ręczne wgrywanie modów i skan

Automatyczne(wystarczy wcisnąć flagę + R, następnie otworzyć folder .minecraft i skopiować tam zawartość takiego samego folderu w pobranej paczce) wgrywanie modów i skan

Stan serwera:

b_560_95_3.png

Ip oczywiście zostaje takie samo: s1.maccraft.pl

Ip TS3 dostępne jest na naszej stronie internetowej: maccraft.pl

Zapraszamy również do zapoznania się z naszym drugim serwerem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...