Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++, czy C# do tworzenia programów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

C++, możesz w nim pisać internale (używać SDK)

Pod pisanie przeróżnych programów typu keyloggery to też C++ ?

Z tego co wiem to C++ jest trudniej zdecompilować, niż C# i antywirusy miały większy problem do decompilacji.

Wejdź na moją listę serwerów i zobacz wszystkie serwery minecraft

Opublikowano

C++ jest łatwiejszy, przynajmniej dla mnie...  dodatkowym atutem jest to, iż nie przypomina tak doszczętnie Javy, co w moim przypadku jest na plus.

Z tego co wiem to C++ jest trudniej zdecompilować, niż C# i antywirusy miały większy problem do decompilacji.

A co Cię obchodzi antywirus? Cheat zazwyczaj ingeruje w proces gry, a więc zawsze przy tych ,,lepszych" antywirusach będziesz miał problem.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Pod pisanie przeróżnych programów typu keyloggery to też C++ ?

C++ jest łatwiejszy, przynajmniej dla mnie...  dodatkowym atutem jest to, iż nie przypomina tak doszczętnie Javy, co w moim przypadku jest na plus.

A co Cię obchodzi antywirus? Cheat zazwyczaj ingeruje w proces gry, a więc zawsze przy tych ,,lepszych" antywirusach będziesz miał problem.

Moje pytanie nie miało związu z cheatami do gier.

Opublikowano

IMO C# jest łatwiejszy. Tam zarządzanie pamięcią, wskaźniki itp. jest wykonywane za Ciebie, masz GC który automatycznie czyści niepotrzebne obiekty.

C++ jest stworzony, by był szybki. Sam decydujesz, kiedy zaalokować pamięć, kiedy ją zwolnić i jak ją wykorzystać.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Moje pytanie nie miało związu z cheatami do gier.

A skąd ja mam wiedzieć?  :P  Trzeba było się bardziej rozpisać.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

A skąd ja mam wiedzieć? :P Trzeba było się bardziej rozpisać.

Ja ci jasno napisalem. Jezeli tego nie rozumiesz to juz z toba jest cos nie tak

Opublikowano

C# jest łatwiejszy ale i wolniejszy C++ trudniejszy ale szybszy (dla mnie lepszy C++ ;) )

no, różnica w szybkości jak hayabusa i maluch, po kiego te c# wymyślili...

Opublikowano

C# jest dla łatwego zrobienia GUI tak jak Java... Niestety oba języki (c# i java) są wolne tj zużywają więcej zasobów.

r9wfFzB.png

Opublikowano

tylko, że wszystko zależy od programisty, a nie od języka. Kolejny który chce by każdy napierdalał w assemblerze? Niestety, jak będziesz pisał mało wydajny kod to nawet assembler nie polepszy szybkości działania programu.

Opublikowano

Chodzi o sposób przetwarzania kodu przez nasz komputer. Java i języki podobne (w tym C# ) są inaczej przetwarzane przez podzespoły niż C++ itp. Asembler jest językiem maszynowym więc nie musi być przetwarzany tak bardzo jak jezyki skryptowe. Jest tylko asemblowany..

r9wfFzB.png

Opublikowano

"C# jest dla łatwego zrobienia GUI tak jak Java... Niestety oba języki (c# i java) są wolne tj zużywają więcej zasobów." (Tablet nie pozwala na 'cytuj' :s)

Nie wydaje Ci się, że gdyby tak było, to nie używano by ich przy tworzeniu rozległych aplikacji webowych i innych wymagających wysokiej wydajności, skalowalności i niezawodności? (W przeciwieństwie do C czy asm)

708121422388637873334.png

Opublikowano

To jakiego języka się użyje zależy od programisty. No ale porównanie C++ i Javy względem wydajności jest jasne że C++ przoduje, no a względem łatwości napisania GUI przoduje Java ze swoim JFrame... Co do C# To język podobny do Javy więc analogicznie będzie zachowywał się podobnie do Javy choć w tym przypadku różnicą jest to że w C++ możesz dynamicznie alokować i zwalniać pamięć w C# już tego nie zrobisz ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

C++ możesz dynamicznie alokować i zwalniać pamięć

a po co to komu? mi tam tylko uprzykrza życie ;p

Opublikowano

a po co to komu? mi tam tylko uprzykrza życie ;p

Np piszesz wymagający program a jak to mawiał nasz nauczyciel od systemów "Programiści w tych czasach nie potrafią dobrze alokować pamięci" ale wracając. Po co zajmować obiektem pamięć przez cały program jak możesz zwolnić ją przy wykonywaniu innego fragmentu ? ;)

r9wfFzB.png

Opublikowano

I korporacje wybierają Javę ponieważ nowicjuszowi łatwej stworzyć okienko?

