Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++, czy C# do tworzenia programów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chwila.. potrzeba 30? ja już się pogubiłem, jakie 30?

i kto do c***a robi GUI w winapi?

Opublikowano

Do napisania prostego GUI w C++ (winapi)potrzeba conajmniej 30, w Javie 2 w C# dzięki visual basic studio tak jak w Javie.. Oczywiście szybsza będzie biblioteka GTK... Jedno jest pewne C++ jest niezastąpiony,..

visual basic studio XDDDDDDDDDD.

No nie wiem, ja korzystam z Visual Studio 2k13 i też jest okej xD.

LIcwKCM.jpg

I powiedz mi, co potrzeba 30? I co 2? Nie ogarniam ;/

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Diegol, kompletnie źle sobie to wyobrażasz. Do tworzenia nowoczesnych, reaktywnych systemów biznesowych nigdy nie będzie wykorzystywany C++. A to podstawa dzisiejszego rynku informatycznego.

708121422388637873334.png

Opublikowano

visual basic studio XDDDDDDDDDD.

No nie wiem, ja korzystam z Visual Studio 2k13 i też jest okej xD.

Dodany obrazek

I powiedz mi, co potrzeba 30? I co 2? Nie ogarniam ;/

Minut, chodziło o minuty..

Diegol, kompletnie źle sobie to wyobrażasz. Do tworzenia nowoczesnych, reaktywnych systemów biznesowych nigdy nie będzie wykorzystywany C++. A to podstawa dzisiejszego rynku informatycznego.

Zależy co chcesz stworzyć... No a C++ jest najczęściej używanym językiem programowania. Choć to w jakim języku program zostanie napisany zależy tylko i wyłącznie od programisty lub firmy

r9wfFzB.png

Opublikowano

Pytaniem nie jest: jak to napiszę w danym języku, tylko: w czym będzie mi najłatwiej to napisać.

Każdy ma swoje + i -, ważne by korzystać z nich, tak, aby jak najmniej się zmęczyć.

Bo jak potrzebujemy coś co będzie dusiło spację, to wystarczy jedna funkcja w AutoIT.

TuByłaSygnatura.png

Opublikowano

"No a C++ jest najczęściej używanym językiem programowania." - Nie, nie jest. To nie jest moje subiektywne zdanie tylko fakt.

A jakby C++ był niezastąpiony, to większość korporacji by go nie zastępowała.

Opublikowano

"No a C++ jest najczęściej używanym językiem programowania." - Nie, nie jest. To nie jest moje subiektywne zdanie tylko fakt.

A jakby C++ był niezastąpiony, to większość korporacji by go nie zastępowała.

Tak jak napisałem. Zależy co chcesz programować. Jeśli coś pod witryny to wiadomo PHP, choć zauważyłem że coraz częściej używa się zewnętrznych apletów napisanych w Javie.

Jak chcesz napisać system operacyjny to tylko w asmie.

Większość silników gier (w tym silnik wiedźmina) są napisane w C++. Jak powiedział nasz nauczyciel "C++ to najwydajniejszy z języków".

Widzę właśnie " profesjonalizm" użytkowników MPC którzy myślą że jak napiszą cheat albo kalkulator w C# lub Javie albo innym języku są od razu Gate'sami...

Podaj mi firmę która zamieni C++ na inny język (w aplikacji offline)

r9wfFzB.png

Opublikowano

Człowieku, co Ty piszesz ._.

coraz częściej używa się zewnętrznych apletów napisanych w Javie.

Nie.

Jak chcesz napisać system operacyjny to tylko w asmie.

Też nie. Najwyżej część jądra.

Większość silników gier (w tym silnik wiedźmina) są napisane w C++. Jak powiedział nasz nauczyciel "C++ to najwydajniejszy z języków".

Tak, silniki graficzne pisze się najczęściej w językach natywnych. Ale jaka to część rynku? Bardzo mała.

Podaj mi firmę która zamieni C++ na inny język (w aplikacji offline) 

Kompletnie offline? To takie jeszcze się robi? Jeśli chodzi Ci o aplikacje desktopowe to wiele jest napisane w .net. Ale znowu - jaka to część rynku? Najwięcej pieniędzy idzie w systemy biznesowe, telekomunikacyjne, bankowe. A tam już dawno temu zrezygnowano z C++. 

@Diegool Co Ty piszesz... Dobra, Bogdan ma racje, kończmy bo nic z tego nie wynika.

@Polish Civil Nie chce żeby ludzie potem to przeczytali i pozostali zdezinformowani.

Opublikowano

Tam tak ale myślenie co jest najdroższe i najbardziej opłacalne jest bardzo złym pomysłem ... Bo wtedy piszesz aplikacje tylko pod pieniądze a wtedy taki program nie osiągnie absolutnie nic większego, znaczy kasy będziesz mieć sporo ale też miliony zdenerwowanych użytkowników Programy powinno pisać się pod wydajność i użytkowników jak robiono to w latach 90...

r9wfFzB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...