A co do zwalniania pamięci - GC są naprawdę wydajne, a Ty prędzej czy później popełnisz błąd.

Edycja - Czy z Twojego postu wynika, że nie wiesz że GC istnieje?

708121422388637873334.png

Opublikowano

­

Ale GC i tak nie uczyni Javy bardziej wydajnej niż C++ ;)

Gdy napiszesz dzisiaj program w c++ i uruchomisz go za 10 lat, bedzie wydajniejsz ten sam program napisany w javie 10 lat temu a nie ten w c++.
Tlumaczyc tego nie zamierzam, gledzic o wydajnosci jezuku nad jezykiem rowniez, natomiast powiem jedno:
dLlN3Dn.png
Jeden badz dwa razy mi sie zdarzylo cos napisac w C bo java nie dawala rady.

#pdk
#YOLO

#$WAG

#JAVA

//no ale ofc nie przeczytalem ocb w temacie, ale odpowiedz jest prosta:
cheaty do gier w javie : java
cheaty do gier w c/c++/asm : c++/c/asm

Ciekawostka: Mozna laczyc jave i c/c++/asm

o8HfXuR.png

CAPSLOCK TEAM - LEPIEJ WIDOCZNI WIDOCZNIE LEPSI

Cała prawda o LittleBlack

Opublikowano

+A moim zdaniem C++ to najlepszy język do każdego typu zadań. Ale wiadomo że javiarze będą pieprzyć o nieograniczonych możliwościach javy i wieloplatformowości. "To tak jak twierdzić że seks analny jest lepszy bo dostępny w każdej kombinacji".

Javę mogłaby polecić Ewa Wachowicz, zaś ona poleca tylko szajs.

jw19e8.png

Opublikowano

Różnica w prędkości między C++ a C# nie jest taka ogromna, w dzisiejszych czasach łatwiej i taniej jest dokupić kostkę RAMu czy procesor niż przepisywać kod, by działał 2% szybciej ;f

To jakiego języka się użyje zależy od programisty. No ale porównanie C++ i Javy względem wydajności jest jasne że C++ przoduje, no a względem łatwości napisania GUI przoduje Java ze swoim JFrame... Co do C# To język podobny do Javy więc analogicznie będzie zachowywał się podobnie do Javy choć w tym przypadku różnicą jest to że w C++ możesz dynamicznie alokować i zwalniać pamięć w C# już tego nie zrobisz ;)

Np piszesz wymagający program a jak to mawiał nasz nauczyciel od systemów "Programiści w tych czasach nie potrafią dobrze alokować pamięci" ale wracając. Po co zajmować obiektem pamięć przez cały program jak możesz zwolnić ją przy wykonywaniu innego fragmentu ? ;)

P******e gościu xDD.

C# do gui, zaraz mi jeszcze powiesz, że w aplikacjach web góruje c++ xD.

Hmmm, maszyna nie zawodzi, to człowiek zawodzi, także czasami nawet GC potrafi być o wiele lepsze od 'programisty'.

Co do drugiego postu to nic nie piszę, bo beka, idę zmienić język z c# na c++ bo najwidoczniej całe życie byłem w błędzie xD.

+A moim zdaniem C++ to najlepszy język do każdego typu zadań. Ale wiadomo że javiarze będą pieprzyć o nieograniczonych możliwościach javy i wieloplatformowości. "To tak jak twierdzić że seks analny jest lepszy bo dostępny w każdej kombinacji".

Javę mogłaby polecić Ewa Wachowicz, zaś ona poleca tylko szajs.

Kolejny mądry xDDD

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Do napisania prostego GUI w C++ (winapi)potrzeba conajmniej 30, w Javie 2 w C# dzięki visual basic studio tak jak w Javie.. Oczywiście szybsza będzie biblioteka GTK... Jedno jest pewne C++ jest niezastąpiony,..

r9wfFzB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...